Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Јас сум вакциниран, оваа пилула ја развиваат за фолијашите што се плашат од вакцина.

И јас сум вакциниран па пак заболев. Џабе ти е ќе ти дојде редот освен ако седеш цел живот у подрум без контакти. Ни 100 вакцини да се бодеш п о ред од овие нема да го спречат ова .

Јас сум вакциниран, оваа пилула ја развиваат за фолијашите што се плашат од вакцина.
Ронче, ајде сега читај внимателно.
Јас не сум антиваксерка, ниту фолијашка.

Точно, се плашам од овие вакцини, но имам оправдана причина.

Дали досега имаш сретнато човек кој што имал нусефекти од вакцините?

Зошто никој не објавува колку луѓе пријавиле проблеми од првата доза на вакцина, колку луѓе заболеле после втората доза, колку од нив се еднаш прележани, два пати, идр.

Еве, јас познавам многу луѓе кои немале прележани корона, а после прва доза на вакцина, развиле пневмонија, други здравствени проблеми, па хоспитализирани и....и просто кажано, во разни варијанти, вакцината се покажала за многумина штетна, неефикасна, со мал процент, можеби и никаков на заштита.

Сакам да те прашам, ако случајно телефонот го заборавиш или батеријата ти се потрошила, а сертификатот не го носиш, како ќе влезеш во ресторан, во некој од моловите?

Една бабичка не ја пуштија да влезе во Капитол оти не го носела телефонот, немала сертификат и го молеше тој на врата да ја пушти да купи од Рамстор само за јадење, не ќе шетала по бутици, но не ја пушти дечково...бабава бадијала му се колнеше дека е вакцинирана.

Треба да си стават во моловите компјутери и на него да можат да проверуваат, ако толку им дошло до проверки, закони и глупи забрани, за ете некој ваков случај.

Ронче, зарем ниту малку не се посомнева во сите овие налудничави мерки, лотарија, награди...зарем не ти е глупо ти така вакциниран пак да си носиш маска, да покажуваш сертификат, да те заебаваат со полициски час, карантин, бакрачи ..
Добро што не сме во Швајцарија, инаку ти ќе ги тегнеше луѓето по улици и нас од форумов за да добиеш награда ако не убедиш да се вакцинираме ..:)

Зошто никој не објавува колку луѓе пријавиле проблеми од првата доза на вакцина, колку луѓе заболеле после втората доза, колку од нив се еднаш прележани, два пати, идр.

Еве, јас познавам многу луѓе кои немале прележани корона, а после прва доза на вакцина, развиле пневмонија, други здравствени проблеми, па хоспитализирани и....и просто кажано, во разни варијанти, вакцината се покажала за многумина штетна, неефикасна, со мал процент, можеби и никаков на заштита.

Сакам да те прашам, ако случајно телефонот го заборавиш или батеријата ти се потрошила, а сертификатот не го носиш, како ќе влезеш во ресторан, во некој од моловите?

Една бабичка не ја пуштија да влезе во Капитол оти не го носела телефонот, немала сертификат и го молеше тој на врата да ја пушти да купи од Рамстор само за јадење, не ќе шетала по бутици, но не ја пушти дечково...бабава бадијала му се колнеше дека е вакцинирана.

Треба да си стават во моловите компјутери и на него да можат да проверуваат, ако толку им дошло до проверки, закони и глупи забрани, за ете некој ваков случај.

Ронче, зарем ниту малку не се посомнева во сите овие налудничави мерки, лотарија, награди...зарем не ти е глупо ти така вакциниран пак да си носиш маска, да покажуваш сертификат, да те заебаваат со полициски час, карантин, бакрачи ..
Добро што не сме во Швајцарија, инаку ти ќе ги тегнеше луѓето по улици и нас од форумов за да добиеш награда ако не убедиш да се вакцинираме ..:)
На 50 метри има Веро :D

Ќе има сензори што ќе го препознаваат чипот ;)

...дали некој, некаде воопшто транспаретно во МКД, укажа за пријавени несакани дејства после примање на антиковид вакцина, некоја статистика, барем еден ваков лист - Пријава, Барање... барем еден случај- НЕМА!
ice_screenshot_20211001-162945.jpeg
ice_screenshot_20211001-162835.jpeg
ice_screenshot_20211001-162804.jpeg

А можеше наместо сите напори за вакцина да се тера напоредно со лек.

Ама ги излажа 96% ефикасност на mRNA. И си рекоја оти да фрламе пари со вакцини се ќе средиме.

Сега вакцините се голо маде, па мора и лек.

Кај нас веќе заштитата од заразување е под 20%, заштитата од смрт лебди некаде околу 40%.
Пак ќе ти кажам тајна: Паралелно се истражувало вакцини и лек. И едните спасуваат животи и другите потенцијално го прават.

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk

... скептична сум „за нешто ново“ за лечење на К19, ако е споредбено со Тамифлу како антивирусен лек (инхибитор на неураминидаза), што скоро уназад две години не се применува, чат пат се препишува кај некој пациент, што на многу количини на Тамифлу ќе им помине и рокот на траење!
Скептична си за нешто ново? Боже каква изјава од медицинско лице. Ти знаеш дека во медицината редовно има нешто ново? По модерно прогрес наречено.

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk

Скептична си за нешто ново? Боже каква изјава од медицинско лице. Ти знаеш дека во медицината редовно има нешто ново? По модерно прогрес наречено.
....јас кажувам реална ситуација, не фарбам ѕидови со розова боја!
може да се пронајдат милион лекови, прашање дали има примена или подобро дали воопшто се повеќе ефикасни споредбено со ризикот од несаканите ефекти!
П.С.
По модерно :neetaka: - помодерно, најмодерно!

...дали некој, некаде воопшто транспаретно во МКД, укажа за пријавени несакани дејства после примање на антиковид вакцина, некоја статистика, барем еден ваков лист - Пријава, Барање... барем еден случај- НЕМА!
Незнам како идат тие работи, но нели треба болниците да даваат такви известувања!?

можеш и да го испечатиш сертификатот, ќе појдеш на матичен ќе ти изготви копија и ќе влегуваш каде сакаш. Иначе мене не ме боли глава за вас а не пак да ве тегнам да се вакцинирате, проблемот е неупотребливиот здравствен систем кој е оптеретен со коронаши. Иначе знам дека вакцината нема да биде конечен лек и решението го гледам во овие лекови кои што допрва ќе излезат и ќе се користат во случај на инфекција.

можеш и да го испечатиш сертификатот, ќе појдеш на матичен ќе ти изготви копија и ќе влегуваш каде сакаш. Иначе мене не ме боли глава за вас а не пак да ве тегнам да се вакцинирате, проблемот е неупотребливиот здравствен систем кој е оптеретен со коронаши. Иначе знам дека вакцината нема да биде конечен лек и решението го гледам во овие лекови кои што допрва ќе излезат и ќе се користат во случај на инфекција.
Здравствениот систем не е воопшто оптеретен....кој те излажал?

Незнам како идат тие работи, но нели треба болниците да даваат такви известувања!?
...за да дадат треба некој да се пожали, а и да се пожали „ќе ти помине“ не е тоа ништо ќе му речат- најчесто!

...за да дадат треба некој да се пожали, а и да се пожали „ќе ти помине“ не е тоа ништо ќе му речат- најчесто!
Колешка едвај извади глава после прва доза вакцина...дојде на работа после два месеца боледување.
Пријави, нели поради поканата за ревакцинација, но никој ништо не бележи...известуваат тоа што они сакаат а не се што треба...битно е по милионити пат да спомнат колку невакцинирани починале.
Автоматски споено мислење:

Има стари луѓе кои забораваат а и зошто мора секогаш да се влечка тој лист хартија!?
Глупости.

Последно уредено:
Треба да се провери дали е вистина ова што го зборува сенаторов. Добро е што твитер засега нема г'з да го банира.

Merck announced that its oral antiviral medication molnupiravir -- developed in conjunction with Ridgeback Biotherapeutics -- cut the risk of hospitalization for COVID-19 by half. This result reportedly comes from a planned interim analysis of a phase 3 trial of the drug in at-risk, nonhospitalized adult patients with mild-to-moderate COVID-19. Even more impressively, zero patients who received molnupiravir in the study passed away, whereas eight patient deaths were recorded in the placebo wing of the trial.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom