Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Само да не биде Јулското сценарио,наредни укази по 2 месециШтама денес![]()
Kolku sto pamtam ti si odbien??Zdravo drustvo,
Na 27.03.21 mi izleze info deka sovetot mi go odbil baranjeto poradi nedovolno dokumenti za bugarski predok iako imav pred intervjuto so site dokumenti prilozeno i poteklo izvadeno od zdruzenieto od Strumica.Sega me interesira koja e procedurata za podnesuvanje na dokumenti,odnosno koj dokumenti treba povtorno da se podnesat,kako da se podnesat,kade i do koga e terminot.Прегледај го приврзокот 290099
Автоматски споено мислење:
Toa bese za zena mi,mojto pomina,nea ja odbijaKolku sto pamtam ti si odbien??
Воајер можеш да си и БЕЗ да се регистираш на форумот. Значи не си воајер туку само сакаш да црпиш информации, а за возврат да не дадеш ништо.Ти ја разбирам фрустрацијата, но секогаш е подобро да нема информација, отколку непотврдена. Исто и мене ми се смени статусот во дополнителна, само со предци и веројатно ќе ги приложам истите во министерството за правосудие. Но, додека не ги приложам и тоа нема исход, не се дрзнувам да ширам непроверени информации. Дотогаш останувам воајер.
Ne vidim te na spisku, kad i gde si imao intervju i sa kojim dokumentima apliciras?Možda je vest stara, ali mislim da donekle može da pruži uvid u razloge kašnjenja u rešavanju predmeta aplikanata za bugarsko državljanstvo. Po svemu sudeći, problem je kadrovske prirode, a izbori su samo otežali kadrovsko proširenje Direkcije za bugarsko državljanstvo. Nije toliko u pitanju politika sama po sebi, koliko političke okolnosti zbog kojih je nemoguće povećati kapacitete direkcije.
Nadam se da će se u perspektivi problem rešiti na opšte zadovoljstvo svih nas koji se nadamo bugarskom državljanstvu.
![]()
Натовареност на служители е причината за забавяне на разглеждане на преписки за българско гражданство
Натовареност на служителите от дирекција „Б'лгарско гражданство“ е причината за забавјане на разглеждане на преписки за б'лгарско гражданство. Това стана јасно по време на заседанието на...topnovini.bg
Едноставно е, јави им се таму и прашај ги.Пред два ипол месеци се сликав во бугарскиот конзулат Битола и уште не е стигнат пасошот
Дали има некој информација кога би имало пратка од Софија