Пожар во Тетовскиот Ковид центар, 15+ мртви

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Онтопик, не знам дали е автентично, ако е ондак ништо од приказната за подметнат.
Обичен reverse image search ќе ти потврди дека е фејк вест, дека не е од Тетово туку Индија и дека видеото е од 2020 година.

Докторов што загинал во пожарот а не бил вработен таму има информации како воопшто бил таму ? Дали бил во посета на член на фамилија или па можеби бил ангажиран дополнително од некој луѓе да помогне на некој пациент да држи смена. Во секој случај ова покажува каква е состојбата во ковид центрите ужас, не е ни чудно што некои и одбиваат да бидат хоспитализирани или касно одат на лекар слушајки какви се приказни има од здравствените установи кај нас

Конкретно и јас знам случај каде што во агонија човеков вади маска за кислород да оди до вц, го наоѓаат таму паднат дури по неколку саати

Обичен reverse image search ќе ти потврди дека е фејк вест, дека не е од Тетово туку Индија и дека видеото е од 2020 година.

Го сецнале кај годината да е уште поуверливо, фала!

Заев не бил виновен, Филипче не бил виновен:tapp: Е па тогаш баба ми е виновна.

Се што се случува на твоето работно место, е лично твоја одговорност. Во било која работа.
Се што се случува во твоето министерство е твоја ОДГОВОРНОСТ. Затоа си поставен таму. Ако си способен да се носиш со таа одговорност ок, ако не си способен да се носиш со таа одговорност, човечки и доследно е да кажеш „Јас потфрлив и си поднесувам оставка“.

Филипче треба да си сноси одговорност затоа што се случила ваква трагедија, за време додека тој бил министер, т.е. човек одговорен за ресор здравство.
Како што една продавачка е одговорна доколку и фалат 100 денари во каса на крајот од денот. Јбт се случуваат грешки, меѓутоа таа си сноси одговорност на нејзиниот грб.

Едно две научил „истрагата е во тек“.
На родилки им вадат здрави органи, ти умираат луѓе од сепса, живи луѓе ти горат во болница и копуков излегува со изјава „истрагата е во тек, после тоа ќе размислувам дали ќе поднесам оставка“. Скриј се некаде во некоја дупка и не излегувај повеќе на бела виделина.

Кога секоја влада би се водела по принципот на одговорност, ние немаше денес да бидеме тоа што сме.
Кога секоја влада би се запрашала „Што требаше да направиме и дали ние доволно направивме?“
Ете тогаш ние ќе бидеме спремни да кажеме дека сме држава. А до тогаш, ќе бидеме вукојебина во која горат живи луѓе и никој не превзема никаква одговорност.

Штета што Грујо, Заев, Филипче и останатите не живеат во некоја арапска земја, ќе ги влечеа по улици и ќе ги каменуваа. Ќе чекал истрага бе... Филипче направи толку глупости во овие две години што не заслужуваш да работи ни како вработен на паркинг во болница. Мрсули.
... очигледно имаш траума од грујо, што прв него го наведуваш, причините на денешниве проблеми не е твојата траума, не се стегај стави ги на прво место виновниците кои денес се на власт, па после грујо, дури ахмети ти е страв да го спомнеш како главен промотор на анархија!

... очигледно имаш траума од грујо, што прв него го наведуваш, причините на денешниве проблеми не е твојата траума, не се стегај стави ги на прво место виновниците кои денес се на власт, па после грујо, дури ахмети ти е страв да го спомнеш како главен промотор на анархија!
Јас не знам како си дозволил и другите да ги спомне покрај Грујо, можеше само него да го стави, најдобро ќе беше така.

Го слушав вчера Филипче и неговата изјава дека чека резултати од истрагата...
Некој треба да му објасни дека доколку модуларните болници не се правени по стандарди, доколку инсталациите не се исправни, доколку има било каков друг технички дефект или безбедносен превид, он е тој што веднаш треба да поднесе оставка. Функцијата значи и одговорност и менаџирање на сите пониски скалила. За тие што се непосредно виновни постои кривична пријава и суд и тоа не е поврзано со неговата оставка.
Да не збориме за директорот на болницата во Тетово кај што ниту една мерка и процедура не е испочитувана. Тие што се придружба на тешко болни имаат слобода на движење од ковид-Вухан опкружение до најнормално движење низ градот... Па зошто тогаш не чудат бројките во Тетово?
Пробувам да се ставам на место на тие што им гореле блиските, не ни можам да го замислам револтот и очајот.

Докторов што загинал во пожарот а не бил вработен таму има информации како воопшто бил таму ? Дали бил во посета на член на фамилија или па можеби бил ангажиран дополнително од некој луѓе да помогне на некој пациент да држи смена. Во секој случај ова покажува каква е состојбата во ковид центрите ужас, не е ни чудно што некои и одбиваат да бидат хоспитализирани или касно одат на лекар слушајки какви се приказни има од здравствените установи кај нас

Конкретно и јас знам случај каде што во агонија човеков вади маска за кислород да оди до вц, го наоѓаат таму паднат дури по неколку саати
Пациент бил :( така ми кажаа

Онтопик, не знам дали е автентично, ако е ондак ништо од приказната за подметнат.
...за да се иземат од одговорност (дури немаат доблест за никаков морален чин на откажување од нивна владеачка функција), мора трагедијава да биде последица од некој намерен чин, сигурно ќе најдат некој гревче како колатерална штета, што ќе го осудат за кривец или во крајна линија за терористички акт, можеби и затоа ги чекаат надворешните експерти што ќе го потврдат тоа и крај на приказната, кога има виша сила, нема одговорност!

Го слушав вчера Филипче и неговата изјава дека чека резултати од истрагата...
Некој треба да му објасни дека доколку модуларните болници не се правени по стандарди, доколку инсталациите не се исправни, доколку има било каков друг технички дефект или безбедносен превид, он е тој што веднаш треба да поднесе оставка. Функцијата значи и одговорност и менаџирање на сите пониски скалила. За тие што се непосредно виновни постои кривична пријава и суд и тоа не е поврзано со неговата оставка.
Да не збориме за директорот на болницата во Тетово кај што ниту една мерка и процедура не е испочитувана. Тие што се придружба на тешко болни имаат слобода на движење од ковид-Вухан опкружение до најнормално движење низ градот... Па зошто тогаш не чудат бројките во Тетово?
Пробувам да се ставам на место на тие што им гореле блиските, не ни можам да го замислам револтот и очајот.
Само да додадам еден парадокс, од сведоци на настанот ми е кажано дека токму непочитувањето на мерките во болницата, односно присуството на роднини, довело да се спасат повеќе луѓе.

Само да додадам еден парадокс, од сведоци на настанот ми е кажано дека токму непочитувањето на мерките во болницата, односно присуството на роднини, довело да се спасат повеќе луѓе.
За самиот немил настан да, ама како пракса е прилично налудничаво...

Пациент бил :( така ми кажаа

Доста медиуми пренесоа дека неодамна имал прележано ковид така да кој знае што е вистината..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom