Слобода и протест против фашистичките ковид мерки. Стоп за присилна вакцинација и дискриминација

• Креатор на темата Креатор на темата Boom tv
  • Време на започнување Време на започнување

Дали треба да има рестрикции само кон невакцинираните граѓани?

• Да

• Не

• Немам мислење

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Многу фини ова анти-ваксериве?! До сега се тепаа во супер маркети и урлаа по улици. Денес дете отепале во Германија оти побарало од психопатот да носи маска?!?
Нешто многу наопачки реториката тука и односот во пракса?
Нели анти-ваксерчиња бевте многу начитани? Нагледани? Woke?
Како се вас ве "местат" ова фанатичните и злобни про-ваксери?!

Не сме евреи да ми одговараш со прашање :D

Епа не е баш како каубојот ситуацијава, драстично е помал бројот на хоспитализации кај вакцинирани, исто и смртните случаи се неспоредливи.

Кој е изборот? Секогаш некој ќе профитира на тебе. Еве на антиваксерите ќе профитираат повеќе овие со погребална опрема, или ако тие наши се?

Учен човек си, не си прави бајрам со умот, чаре нема и тешко да има во следните месеци. Со вакцинацијата еве голем број од земјите почнаа да функционираат во некаква си понормална форма.

Инаку ако навистина сте толку самоуверени ајмо сите на улица и палете редум од влада па се накај Рекорд. Со дискутирање на форуми мерките нема да се сменат.

Ајде вака, знам дека ти иде математиката па да видиме.

Претходниот бран што го имавме, немавме вакцинирани, немавме модуларни болници имавме по 2000К заболени на ден, смртноста беше процентуално помала од сега. Значи болничките капацитети беа исполнети.

Сега имаме модуларни болници, чиишто капацитети се исполнети (значи поголема хоспитализација и во проценти и во бројки) , имаме околу 1000К заболени на ден а смртноста е речиси процентуално дупло од претходниот бран.

Ајде да се оставиме на страна ние, да видиме во Израел што се случува. Тие со една вакцина во статистиката ги водат како невакцинирани, тие што ја примиле втората доза и не поминале 14 дена, пак ги водат за невакцинирани во статистиките. Дали уште мислиш дека е драстично помал бројот на хоспитализации кај вакцинираните. И интересна работа е што во Израел за разлика од претхиодниот бран, овој бран имаме повеќе заболени, повеќе хоспитализирани и повеќе мртви, а 70% од населението е вакцинирано. Како помогнала вакцинацијата во Израел, за исчезнување на пандемијата ?

Јас разбирам да се вакцинираат загрозените, тие што имаат коморбитети. Но не разбирам зошто се тера перфидна кампања да се вакцинираат сите, па и тие кои стекнале природен имунитет. Бу разбрал, доколку вакцинацијата би придонела до искоренување на пандемијата. Но фактот кажува дека и вакцинираните го пренесуваат вирусот, и вакцинираните се разболуваат и умираат од вирусот, прашање е само во методото на статистиката во колкав процент. И втора работа вакцината има временски ограничено дејство.

Значи вакцинацијата нема како да допринесе до нормализација на состојбата, едноставно нема како да придонесе до исчезнување на пандемијата.

Значи пак ќе кажам, моето лично мислење не е против вакцината, само не можам да ги проголтам перфидните профитерски игри кои се играат околу ова.

А што се однесува до протестирање, јас сум рекол 100 пати, најгласни се будалите. Протестот е нешто најнепродуктивно во целата оваа ситуација. Ќе им даде на луѓето уште повеќе причини да го стишат критичкото размислување.

ПС,
Ти почна со прашања како одговори, јас само продолжив со исто ниво.

Последно уредено:
Бафра живот немаме ради вас и живееме во затвор 2 години, до скоро немаше чаре од пролетоска има. Вие го одбивате и нас не кочите. Место да живееме без маски ние се оправаме со антиваксери по форуми. Време е наративот да се сврти против вас место да ве одобрува. Па ваљда тогаш ќе ви упали сијалицата дека треба да се вакцинирате.
Престани да тропаш, пациенти што лежат во болница со тешки симптоми се вакцинираните со две дози....престани да слушаш лаги....оди објасни им на тие душички зошто се вакцинирале, зошто носеле маски и зошто пак се разболеле и зафаќаат место за некој што чека некоја друга интервенција или да лечи друга болест.

Престани да тропа, пациенти што лежат во болница со тешки симптоми се вакцинираните до две дози....престани да слушаш лаги....оди објасни им на тие душички зошто се вакцинирале, зошто носеле маски и зошто пак се разболе и зафаќаат место за некој што чека некоја друга интервенција или да лечи друга болест.

тетке дај ој на чешма оговарајте со бијонс. Ни работиш у ковид центар и имаш везе што се дешава таму. Знам дека вакцинирани има шо лежат но они се мал број во однос на невакцинираните.

Шведска се поутепани во однос на здравство. Исто ти е со чекање, а антибиотик ќе добиеш само ако си многу тешко болен, т.е количината на бактерии е многу голема. Луди се мајке ми, не даваат антибиотик, да се мачиш со денови.

Туку дај биди фер, одговори

не сум ја инфектолог, ако се влоши состојбата ќе има мерки нормално.

@Lester Freamon
Чисто информативно ако се воведе трета доза дали ќе ја примиш? Еве веќе откако почнаа некои земји кај и да е ќе го направат задолжително. Дали тогаш без размислување ќе примиш трета доза ?
Инаку прележан и вакциниран, за да не настане забуна дека сум рамноземјаш и останати работи.
Искрено не сум го размислувал, пред се зависи од моментот, ако ми треба за патување и нормално функционирање ќе ја примам, ако видам дека бројот на антитела се драстично паднати веројатно ќе ја примам.

Ајде вака, знам дека ти иде математиката па да видиме.

Претходниот бран што го имавме, немавме вакцинирани, немавме модуларни болници имавме по 2000К заболени на ден, смртноста беше процентуално помала од сега. Значи болничките капацитети беа исполнети.

Сега имаме модуларни болници, чиишто капацитети се исполнети (значи поголема хоспитализација и во проценти и во бројки) , имаме околу 1000К заболени на ден а смртноста е речиси процентуално дупло од претходниот бран.

Ајде да се оставиме на страна ние, да видиме во Израел што се случува. Тие со една вакцина во статистиката ги водат како невакцинирани, тие што ја примиле втората доза и не поминале 14 дена, пак ги водат за невакцинирани во статистиките. Дали уште мислиш дека е драстично помал бројот на хоспитализации кај вакцинираните. И интересна работа е што во Израел за разлика од претхиодниот бран, овој бран имаме повеќе заболени, повеќе хоспитализирани и повеќе мртви, а 70% од населението е вакцинирано. Како помогнала вакцинацијата во Израел, за исчезнување на пандемијата ?

Јас разбирам да се вакцинираат загрозените, тие што имаат коморбитети. Но не разбирам зошто се тера перфидна кампања да се вакцинираат сите, па и тие кои стекнале природен имунитет. Бу разбрал, доколку вакцинацијата би придонела до искоренување на пандемијата. Но фактот кажува дека и вакцинираните го пренесуваат вирусот, и вакцинираните се разболуваат и умираат од вирусот, прашање е само во методото на статистиката во колкав процент. И втора работа вакцината има временски ограничено дејство.

Значи вакцинацијата нема како да допринесе до нормализација на состојбата, едноставно нема како да придонесе до исчезнување на пандемијата.

Значи пак ќе кажам, моето лично мислење не е против вакцината, само не можам да ги проголтам перфидните профитерски игри кои се играат околу ова.

А што се однесува до протестирање, јас сум рекол 100 пати, најгласни се будалите. Протестот е нешто најнепродуктивно во целата оваа ситуација. Ќе им даде на луѓето уште повеќе причини да го стишат критичкото размислување.

ПС,
Ти почна со прашања како одговори, јас само продолжив со исто ниво.
Одговор на првиот дел ти е новиот сој кој е далеку поопасен од претходните.

Да, после втората вакцина е потребен одреден период (20тина денови) да се достигне пикот на антителата (не сум експерт, од тоа што читав), веројатно затоа и не се бројат како фул вакцинирани.

Иста е приказната и со други болештини, сипаниците никогаш не прекинаа да постојат и вакцинирани ги фаќаат, ама не се умира. Така ќе биде и со ова, со тек на време вирусот ќе ослабува, ние ќе имаме одреден број на антитела и ќе го прележуваме со лесни симптоми и ќе немаш потреба ни за вакцинирање.
Јас лично сум против вакцинација на луѓе што го прележале и имаат потврда за висока количина на антитела, сметам дека треба таквите да не се вакцинираат, но не знам какви се капацитетите за проверка на антитела и колку е истото изводливо.

Инаку целата приказна со овие „протестирања“ е само одолговлекување, на крај пак како попчиња ќе си примат сите вакцина, само што пролонгирале уште неколку недели малтретирање.
Ако навистина сметате дека ова е диктатура, бујрум на улица, ама далеку поголеми срања направија во државава и сите си седеа со свитката опашка, исто ќе биде и ова.

Многу фини ова анти-ваксериве?! До сега се тепаа во супер маркети и урлаа по улици. Денес дете отепале во Германија оти побарало од психопатот да носи маска?!?
Нешто многу наопачки реториката тука и односот во пракса?
Нели анти-ваксерчиња бевте многу начитани? Нагледани? Woke?
Како се вас ве "местат" ова фанатичните и злобни про-ваксери?!

Пфф, најде кој да збори. Ти нели повикуваше мерки Голи Оток ова она? Тоа што е поразлично ...
Уствари знам. Кога се работи за милиони жртви тогаш си херој, а ако утепаш само еден, тогаш си убиец. Е сега во иднина, финтата е која група повеќе ќе утепа и така самите ќе си направиме чистка, додека режисерите во позадина ќе си фаќаат сеир.

Дополна: и да има 100% вакцинација на целата светска популација, корона вирусите постојат во животинскиот свет, па ќе се најде некој ќе изеде некое животинче, ќе се најде некој ко Наќо, ќе храни невакцинирани џукели, ќе ги гали и оп ете ти пак нов сој.

не сум ја инфектолог, ако се влоши состојбата ќе има мерки нормално.

е оти да се влоши состојбата .... нели со 80% беше доволно, ќе испадне ни со 100% нема да ви е доволно (читај погоре зашто) и така ти Милке, ќе го поминеш животот во страв.
Затоа Милке, не биди фашист, не се мешај во туѓи штипки и немај омраза спрема своите сограѓани, посебно кога пишуваш дека системот не чини.

Стави маската, стави визирот, ем вакциниран, слободно движи се, остај тие со чиста крв да играме лотарија со Бетмен. Доста не бранеше и се грижеше, жити се, со вакви сограѓани, не ти требаат надворешни непријатели. :love:

Не сите што не сакаат да се вакцинираат, се против вакцините и не сите убедуваат други да не се вакцинираат. Кој сака нека си се вакцинира. Не омаловажувам никого кој се вакцинирал, ниту пак сум етикетирал или навредил по било кој основ. Од лични причини не сакам да се вакцинирам и не би сакал да ги наведувам тука оти не сакам да бидам омаловажуван и исмеван. Останатите од моето семејство се вакцинирани. Во случај да треба да бидам хоспитализиран, не се грижете нема да зафаќам легло односно кревет на некој друг. Дома ќе си останам и свесно ќе си ги сносам последиците.

Иста е приказната и со други болештини, сипаниците никогаш не прекинаа да постојат и вакцинирани ги фаќаат, ама не се умира. Така ќе биде и со ова, со тек на време вирусот ќе ослабува, ние ќе имаме одреден број на антитела и ќе го прележуваме со лесни симптоми и ќе немаш потреба ни за вакцинирање.
Јас лично сум против вакцинација на луѓе што го прележале и имаат потврда за висока количина на антитела, сметам дека треба таквите да не се вакцинираат, но не знам какви се капацитетите за проверка на антитела и колку е истото изводливо.
Антителата не ги произведува организмот без потреба. Туку само во моментот кога ќе дојде во контакт со вирусот, така да јас иако сум прележал и најверојатно сум имун (поради некои случки сигурен сум во тоа) и на новиот сој, нема да имам антитела за да докажам дека сум имун, освен ако немам допир со вирусот. Зошто да го превземам ризокот од вакцинацијата, ма колкав и да бил, но сепак доволен за да морам да потпишам дека ја земам вакцината на моја одговорност? А притоа со стекнат природен имунитет ниту го пренесувам, ниту заболувам. за разлика од оние кои се вакцинирани кои го пренесуваат.

Иначе вакцината за сипаниците е нова вакцина незнам многу за оваа вакцина, но е една од спорните вакцини. Порано ние не сме се вакцинирале од сипаници, туку не носеле нашите кај заразени деца, за да стекнеме природен имунитет. Луѓе што прележале сипаници имуни се 100%, луѓе кои само се вакцинирале од сипаници немаат 100% имунитет и процентуално тие што прележале наспроти тие што се вакцинирале, смртност и тешките последици кај прележаните е 0%, а кај вакцинираните, колку и да е, е бесконечно пати повеќе одколку кај прележаните . Истото е и со заушките. А најверојатно исто е и со КОВИД-от. Опасен е за возрасни, но не и за деца. Доколку се прележи како помлад, ќе се стекне со 100% имунитет. И ќе стане она што го викаме детска зараза, попут сипаниците и заушките. Вакцините, вакви какви што се, со променета дефиниција, само ќе го попречат патот.

Еве две години поминаа, ќе поминат уште 2, па ќе збориме пак :)

Дел од предлог-резолуцијата на Левица:
Screenshot_20210921_192431.jpg
Вака изгледа вистинска народна опозиција.

Имав пишано и претходно, од вакви експерти што се заебаваа и со други вакцини имавме повторна појава на морбили.
Праеле аутизам, правеле не знам што. Не прават проблем другите глупости што ги прават на дневна основа (технологија и што им треба и што не им треба, седење по 20 часа, дрога, алкохол, цигари, еден глуп засладувачи што ги пикаат дури и во кафе и тн.), вакцините биле криви :tapp:
Врска немаат овие вакцини со тие за морбили. Луѓе што одбиваа вакцини за морбили беа тешко малцинство, најчесто забеганите што ги цитирате за да си докажете поента.
Со тие вакцини е прилично јасна работата. Не се вакцинираш, имаш морбили. Се вакцинираш и не фаќаш до крај на живот. Нема тука некоја филозофија.

Е кај короната не е баш таква работата, вирусот се шири и кај 100% вакцинирана популација, ефикасност им опаѓа по неколку месеци, иако не беше најавено така. Значи реално не биле испитани, и сеуште има непознати работи, колку бустери ќе треба 1,2 или 10? Значи можам да разберам некој ако е скептичен да си почека. Нормално не секој има можност да чека, негова работа. Правото на избор е тоа што во моментот е загрозено,а има доста легитимни причини за да го имаш тоа право.

Абе ова ваксериве ко од марс да се паднати, фермани и фермани напишавме во темата за корона и пак прашање од типот ...

Абе вие невакцинираните како мислите да се реши состојбата?
Што ќе правите ако фатите корона?
Не знаете дека кај невакцинираните се прават муатации?

:facepalm:

Абе ова ваксериве ко од марс да се паднати, фермани и фермани напишавме во темата за корона и пак прашање од типот ...

Абе вие невакцинираните како мислите да се реши состојбата?
Што ќе правите ако фатите корона?
Не знаете дека кај невакцинираните се прават муатации?

:facepalm:
Ko da citam izvestai od ministerstvo za zdravstvo, da se vakcinirale poise gragjani za da se postignel kolektiven imunitet :D Alo filipce, 2021 te bara, gi vidovme i vakcinite i kolektivniot

Ko da citam izvestai od ministerstvo za zdravstvo, da se vakcinirale poise gragjani za da se postignel kolektiven imunitet :D Alo filipce, 2021 te bara, gi vidovme i vakcinite i kolektivniot

Абе сега веќе е јасно и гласно дека сите треба да го прележиме вирусот. Секој треба да си одбери дали со или без вакцина.

Не знам стварно што не е јасно.

Колективен имунитет нема да има. Природниот е 30 пати по јак од вакциналниот.

Филипче уште пробува ѓоа Фаучи бели лаги, па неќи да го признае природниот имунитет.

Гарант нешто калкулираат дека ако признаат дека природниот е подобар дека многу луѓето нема да сакаат да се вакцинираат.

Ги видовме затоа што една група :rolleyes: од 50% не сака да се вакцинира!
Да беше 72' ќе беше подруго оти ќе се вакцинираа 100%, и сега немаше да има ни потреба од маски. Дури и со 50% ефикасност на вакцините РО бројот на заразување ќе беше низок и еден човек ќе заразуваше помалку од 1 (0.5 ако сме точни). И наместо 3000 и кусур мртви, ќе имавме преку сила еден мртов од вакцините и двоцифрен број мртви од самиот ковид.

Ги видовме затоа што една група :rolleyes: од 50% не сака да се вакцинира!
Да беше 72' ќе беше подруго оти ќе се вакцинираа 100%, и сега немаше да има ни потреба од маски. Дури и со 50% ефикасност на вакцините РО бројот на заразување ќе беше низок и еден човек ќе заразуваше помалку од 1 (0.5 ако сме точни). И наместо 3000 и кусур мртви, ќе имавме преку сила еден мртов од вакцините и двоцифрен број мртви од самиот ковид.
Сва среќа не се сме 72ра, иаме интернет па можеме да видиме што случува во други земји кај што ја нема таа група од 50%. Всушност, можеме да видиме и со 100% вакцинирани што ќе беше. Еве разглеај малце, биди у тек, имаме епидемија со корона а не вариола вера. https://www.bbc.com/news/uk-57830617 (100% вакцинирани со фајзер).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom