Попис 2021

• Креатор на темата Креатор на темата Ireal
  • Време на започнување Време на започнување
Со тоа што не им отвараат врата, нека не не чуди и 45 проценти да бидат, ама после Цацко нема да ни е крив .....ете и 35 проценти да бидат, што со тоа, што плус ќе добијат а што веќе го немаат!?
на тоа и се надевам

...кратковидоста на Македонската политика и немањето на државотворен дух ни ја донесе сегашната состојба
...малодушно и тажно изгледаат коментарите насочени против Албанската популација
...што си посеавме,тоа си жнееме :)

"На пописот во Македонија што е во тек досега за Бугари се изјасниле само 72 граѓани. Ова во текст за „Фактор.бг“ го пишува поранешниот конзул на Бугарија во Софија, Иван Анчев."

Па Бугарите им ги знаат податоците од досегашниот попис.

Не би ме изненадило и први да излезат со бројките. :)
Најледно им е нив за броење.:D
Автоматски споено мислење:

А не е ок онака да се обесат на ѕвонче, од работа само сме дошле, сакаме да одмориме.

може ли да бараш попишувачот да те запише како антички македонец :cool:
еве моите од татко ми се од Аминдео ( кинг Аминта е од таму) ?

може ли да бараш попишувачот да те запише како антички македонец :cool:
еве моите од татко ми се од Аминдео ( кинг Аминта е од таму) ?
Пиши се Грк. Они имаат copyright за антиката.

Да не читам уназад, зошто некој би САКАЛ попис, а зошто некој би ОДБИВАЛ попис? Кои се предностите од двете ситуации?

Да не читам уназад, зошто некој би САКАЛ попис, а зошто некој би ОДБИВАЛ попис? Кои се предностите од двете ситуации?
Предност имаш само од една ситуација, а тоа е да се потпише цело население....

Тоа е само во главите на вмровците :D
...исто како што беше и потсмевот ,,бегајте, идааат мигранти,, (да не ги цитирам), па колку што гледам, идат, додуше авионски ама не можам да пишам ,,летаат,, ! :D

Да знаеме колку сме, каде сме, и да не дозволиме да станеме малцинство во своја држава бојкотирајки го пописот.

Да знаеме колку сме, каде сме, и да не дозволиме да станеме малцинство во своја држава бојкотирајки го пописот.
...аман ма, голема си, матичното знае и пиле кога лета, а не до каде сме:vrtioci:

Ама веќе и сме малцинство. Зар никој не ти кажал до сега?

И како ќе знаеме колку сме и како сме, ако се попишуваат и тие што не се во моментот тука?
Како јас утре би имал корист од ваков попис, ако сакам да побарам анализа на демографија за бизнис, урбанистички планови и тн? Или ќе имаме 100 000 во град, а реално живеат 60 000?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom