Ја гледав вчера
дебатата на Телма помеѓу кандидатите за градоначалници на Аеродром и ги извадив следниве заклучоци:
- Билјана Аврамовска-Ѓореска: солидно претставување и говор, ми фати око и да не беше кандидат од ДОМ-ЛДП можеби ќе ја гласав
- Тимчо Муцунски: убедливо најдобар настап, но од километар се гледа дека дечкото е преквалификуван за позицијата, далеку посоодветен би бил како министер за надворешни работи или нешто слично
- Александар Филиповски: изгубен во простор и свемир, ако овој е најдобриот што СДСМ може да го понуди за Аеродром - црно им се пишува (што мене ме прави среќен, нормално
)
- Весна Кираџиева: не толку убедливо претставување како Билјана, но повеќе од доволно за кандидат на Левица да гласам за неа. Плус, како спортист сигурно би имала во план Аеродром да ја направи уште по-спортска општина.
- Миле Петковски: "битно е да се учествува". Ептен не му беше местото на дебатата, не знам зошто воопшто е кандидат за градоначалник...
Значи заклучок, дефинитивно ќе гласам за Весна, со тоа што ако има втор круг и не влезе она - за Тимчо. Очекувам СДСМ да изгубат тешко на овие избори во Аеродром, а Левица дури и да не победи за градоначалник да има значаен број на советници, што пак би значело дека наредните 4 години би биле убави за Аеродром.