Абе јас се согласувам дека тие треба да летаат низ прозор од општина. Ама дали тоа е бранење на работнички права?
Нека докажат дека се работници па можат да бараат работнички права. Не може луѓе кои не работат да бараат работнички права.
"The workers' and peasants' revolution means work, comrades; it does not mean idleness and leisure."
Не гледам никаква идеолошка контрадикторност тука. Бирократијата уште од првите денови била посечена како главната причина за каков било прогрес. Права на работници не значи да не се работи, никогаш не ни значело тоа. Не сакав да влегувам во целата дискусија за да не морам да одговарам на по 5-6 во исто време али по мене и максималното работно време и минималната плата се комплетно погрешно решение за проблемот кој се пробува да се реши.
Делот од коментарот што го избриша е многу битен. Не може да го исмеваш Чифлиганец, а да поддржуваш кандидат за градоначалник што работи кај него.
Немам поима кој е човекот, али ај ќе направам некој претпоставки. Дали работи човекот и чесно си го заработува лебот? Што треба сите кандидати монаси да им бидат од планина симнати? Работниците што работеле по фабриките, требале да дадат откази зошто ете како може да се бориш против газдите кога работиш за нив? Ова е прво оделение ниво на аргументација и дебата, да не паѓаме на тоа ниво вакви евтини трикови да се користат. Дали инженерот кој црнчи во железара за минчо нема право да каже ништо против таквите како него зошто ете работи за него.
А и за крај не гледам кај сум го подржал тој човек кога не знам ни кој е. А и јас ако не се држам до ставовите не знам кој се држи. Еве провери ќе најдеш коментар одма после кандидатурите дека за Перо не гласам зошто за мене он е латентна комуњара.