Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
И најинтересната работа која ќе следи, бидејќи затворот во Струга е предвиден за ненасилни престапи, како сообраќајки итн, Кичеец после евентуалната пресуда за Стража пак ќе може да си се врати во Струга во затвор, односно на слобода

Сериозно постојат затвори во државата кои се практично ноќевалишта за криминалци, преку ден си шетаат, а навечер го користат само за спиење?

Тие затвори не биле планирани за луѓе како Кичеец, биле планирани за сосема друг тип на дела, без предумисла или поради случајност. На пример за време на возење ако изгубиш контрола над возилото поради некаков проблем и згазиш човек, или поради твоја ненамерна грешка дојде до несреќа на работно место со последици по некого. Не биле наменети за членови на организиран криминал.

А и колку што знам не било само за спиење, туку имаш право само на работа да отидеш и потоа мораш да се вратиш назад во затвор. Али да мислам дека имале отпуст за време на празници. А секако мислам и дека за правото да одиш воопшто на работа се плаќало и тоа доста солена цена. Ова требало да биде најчесто опција за високо образован кадар, инженери, доктори, технички кадар, итн ... .

Генерално идејата позади ваквиот систем не е лоша, секако доколку има барем малку нормален судски систем. Тоа во Македонија секако го нема и оваквиот систем е комплетно отворен за злоупотреба.

EDIT: И да кажам дека некој мислат дека се нова измислица. Значи оваквите затвори биле создадени за време на Југославија.

Последно уредено:
Бог да чува, не знаев дека и тоа го имало...ненормална работа.
Ич да не ти е чудно.Во држава преполната со паразитирачки партиски полтрони,мито,корупција,каде шо се чека од некоја Катица да ти донеси правен систем во државата.Стојанче Керанида кој храбро се бореше со гранка против 15 метарски пламени јазици.За среќа од хоризонтот се појави Јоцо Манго со Фапот и ја спаси ситуацијата.Истит тој Керамида стрпливо чекаше цели две недели утринската роса да го згасни огнот на Галичица.А да го заборавив и цревото од Ротино.Монти Пајтон,К15 сосе Џим Кери можат вода да им носат.

Последно уредено:
Автохтоната Клан објави нонпејпер за решение со Бугарија. Ако е точно наздравје нек ни е бугаромакедонци .

Се додава и дека мнозинскиот дел од словенскиот народ, кои себе се идентификуваат како Македонци, и кои сметаат на историскиот контекст за посебност на македонскиот народ ќе ја задржат можноста за сопствен аспект и наратив на оваа заедничка историја

Битно по дома можеш да се сметаш Македонец од твој аспект. Тоа ќе ни го дозволат(!?) ама гарант комуњарите во знак на добра волја и тоа ќе забранат.

Ако тепаат комуњарите пак(ова го велев и лани) после се што направија и народ пак ги гласа судбината на северен фиром за многу народ ќе исто како и на еве Туркеменистан. Утре да речат делба или што било гајле ќе ми е. Штом е тоа волјата на мнозинството останува да ја почитуваме и да го забрзаме процесот на распад.

Автохтоната Клан објави нонпејпер за решение со Бугарија. Ако е точно наздравје нек ни е бугаромакедонци .

Битно по дома можеш да се сметаш Македонец од твој аспект. Тоа ќе ни го дозволат(!?) ама гарант комуњарите во знак на добра волја и тоа ќе забранат.

Ако тепаат комуњарите пак(ова го велев и лани) после се што направија и народ пак ги гласа судбината на северен фиром за многу народ ќе исто како и на еве Туркеменистан. Утре да речат делба или што било гајле ќе ми е. Штом е тоа волјата на мнозинството останува да ја почитуваме и да го забрзаме процесот на распад.
Шириш параноја.....тоа е само во главите на вмроните.....и Грујо, кој ништо не погоди од оние 5-6 точки што ги најави. Во Европа се дозволени различни погледи, размислувања, во ЕУ можиш да се искажиш како марсовец, дури во Словенија има 7 човеци кои се произнесле за националност Цитроен...се изучува и клингонскиот јазик од војна за ѕвездите.....во кратко црти што сакаш можиш да се пишиш

А ти ми зборуваш за насилно и со притисок изјаснување на дуализмот-и бугарин и македонец во исто време :confused:

сачувај боже...:boksix:

Бог да чува, не знаев дека и тоа го имало...ненормална работа.
Види тоа е нормална пракса и се употребува како казнена мерка за ситни кривични дела. Поготово за ликови кои од небрежност сториле кривично дело, па нема потреба државата да им го усере цел живот заради тоа. Услов е работодавачот да побара лицето да добива отпуст за време на работниот ден. Се разбира ова вака функционира во нормалниот свет. Кај нас е обратно, криминалците си шетаат и продолжуваат со ,,бизнисите", а строгост се тренира на оние кои ги опишав погоре.

Едит: одговорил и @Boro1918 . Се што пишал е точно.

Еве ако некој сака да го чуе опинокот колку арогантно одговара пропратено со аплауз од публиката.
Каква држава таков премиер. Нема да ме чуди и наредните избори повторно да формираат влада.
А и дупено Мицковски да дојде, исто ќе не снајде. И тој е дилајла и ќе биде предмет за исмејување.

Гревови сме сите тука што сме.

Најгрев ми е кога некој ке каже демек шарените го донеле зајко. Хахаха кај може 3-4000 луѓе на власт да донесат некој не ме јеби. Ај шарени ама па уставобранители пандовци и скоро сите шо ги уплашија, ко пичиња што маршираа пред собрание 73 дена коа си даваа реплика на реплика у собрание со месеци а надвор патетики со ефтините сладоледи. Малку ни е. Патетичен народ сме со патетични склоности и нагони. И затоа Епа ај ако не Грујо да го вратиме нека ни дзвони колку сме патетична маса.

Одма коа ке слушнам некој аа шарените ова она ми се блуе исто коа ке слушнам патриотски здруженија ово оно името не го даваме. Абе седете и кркајте леб и паштета паштетари едни.

Никогаш ништо нема да се смени тука, само може на едните блиски корки да им фрлат да лаат коа ке дојдат на власт и обратно. Затоа одјебете партиски паразити.

Нема ништо понедонстоинствено од тоа коа како партал да те третираат коа ке дојдеш да се лечиш. Затоа одјебете сите мамицата ваша. Шема изиграваат по социјални медиуми мислиш у Париз живеат патетични едноклеточни суштества а коа ќе дое за лечење по смрдливи кревети и на фекалии мириса.

Да ви се испосерам на сите. Името името името брејј искрено ме заболе бе и бројка да бидеме Држава 0943 да се викаме, дај ми бе здравство бе мамицата у уста да ви се изнамочам на сите тука што падавичарите со термини шарени, патриоти, грујо, ќосиња, името не го даваме и слично да ви се изнасерам у уста.

ЗДРАВЈЕ НИ ТРЕБА.

Гревови сме сите тука што сме.

Најгрев ми е кога некој ке каже демек шарените го донеле зајко. Хахаха кај може 3-4000 луѓе на власт да донесат некој не ме јеби. Ај шарени ама па уставобранители пандовци и скоро сите шо ги уплашија, ко пичиња што маршираа пред собрание 73 дена коа си даваа реплика на реплика у собрание со месеци а надвор патетики со ефтините сладоледи. Малку ни е. Патетичен народ сме со патетични склоности и нагони. И затоа Епа ај ако не Грујо да го вратиме нека ни дзвони колку сме патетична маса.

Одма коа ке слушнам некој аа шарените ова она ми се блуе исто коа ке слушнам патриотски здруженија ово оно името не го даваме. Абе седете и кркајте леб и паштета паштетари едни.

Никогаш ништо нема да се смени тука, само може на едните блиски корки да им фрлат да лаат коа ке дојдат на власт и обратно. Затоа одјебете партиски паразити.

Нема ништо понедонстоинствено од тоа коа како партал да те третираат коа ке дојдеш да се лечиш. Затоа одјебете сите мамицата ваша. Шема изиграваат по социјални медиуми мислиш у Париз живеат патетични едноклеточни суштества а коа ќе дое за лечење по смрдливи кревети и на фекалии мириса.

Да ви се испосерам на сите. Името името името брејј искрено ме заболе бе и бројка да бидеме Држава 0943 да се викаме, дај ми бе здравство бе мамицата у уста да ви се изнамочам на сите тука што падавичарите со термини шарени, патриоти, грујо, ќосиња, името не го даваме и слично да ви се изнасерам у уста.

ЗДРАВЈЕ НИ ТРЕБА.

ne zdravje, mozok tebe ti treba.

uste 100 pati da povtoris sto si napisal nema da se sredi nisto ako ne se zafati nekoj so rabota. dur gubat vreme na pregovori za IMETO i udovoluvaat bugarski, tiranski platformi plus nekoj banalni raboti so EU znamenca mozea da srabotat nesto.

izgore drzavata dur se molea da zavrne. pozari ni gasat stranci dur tie sto gi donesoa SARENITE KURTONI teraa odmori....

tvoja rabota sto mislis za se ova ama fakt e deka bukvlano da goris ako ne e toa na TV za malku publicitet ovie ne bi se zamarale da se pomocaat na tebe i da te ugasat... toa napravivte.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom