Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Najverovatno od zivotno preminal na covek. Okolnostite ne se poznati ima povekje tezi.
Не постои ваксер кој што мисли дека вирусот е у лабораторија направен, и не постои антиваксер кој мисли дека е настанат у природата.

Нема што тој да мисли, веќе други смислија за него и така му кажаа. СЗО им кажа од лилјак на пазарот во Вухан и толку :pipi:
Замисли го догодина кога ќе излезат доказите, иако и сега веќе ги има. А Рон знае дека е од лабораторија но не му е гајле се додека има вакцина за него бидејќи он веднаш се прилагодува на ситуацијата.

Не постои ваксер кој што мисли дека вирусот е у лабораторија направен, и не постои антиваксер кој мисли дека е настанат у природата.
Се држам на тоа што кажуваат експерти ја лично не знам, нормално.

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk

ни јас не сум убеден дека е од лилјак, плус со оглед дека у вухан има и лабораторија што развивала корона вируси е додатен аргумент да се претпостави дека вирусот некако искочил од лабораторијата. И голема е веројатноста тој patient zero да бил некој вработен во неа.

Нема што тој да мисли, веќе други смислија за него и така му кажаа. СЗО им кажа од лилјак на пазарот во Вухан и толку :pipi:
Гледам си многу активна на темава но освен деструктивни пишувања ништо корисно не се пишала. А лични препукувања повеќе кажуваат за тебе него за тие за кои што пишуваш.

ни јас не сум убеден дека е од лилјак, плус со оглед дека у вухан има и лабораторија што развивала корона вируси е додатен аргумент да се претпостави дека вирусот некако искочил од лабораторијата. И голема е веројатноста тој patient zero да бил некој вработен во неа.
1633089026017.png

Гледам си многу активна на темава но освен деструктивни пишувања ништо корисно не се пишала. А лични препукувања повеќе кажуваат за тебе него за тие за кои што пишуваш.

А што корисно има во овие 2315 страни досега пишани????
Само хаос и безумие у главите си направивме....ама баш ништо корисно :toe:

Што е тоа деструктивно што сум го напишала те молам? :pipi:
И зошто мислиш дека тоа што ти го пишуваш е корисно?

Официјалниот став на СЗО е дека вирусот настанал од лилјак на пазар во Вухан.

Што е тоа деструктивно што сум го напишала те молам? :pipi:
И зошто мислиш дека тоа што ти го пишуваш е корисно?

Официјалниот став на СЗО е дека вирусот настанал од лилјак на пазар во Вухан.

све, освен ад хоминем ништо немаш корисно напишано.

Не е точно, она одоколу ви кажува шо технички не е ад хоминем, нешто во овој стил.

1633089553568.png

Се држам на тоа што кажуваат експерти ја лично не знам, нормално.
Има нешто што се вика common sense, нешто што те прави човек заради 10^15 синапси у мозокот....по некад сме научени да не се сомневаме во авторитетите, ама пробај размисли ко за промена. Зошто некои експерти еве викаат дека е lab-made?

Тоа што јас го кажувам е деструктивно и ад хоминем, а тоа што ти кажуваш е научно поткрепено, поддржано со сеопфатни студии и е крајно корисно за добробит на целокупното население, така нели?
Ете ти признавам, во право си. За да не плачеш :sneaky:

Ете лично ќе се заложам да се направи една петиција, да ти се подигне еден споменик за твоето неуморно залагање и допринос во сузбивањето на корона вирусот, за твојата заложба кон процесот на вакцинација, за твојот лик и дело да остане запаметен во аналите на историјата:pipi:

Inace Montanje e negiran ne znam sto uste se citira.
Да? Негирано од кого, од класа Петљичкоски и Виљипче стручњаци, пар екселанс, нели. Зашто на едни експерти им веруваш, на други не?
Според other virologists, вирусот е најден во чинијата на Chao Wang Liu, месар од провинцијата Вухан.

Еве ги бројките за цела недела. Пак ги даваат од 6 август за да ги скријат поразителните резултати.

До минатата недела беа 1.033 починати, до оваа недела 1.162, тоа е разлика од 129.
До минатата недела беа починати целосно вакцинирани 145, до оваа 175, тоа е разлика од 30.

Или оваа недела 23% од починатите се целосно вакцинирани.

Позитивни оваа недела биле 985 целосно вакцинирани, од вкупно 2713 или 36% од сите позитивни.

Нема везе. Пуно луѓе провакс како и ја, се се поише убедени дека е вештачки напраен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom