ИмаСе извинувам, а дали има негде што и кои документи се потребни?
ИмаСе извинувам, а дали има негде што и кои документи се потребни?
Kaде?
Може линк за сликата како треба да биде по пропис? Знам читав пред 1-2г како всушност треба да бидиш сликан по правило. Некаква си бела маица, без наочари, да не бидиш дотеран и т.н. Истото го пишува и во инструкциитеСега поминав регистрација, нема никакво барање за вакцина, само број на пасош и слика а другото го пишуваш стандард име адреса ....Ако те изберат тогаш гарант ти треба вакцина во постапката со амбасадата
Не треба во бела маица,треба на бела позадина,да нема сенки и без наочари.Најдобро појди во некое фото студио нека те сликаат и да не се замарашМоже линк за сликата како треба да биде по пропис? Знам читав пред 1-2г како всушност треба да бидиш сликан по правило. Некаква си бела маица, без наочари, да не бидиш дотеран и т.н. Истото го пишува и во инструкциите
„DV entry photographs must meet the same standards as U.S. visa photos. You will
be ineligible for a DV if the entry photographs for you and your family members do
not fully meet these specifications or have been manipulated in any way.“
Прво постави убаво прашање,дали документи за да аплицираш или веќе си извлечен.Ако ти е за апликација не ти треба ништо освен лична карта,пасош и слика.Kaде?
За да аплицирам, фала на одговорот.Прво постави убаво прашање,дали документи за да аплицираш или веќе си извлечен.Ако ти е за апликација не ти треба ништо освен лична карта,пасош и слика.
едно копче над почни со регистрација е тоа за фотографијатаМоже линк за сликата како треба да биде по пропис? Знам читав пред 1-2г како всушност треба да бидиш сликан по правило. Некаква си бела маица, без наочари, да не бидиш дотеран и т.н. Истото го пишува и во инструкциите
„DV entry photographs must meet the same standards as U.S. visa photos. You will
be ineligible for a DV if the entry photographs for you and your family members do
not fully meet these specifications or have been manipulated in any way.“
најди ја македонија под NПрегледај го приврзокот 309494
Под country of issuance мора да се одбери држава или се остава празно?
Не ми беше то прашањето, без разлика, бев му кажав дека е за лотарија и ме сликаја.
Јас ја најдов Македонија под N, него дали Country of Issuance има некаква поврзаност со то под него за штиклирање? По шо секако не треба да се штиклира.најди ја македонија под N
тоа е ако немаш посош да кажиш зошто немаш мада не препорачувам ако немаш пасош да аплицираш, по мое тие се автоматски „дискваливикувани“ иако демек еве опција и за тие без пасошНе ми беше то прашањето, без разлика, бев му кажав дека е за лотарија и ме сликаја.
Јас ја најдов Македонија под N, него дали Country of Issuance има некаква поврзаност со то под него за штиклирање? По шо секако не треба да се штиклира.
Во мај 2022 ќе биде извлекувањето на добитниците, ќе објават точно кога. Нема да ти стигне никакво известување на маил, туку со бројчето што ти го даде кога аплицираше, треба сам да си провериш тогаш на истиот сајт.И јас аплицирав вчера, него каде да најдам ако си добитник што понатака кои се придобивките не можам никакво инфо да најдам ?
знам за тоа, него еве пример не извлечат добиваш ли работа смештај све е тоа платено ти си плакаш тој дел ме интересираВо мај 2022 ќе биде извлекувањето на добитниците, ќе објават точно кога. Нема да ти стигне никакво известување на маил, туку со бројчето што ти го даде кога аплицираше, треба сам да си провериш тогаш на истиот сајт.
Бројчето ти е најбитно да го имаш, се надевам дека си го сочувал некаде, иначе нема да можеш да провериш никако без него.
Не не, добиваш само работна виза од 10 години мислам, другото е оставено на тебе да си најдеш работа, сместување и слично. Но и да те извлечат не е дека следниот ден ја имаш визата во пасош, треба да спремаш документација па знам дека има интервју во амбасада каде што мислам дека поголемиот дел поминуваат но има шанса и таму да не поминеш.знам за тоа, него еве пример не извлечат добиваш ли работа смештај све е тоа платено ти си плакаш тој дел ме интересира
чиста глупост, ние тука не можеме асална работа да најдеме, не па во америка, драпај си мевотНе не, добиваш само работна виза од 10 години мислам, другото е оставено на тебе да си најдеш работа, сместување и слично. Но и да те извлечат не е дека следниот ден ја имаш визата во пасош, треба да спремаш документација па знам дека има интервју во амбасада каде што мислам дека поголемиот дел поминуваат но има шанса и таму да не поминеш.
Оваа годината лотаријата е за од 2023 да можеш да работиш таму.