Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
You have to understand, most of these people are not ready to be unplugged. And many of them are so inured, so hopelessly dependent on the system, that they will fight to protect it.
Ти го правиш баш ова, го штитиш системот и злоделата на истиот, кога тогаш ќе го јадеш стапот...тоа е неминовно. Живееш у илузија ако мислиш дека ќе поминеш така, неказнето. Тука прекинува твоето уживање у илузорната слобода у која живееш.

брат, ти си превише влезен у филмови. Малце да намалиш со матриксите, тоа е све измислено.

брат, ти си превише влезен у филмови. Малце да намалиш со матриксите, тоа е све измислено.
Ти правам аналогија и ти давам пример за да разбереш поубаво....не дека ќе разбереш, ама да не се буниш некад дека не ти било кажано. Универзумов ти помага Рон преку антиваксерите, да разбереш у какви гомнарии веруваш, и колаборираш со истите.

mozes i da mesas ke te razbera. Ko ke imam moznost Kirilica da pisuva ja koristam.
...види го ти него, дури ти љубоморам на тоа како не ти реагираат твоите лајкачи на тоа како пишуваш?
...мене за една буква и три точки на бирото ми се качија, а ти ем латиница, ем кичевски дијалект, онака од оној тежок кичеееески што изгледа на повеќето не им пречи како другите дијалекти, а @Диле Јоргачев ? читај како пишува игорче, разбераМ, пишуваМ, „м“ -то го голта исто како „тоа“ со „то“ што мене ми држиш лекција, ова само процедурално, инако секој ќе пишува на дијалект каков сака!
Немам цел,ти кажав само сум љубопитен.И кај дијалектите имаш мака,некогаш ке ти се провлече некое Битолско зборче како во претходниот пост каде уместо "тоа е" употребуваш "то е" другпат Велешки а понекогаш и зборови кои се употребуваат во Источниот дел на Македонија

...види го ти него, дури ти љубоморам на тоа како не ти реагираат твоите лајкачи на тоа како пишуваш?
...мене за една буква и три точки на бирото ми се качија, а ти ем латиница, ем кичевски дијалект, онака од оној тежок кичеееески што изгледа на Диле не му пречи како другите дијалекти, а @Диле Јоргачев, читај како пишува игорче, разбераМ, пишуваМ, „м“ -то го голта исто како „тоа“ со „то“ што мене ми држиш лекција, ова само процедурално, инако секој ќе пишува на дијалект каков сака!
На Баварски сакаш?

На Баварски сакаш?
... имаш многу буреци уште да јадиш за да ме стигнеш! :rolleyes:
-почитувам луѓе кои замерката прво ја дават со сопствен правилен пример, па после ги гледа другите и може да покаже со прст „крив си“, со двоен аршин не е добра иднината на човекот!

... имаш многу буреци уште да јадиш за да ме стигнеш! :rolleyes:
-почитувам луѓе кои замерката прво ја дават со сопствен правилен пример, па после ги гледа другите и може да покаже со прст „крив си“, со двоен аршин не е добра иднината на човекот!
Не знам што ти е фората и во кој филм си влезена, ама ја никогаш не сум ти пишал нешто за твојот правопис. Ама познато е дека во темава пишуваш за сосема трети работи.

siguren si? uste cekame rezultati za kratkorocni posledici od vakcinata a ne pa za dolgorcnite...

za virusot gledame do sega, statisticki ima poveke sansi da se udavis u bazen nego od covid da umres
Ајдеее. На базен кога одиш има правила барем во Македонија, со чисти нозе,избањат од дома,нема скок со залет ,исто како и ковид,има забрани. И не е проблем смртноста,туку која земја има здрав здравствен систем,и здрава нација. Во Македонија ниту едното не функционира.

Не знам што ти е фората и во кој филм си влезена, ама ја никогаш не сум ти пишал нешто за твојот правопис. Ама познато е дека во темава пишуваш за сосема трети работи.
...штом процедурално се повикувам на ваши коментари, значи не пишувам јас прва „трети работи“ јас само реплицирам на вашето реплицирано, ова колку да се знае што ме набедуваш за дефокусирање на темава,

...инаку, званично сите јавни здравствени институции добиле известување од министерот за здравство за почнување на вакцинација со трета доза -бустер (без разлика од возраста) со антиковид вакцина Фајзер на медицински персонал кои таму некаде во март ја примиле првата доза,

... со трета доза вакцина може да се вакцинираат граѓаните над 60 години и лицата кои имаат имунокомпромитирана здравствена сстојба, а кај кои има поминато 6 месеци од примената ревакцина,
... трета антиковид вакцина може да ја примат и граѓаните кои се вакцинирале во странство без да се закажува термин и се спроведува на сите вакцинални пунктови во државата, каде во тек е вакцинација и ревакцинација.

Interesno da se vidi, i posledniot bastion na lokdaun fanaticite, kivite kje odat jabana naskoro. Vekje 4 nedeli brojkata ne im mrda, ocekuvam kaj i da e da im skurci i otide brojkata u vis.

А можеше наместо сите напори за вакцина да се тера напоредно со лек.

Ама ги излажа 96% ефикасност на mRNA. И си рекоја оти да фрламе пари со вакцини се ќе средиме.

Сега вакцините се голо маде, па мора и лек.

Кај нас веќе заштитата од заразување е под 20%, заштитата од смрт лебди некаде околу 40%.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom