даAbe stvarno pomislivte deka so smena na A.A ke se smeni dividendna politika na TNB. i nema da ima dividenda , pa ja butnavte cenata na 26.000 ???
Кои се твоите очекувања за дивиденда 2020, 2021 со износи како долукува?
Kako sto dolikuva ,a mozebi nema da ni se dopadne pay out na TNB e 70% ,dobivka za 2020 e 1995den. taka da dovidenda negde okolu 1400den.Dali ke dadat avansna za 2021 ili ke dadat dupla i za 2019 toa NE ZNAM.да
Автоматски споено мислење:
Кои се твоите очекувања за дивиденда 2020, 2021 со износи како долукува?
E toa KOLKU e prasanje za 1xxx. den. po akcija???Sto be lapavte 100% rast na NLB pa sega i dividenda sakate? Ke ima, ke ima, ama kolku
Овие графикони ги имате во eTrader?Со овој галопирачки раст на ТНБ од 39.82% годишно (2014 па навака) плус на тоа ако почастат 1.400 ден дивиденда за 2020 и најплус на тоа шо имаат перфектна 2021ва (H1 60% раст на добивка компаративно од претходната година) кај што очекувам дивиденда како онаа за 2018 година. Сето ова зачинето шминкерски со нов увезен ЦЕО ја крева акцијата нареден април на една розевка пријатели. Да 500 ЕУР per share.
Ne. Gi imash sekade. Odi na TeleTrader.com.Овие графикони ги имате во eTrader?
Секогаш имаш бар збор два да промрчиш за ,,индексираниве'' ноо, гледам кај ТНБ си наоѓаш резерва. Интересна ствар за поседување така?Ако добро се сеќавам, ТНБ го допре дното на околу 1.650 денари пред околу десетина години. Доколку некој купил тогаш, а ги чува до сега, заедно со дивидендите заработил х20 Нека ме поправи некој доколку грешам, ама мислам дека ова е најголемиот раст на МСЕ по финансиската криза
Да, 1650 беше минимум.Акцијата падна нереално ниско поради најава за 5 години без дивиденда. На крај испаднаа 4 години без дивиденда. Наместо да исплатат дивиденда, со 20М евра заработени за 4 години, ја купија зградата на Водњанска која беше во сопственост на мајката од Словенија.Ако добро се сеќавам, ТНБ го допре дното на околу 1.650 денари пред околу десетина години. Доколку некој купил тогаш, а ги чува до сега, заедно со дивидендите заработил х20 Нека ме поправи некој доколку грешам, ама мислам дека ова е најголемиот раст на МСЕ по финансиската криза