Попис 2021

• Креатор на темата Креатор на темата Ireal
  • Време на започнување Време на започнување
Ако беше намера да се преброи дијаспората, не беше тешко тоа да се направи според број на издадени пасоши/државјанства.
Проблемот со тие над 12 месеци настанува кога истите (дали на хартија или лаптоп) домашните ќе ги прикажат како да се под 12 месеци или "тука се негде, низ државава". За ова Македонија мора да има саглам бази (пред се граничните). Затоа и се зголемува албанското население иако реално дел не се овде.

Последно уредено:
Ми бодат очи бројкиве што ги објавуваат ДЗС... Вчера објавија дека биле попишани 420.000 лица, за денес да објават дека се 502.000. Значи за 1 ден 80.000. Со оглед на тоа што софтверот не им работеше 3-4 дена ептен ми е чудно како воопшто стигнале до 420.000 лица, и сега да испаднат 80.000 дневно??? @GreenRoot ти што ќе кажеш за ова? Има шанси да се реални бројкиве?
Според мене не. Два дена воопшто не излеговме на терен и уште минимум 3 дена имавме проблеми со софтверот, т.е пола ден не работеше. Многу попишувачи и тогаш воопшто не излегоја на терен.

Знам дека голем број од попишувачите се откажаа токму поради тие технички проблеми, па гледам сега има повторно оглас објавен за попишувачи.

По мое мислење од тоа што имам увид (а тоа не е многу), бројките што се објавуваат не се реални. Би рекол дека објавуват бројки по проценка колку да се гледа дека ќе се заврши на време. Ако софтверот функционираше како што треба тогаш бројките ќе беа сосема реални.

Како и да е ова е само мое мислење и не значи дека е така, земете го со доза на резерва.

Едит: Уште еднаш направив математика. Бидеќи пописот трае веќе 9 дена, има шанси бројките да се реални. Ако до сега се попишале над 500к тоа му доаѓа околу 60к дневно. Кога ќе се одземат деновите кои официјално не работевме и деновите кои имавме проблеми, 80к попишани на ден е реална бројка бидеќи е сеуште почеток. Сега како одминува времето треба бројките да се намалуваат, бидеќи на почеток секогаш е полесно, ако некој не отвора врата преминуваш на следен се додека не ти останат проблематичните куќи па тогаш и пописот се забавува.

Sent from my LM-V450 using Tapatalk

Му отворив врата. Секако јас немам македонско државјанство веќе не моат да ме попишат никако.
Добро дело си направил.
Кое е доброто дело,тоа што ја отворил вратата или што се откажал од македонското

Ми бодат очи бројкиве што ги објавуваат ДЗС... Вчера објавија дека биле попишани 420.000 лица, за денес да објават дека се 502.000. Значи за 1 ден 80.000. Со оглед на тоа што софтверот не им работеше 3-4 дена ептен ми е чудно како воопшто стигнале до 420.000 лица, и сега да испаднат 80.000 дневно??? @GreenRoot ти што ќе кажеш за ова? Има шанси да се реални бројкиве?
. Само во неделата 5ти ,пола ден во понеделник,сабота и недела,работеше апликацијата.420,000 поделено на 4 дена 105,000 во просек,а денес 80,000...
Незнам одлучете сами.

Кое е доброто дело,тоа што ја отворил вратата или што се откажал од македонското

. Само во неделата 5ти ,пола ден во понеделник,сабота и недела,работеше апликацијата.420,000 поделено на 4 дена 105,000 во просек,а денес 80,000...
Незнам одлучете сами.

420 000 се бројки од пред 5 часа, сега се стигнати до 500 000. Интересот е неверојатен барем кај мене, луѓето идат по улица и ги бараат попишувачите за да ја исполнат својата должност по повиците од страна на нашиот најголем сојузник Америка и огранокот на бугарската православна црква МПЦ-ОА.

Заклучно до 18:00 часот, попишани се 502.000 лица. Сега овие бројки се со дијаспората заедно или не , ако не се тогаш нема шански да се реални бројки, ке стигнеме до 2 200 000 население минимум по 100к на ден до 30 септември.

Највероватно форите се прават, и е решено однапред да се прават у овие денови на "паднат софтвер" ровари некој у тие жути минути...

Дојдоа, попишаа и си отидоа.
Мојата фамилија го заврши тоа што треба секој граѓанин на оваа држава да го направи.

Не ве познавам, но сигурен сум дека секогаш сте биле семејство за пример на другите. Семејство кое ќе влезе во новите учебници на Мила Царовска.

...толкувачи(читај експерти) на закони имаме сигурно повеќе одколку вкупно заведените во овој попис :D:)
...чудно е само како со толку "експерти" никако да ни тргне джавичката напред

Многу голема недоверба им народот во системот овде. Да имаа граѓаните верба со 10 квериња во sql база ќе се знаеше кој е надвор кој е внатре во државата и да го направат тоа сега пак нема да им се верува. По она што јас го гледам како некој што не живее стално овде. Удрено е на шиптаризација на најако и на градење џамии. Неколку примери

Седиме во ДБ , вртат брачата со швајц коли и шлајфуваат на кружниот во сред ебено Скопје. По 5 души во кола мужи и се вртат по едно 10 круга
Кај и да се свртиш ги има сегде, дури ми беше чудно од кај толку ги има. Во Аеродром ги има, Карпош, Тафта може и да се мнозинство таму. Во ебено Берово во Аурора бев на 3 дена таму беа сместени урлаа. Во населбата каде што живеев не се влезени јако уште ама мн капитал искупија бензиска ќе праат плацови за згради испоземаа. Молови само они.
Сите куќи во Ченто ги купуваат они какво маало стана крш.
Тетово немам коментар бев кај роднина.
Мн од циганите кој ги знам станале муслимани учат јазик.
Торбешите исто се пишуваат албанци
Во Маврово обид да се гради џамија па петииции праќале чуда , па откажале.
Циганите во Катланово џамија добиле наеднаш големи муслимани.
Селата ни се празни,они добро се држат на ова поле сеуште
Во сите институции се они. Никад нема да го забораам шконот што дели пасоши, тетовиран отпкопчана кошуља, брадица косата залижана мислиш оди на журка во Коктел бар.
Полека но сигурно капиталот се префрла кај нив. Кај нас се останати само буџованите кој испокрадоа корпорации. Да не се тие момци главни се брачата. Капа доле за тоа. Единствено се слаби на поле на ит и на инжинерски услуги ама гледам дека почнале фирми даваат добри пари македонци да работат за нив. Цела трговија ја држат кај нас мислам дека.

Порано ова не беше вака. Сега е така пошто народот го боли к за државата. Нема кохезија. И не е ориентиран македонец кон бизнис.
Чист пример од роднина. Шипо од арачиново гради на диво, нашиве го пријавуваат сите знаат дека е на диво се дига фама дури и на тв републички инспекторати , дека градоначалникот му дал усна дозвола дига добар објект додека гради се вадат дозволи чуда, дечково се бори против тоа јавно и се доаѓаат внуците на шипото класика и одма притисок вака така и дечково се заќутува македончето ќути ко пичка како и обично. Гради во средина само кај што се македонци. А да се собереоа 200 луѓе никој немаше да мрдне ама затоа сеа за 2-3 годиниќе ги продаат куќите по 200 бона иќе избегаат у Аеродром.

После ова јас сум убеден дека се повеќе од 25% во Македонија. Муслимани помеѓу 30-35 % би рекол низ цела територија. Директно циганите ги зимаат , бошњаците и торбешите овде плус турците.
Ова е мојата слика за родениот град , не значи дека ова е вистина.

"На пописот во Македонија што е во тек досега за Бугари се изјасниле само 72 граѓани. Ова во текст за „Фактор.бг“ го пишува поранешниот конзул на Бугарија во Софија, Иван Анчев."

Па Бугарите им ги знаат податоците од досегашниот попис.

Не би ме изненадило и први да излезат со бројките. :)

"На пописот во Македонија што е во тек досега за Бугари се изјасниле само 72 граѓани. Ова во текст за „Фактор.бг“ го пишува поранешниот конзул на Бугарија во Софија, Иван Анчев."

Па Бугарите им ги знаат податоците од досегашниот попис.

Не би ме изненадило и први да излезат со бројките. :)
Нели Македонците беа дел од блгарскиот народ? Што сега ваков став и нервоза кај источните ни соседи?

Не ве познавам, но сигурен сум дека секогаш сте биле семејство за пример на другите. Семејство кое ќе влезе во новите учебници на Мила Царовска.
Да пукнеш ама не ме изнасмеа како овие што се окезија без врска, битно емитиконче ти клаја, исто ко што ќе те клаат тебе како родител два во учебниците на Мила Ц.
Моето семејство оддамна е клаено(морам ваков прост збор да употребам)оти толку ти ставиле у црпката и за да разбереш....нормално семејство со татко и мајка ...
Попишувачите се луѓе кои сакаат поштено да заработат некој денар, не се натрапници, ниту насилници што кршат врати и вознемируваат граѓани....треба да си идиот или сељак за да им залупиш врата пред нос.

Втора работа...колку и да не веруваме во регуларноста на пописот, подобра опција е да не го бојкотираме.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom