Каде може да најдам? (Општи прашања)

• Креатор на темата Креатор на темата goodman_91
  • Време на започнување Време на започнување
Предлог терен за тенис во Скопје за 1-2 часа термин за аматери/рекреативци, по попристапни цени?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Дали сеуште се продава кертриџи боја и хартија за мал принтер за фотографии Canon Selphy cp720?

Вака изгледа принтерот и тоа за боја пластичното кертриџот или како и да се вика.
1632947006779.png
1632946988700.png

Купен ми е 2007 година комплет со фотоапаратот. Фотоапаратот се расипа и од тогаш го немам користено. Реално не се исплатеше тоа време цената да се купува кертриџи бидејќи мал број се вадеа слики од еден кертриџ боја која брзо се троши. Сега верува можеби е падната цената на тие кертриџи боја. Така да ако некој знае каде да купам боја и хартија во државава нека пише. Гледам нешто има на Алиекспрес ама не ми се чека и дали воопшто ќе одговара за овој модел.

Последно уредено:
Има ли некој што се разбира во моторни пили да процени домаќински користена HUSQVARNA 365-моторна пила 3.6kW Моќност 3,6kW (70,7cm3)
Должина на мач 45cm
Заби на мач 34
Тежина 6,4kg

Дали сеуште се продава кертриџи боја и хартија за мал принтер за фотографии Canon Selphy cp720?

Вака изгледа принтерот и тоа за боја пластичното кертриџот или како и да се вика.
Прегледај го приврзокот 308545
Прегледај го приврзокот 308544

Купен ми е 2007 година комплет со фотоапаратот. Фотоапаратот се расипа и од тогаш го немам користено. Реално не се исплатеше тоа време цената да се купува кертриџи бидејќи мал број се вадеа слики од еден кертриџ боја која брзо се троши. Сега верува можеби е падната цената на тие кертриџи боја. Така да ако некој знае каде да купам боја и хартија во државава нека пише. Гледам нешто има на Алиекспрес ама не ми се чека и дали воопшто ќе одговара за овој модел.
Да провериш Нико компјутери или анкоч да не има.

Вакво нешто во МК се наоѓа ? Jack Wolfskin
241708830_4832453716783634_8352310069793592353_n.jpg

https://www.facebook.com/commerce/listing/913504755960027?ref=share_attachment

ова не ми е јасно, мислам забранет е промет со тутун ??? Па огласот во Будва ????
Ако не е платено акциза и данок за него тогаш е нелегален. А ако се работи за домашен тутун, тогаш тој мора да бил продаден на некој тутунски комбинат, садење тутун без продажен договор е нелегален.

Каде би можел да купам ферментирана храна? Било што - зелка, зеленчук, овошје...

Каде би можел да купам ферментирана храна? Било што - зелка, зеленчук, овошје...

во супермаркет, али рано е за купуз уште, таму ноември би требало да има по маркетиве

На секој од вас ви затребало некаква спортска опрема, позната марка на облека, редок вид на додатоци за храна, нешто од бела техника итн. што иако сте барале, не сте можеле да го најдете во вашиот или друг град, иако (во некој ќош што би се рекло) се продавало.
Затоа оваа тема ја отварам доколку некој има вакви слични проблеми на ова, може да праша тука и некој од јузерите што се на форумов да му одговори. Инаку не мора да се работи за некој производ, туку може и за услуга.

На пример, мене ме интересира дали во Скопје има продавница која што продава облека од Old Navy, GAP или Lee?

Ако постои дупла тема на оваа, можете да ја избришете.
кај нас, во оваа наша вукојебина, има една голема мизерија...60% од народот живее во Скопје, т.нр. република Скопје, а што да побараш нема во Скопје ама има во Битола, во Гостивае, Струмица... итн...
башка разлика во цена на ист производ по 30% од таму до Скопје.... а не се работи за автохтони производи, н.пр. земјоделски, туку за увозни.... И не сасмо близината на Солун, ете имав случај барав некоја опрема за водовод, имаше во Гостивар ама не праќа во Скопје... ај и тоа може зема преку Албанија италијански работи, ама има и друго, представник на српски производи во Неготино и не праќа во Скопје...
И не е само трошоци за достава кој се потполно нерационални за ситни ефтини работи, туку не можеш да видиш точно производот... пак разбирам интернет трговијата или жива превара, не му одговара Продавница, не само што работи диво, туку во дуќан ќе видиш за какво ѓубре се работи, т.е. дасли воопшто ќе функционира... Проблемот е што и сериозни работи, па и дуќани, ист производ е со 30% поскап во Скопје !!!
Што пишуваше еден хрват, поскап е превозот од Ријека до Загреб од превозот од Кина до Ријека....
Оваква мизерија имаше за време на комуњаризмот, по 30% разлика во цени и во само Скопје, информативен мрак околу цените, но смешно е уште, во 21 век тоа да опстојува ....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom