Слобода и протест против фашистичките ковид мерки. Стоп за присилна вакцинација и дискриминација

• Креатор на темата Креатор на темата Boom tv
  • Време на започнување Време на започнување

Дали треба да има рестрикции само кон невакцинираните граѓани?

• Да

• Не

• Немам мислење

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Се слагам, и од моја гледна точка поединецот има премногу право на избор пред се како се храни. Прочитај го пак најмудрото мислење на темава.

Еве ќе ги земам мојте стари за пример да не се навреди некој, стариот пржи сланина у 1 по полноќ, му се пријало, стомакот пуштен на терапија за хипертензија плус веќе имаше поблаг удар. Знаеш што препорачува секој доктор у таа ситуација, да се отстрани мрсна храна, цигари и сл. Епа не, мора секој ден сланинче печење и плус не се движи многу, закован на каучот пред тв фудбал. Џабе му збориш, он ни доктор не слуша нит мене. Едино решение е државата да и забрани на старата да готви дома, да им даде жетончиња за храна кои ќе важат на пунктови, таму да приложи ливче од докторот шо смее да јаде, море не, за да нема превари да му се истетовира бар код на рака кој ќе го скенира униформирано лице па да му стави од казан посна чорба у чинкова чинија, пунктот да е на 1км од дома и пешки да оди до таму оти бензин ќе му биде забрането да полни па може ќе му текне и точак да земе како комшо Жиле кој на 72 си вози точаче, трчка со внуците им подава топка, кафе цигари не, се храни количински умерено и здраво и короната ја помина дома за 3 дена и тоа невакциниран. Арно ама стариот мој вакциниран ги ужива сите права во моментов додека Жиле не бидејќи и нему докторица му вика да не се боцка сега оти има доста антитела. Дали можеш да ја согледаш баналноста? Ова важи доколку навистина ни е до здравјето, а како ти Рон и слични побргу да шетате не знам, веројатно вакцината е доволна?

Друже, ти бафра, дамби и слични сте темпирани бомби кои не се знае кога ќе експлодираат и ќе почнат да заразуваат наоколу. Којзнае и колку невини луѓе настрадале ради такви како вас кои ништо не ги фаќа зошто јачаат имунитет со качување на водно и возат точак. Само закон за вас, ти стига покана како за воен рок ако не идеш у ќорка и пак чипиран. Тоа ви треба.

Друже, ти бафра, дамби и слични сте темпирани бомби кои не се знае кога ќе експлодираат и ќе почнат да заразуваат наоколу. Којзнае и колку невини луѓе настрадале ради такви како вас кои ништо не ги фаќа зошто јачаат имунитет со качување на водно и возат точак. Само закон за вас, ти стига покана како за воен рок ако не идеш у ќорка и пак чипиран. Тоа ви треба.
Ме фасцинираш, ја, Жиле, Јамајка, Дарклејди и многу други сме природно вакцинирани а ти си само љубоморен шо не мора да се боцкаме со трета, десета доза. А пошто знам дека постојат тачки ко тебе системот мисли дека сум се боцнал :sneaky:

Kога ќе ја прифатиш суровата реалноста дека и ти евентуално ќе се заразиш?

Еден експеримент....најдете некое дете и земете искршете го од ќотек. Крв од нос да му тече, и земете после марамици и бришете му го лицето.
Она што ќе се случи е следното, ќе одбие помош иако реално му треба, затоа што достоинството му е поважно.
Ние бетер од мали деца немаме достоинство, а за ова што се прави се одбива таа помош што ја нудат. Од друга страна ако те заебале милион пати до сега рачунај дека ќе те заебат и сега. Ги боли курот што луѓе умирале.
Ние сме стока која се манипулира на секој можен начин, можат да си ги ебат мајките, не им верувам околу ова, па макар и да наебам.

Не сум против вакцина да ми стават, туку ти реков...сите предходни вакцини ги примив, но сум против оваа вакцина. Тоа не ме прави антиваксер. Прво научете што значи поимот ,,антиваксер", пред да лупате зелени.

Претходните вакцини што си ги примил, те праша ли некој сакаш или не сакаш... Твоите деца ќе ги вакцинираш со сите вакцини кои ги наложува системот?
Што е според тебе антиваксер?

Штом си против нешто, автоматски ти доаѓа дека си анти. Многу е просто и едноставно, нема простор за воздржани на оваа тема.

Зашто си против оваа вакцина? Зашто не му веруваш на системот за неговите намери?
Прво убаво прочитај за вакцината пред да лупнеш зелени.

Ако ме имаш читано у корона темата, пред да излезат имав пишано дека ако треба ќе не фатат сите за раче и вакцината у гз. Си размислил зашто не го праат тоа, туку ти прават притисок сам доброволно да идеш да ја примиш, притоа ослободувајки ги од било каква одогворност?

Убаво напишано, да сакаа уште на почеток ќе воведоа мерки со кои ќе се спречеше влез од надвор на делтата.
Да сакаа, зимскиот бран 2020/2021 зашто не не ставија во карантини како на почетокот, или сега во август иако претходно најавија дека ќе има бран. Ем прогнозираш дека ќе има бран, ем никому ништо. Успат ќе си воведуваме неефикасни, нелогични и фашистички мерки, значи не дека се секираат за правата.
Лесно можеа да направат присилно 100% население да се вакцинира, ама тогаш точно ќе се видеше дали е или не е ефикасна вакцината, ама немаше да имаат основа да продолжи фарсава, народ ќе бараше да се врати во нормала.

Не им е до одговорноста, бидејќи знаат никој ниту досега им барал за нешто, иако видовме за овие 2г колку само лаги кажаа, а нема ни да им бара.

Истата финта ја користат и за глобалното затоплување, исполапаа милијарди во субвенции од буџетските пари, цената на гасот си расте, автоматски и на струјата, трошоците кај сите ќе пораснат и народ уште повеќе осиромашен.

Друже, ти бафра, дамби и слични сте темпирани бомби кои не се знае кога ќе експлодираат и ќе почнат да заразуваат наоколу.

Милке по милионити пат: ВАКЦИНИРАЈТЕ СЕ И ЗАШТИТЕНИ ЌЕ СТЕ. Не одобрувајте фашистички мерки, штетата ќе е многу поголема.

Плус сега гледаш многу е подобро, ако имам сертификат, ќе се дружиш со мене, ако немам, ќе ме одбегнуваш, ќе си имаме среќно поделено општество.

Остајте ме мене да ги играм лотарија со Бетмен.

па може ќе му текне и точак да земе како комшо Жиле кој на 72 си вози точаче, трчка со внуците им подава топка, кафе цигари не, се храни количински умерено и здраво и короната ја помина дома за 3 дена и тоа невакциниран. Арно ама стариот мој вакциниран ги ужива сите права во моментов додека Жиле не бидејќи и нему докторица му вика да не се боцка сега оти има доста антитела.

Значи ти си виновен, не си му дал внуци, па нема мотивација да е како Жиле. :D
Иди вакцинирај некоја и помогни му на стариот твој .

Добро сосила се правиш будала, или природно глуп си ? За другар прашувам :cautious:

Знаеш ли дека и ти како вакциниран во секој момент можеш да експлодираш и да почнеш да шириш зараза наоколу? Кој знае и колку невини луѓе може да настрадаат од такви како тебе? (твоите зборови)
Како треба да ви се нацрта дека вакцината што ти ја збрцале не ти дава гаранција дека ти утре нема да заболиш, а со тоа и понатаму да го пренесуваш вирусот и да заразуваш луѓе?

Доста веќе 2 години живееш во детска соба, затворен и сам, покриен со кебе преку глава. Не се секирај дали се вакцинирале Бафра, Дамби и сличните, гледај си во твојот двор. Затоа што за разлика од тебе, ние веќе живееме нормален живот. Дури и седнуваме во ресторани и сме поинвентивни во заобиколување на глупавите и фашистички мерки донесени од страна на Фирер Муртињо. Па ете не живи и здрави.:pipi:

Значи ти си виновен, не си му дал внуци, па нема мотивација да е како Жиле. :D
Иди вакцинирај некоја и помогни му на стариот твој .
Па има од другиот син ама не му се трча, после ручек морало да дреме оти тешко му е на стомакот од печењето, ако не го изеде цело старата го прашува што е проблемот, да не е лошо испечено? И му дава од колачот со шеќер у прав оној, десерт морало да има. Последно да го мотивирам му кажав оти му купив гробно место.

Па има од другиот син ама не му се трча, после ручек морало да дреме оти тешко му е на стомакот од печењето, ако не го изеде цело старата го прашува што е проблемот, да не е лошо испечено? И му дава од колачот со шеќер у прав оној, десерт морало да има. Последно да го мотивирам му кажав оти му купив гробно место.

Доказ дека жената не му мисли арно на мажот :D
Остај го чоекот на раат, не го заплашувај, не биди како Рон. :P

Мислам дека малку е геј секоја реплика на Ронче, кон мене, да има вклучена фантазија каде јас сум во лисици! :cautious:

И другите фантазии му се такви: да кршам камења (сака да гледа испотени полуголи мажи!), да му ја влечам кочијата, да бидам во затвор (секс данџн) или некои да ме грабнат, а тука секогаш се вклучени двајца батковци (рејп фетиш). Да го читате чичко Фројд. :anco:

Мислам дека малку е геј секоја реплика на Ронче, кон мене, да има вклучена фантазија каде јас сум во лисици! :cautious:

И другите фантазии му се такви: да кршам камења (сака да гледа испотени полуголи мажи!), да му ја влечам кочијата, да бидам во затвор (секс данџн) или некои да ме грабнат, а тука секогаш се вклучени двајца батковци (рејп фетиш). Да го читате чичко Фројд. :anco:
Зурла прв го провали, овие равноземљашиве имаат добар њух, сем за формата на земјата, ама тоа и така не е битно. :)

Зурла прв го провали, овие равноземљашиве имаат добар њух, сем за формата на земјата, ама тоа и така не е битно. :)

Да, ја и дарлинг сме геј капл. Не знаеше?

иначе дамби, кај секој човек опседнат со хомосексуалност како тебе се крие латентно педерче.

Некои ем бараат во логори да се носат тие со чиста крв, ем велат далеку сме од логори, а во меѓувреме се спроведуваат мерките кои ги бараат. На пример ја бараа оваа мерка и оп им се оствари:

“Unusual measure: Austria’s Minister of Labor Martin Kocher (ÖVP) has decided to block unemployment benefits for job seekers if they do not apply for a reasonable position because a vaccination is required there or simply not accepting an offered position.”

Кај да е, ќе им се оствари и мерката одмор во логорите. (y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom