Може да е кај него, се извинувам ако сум погрешил … Јас зборев од искуство што иста работа ми се случи на мене на едно Sony Vaio пред 3-4 години и кај него дц конекторот беше со кабелче од задната страна и џек уштекан во плочата … И логично би било сите така да ги прават , ама ете не ги прават изгледаБлагодарам за препораката и мило ми е што си задоволен.
Не зборувај на памет ако не си сигурен во нешто. Дц конекторот е залемен на плоча и за жал во моментот немав таков конектор да му завршам работа на човекот.
Земи си нешто вакво, многу не му ја мисли.Bidejki odamna ne pratam kako idat grafickite me zanima kolku i dali e dobra Nvidia Geforce RTX 3060 6GB? Planiram da kupuvam nov laptop pa gledam ja ima ovaa graficka.
Fala za predlogotot ali slab e, vekje imam slicna konfiguracija(i7, 16gb ram, graficka gtx860m 4gb) ali od 2015ta e pa ne e bas dobar za video edit.Земи си нешто вакво, многу не му ја мисли.
Ако ти е за видео едитиг никој лаптоп нема да ти заврши работа размисли си за склопување на куќиште и Трерипер процесор со 3070 минимум.Fala za predlogotot ali slab e, vekje imam slicna konfiguracija(i7, 16gb ram, graficka gtx860m 4gb) ali od 2015ta e pa ne e bas dobar za video edit.
Go naracav ovaj od linkot bidejki e tesko da se najde ovakva konfiguracija a i da izgleda ko normalen laptop. Do sea zimav samo lenovo ali nemaat nesto opcii momentalno a tie sho mozes da gi konfiguras kako sakas, na lik ic ne mi se ubavi.
![]()
HP ENVY 15-ep1512na 15.6" Laptop - Intel® Core™ i9, 2 TB SSD, Silver
Free Upgrade to Windows 11; Intel® Core™ i9-11900H Processor; RAM: 32 GB / Storage: 2 TB SSD; Graphics: NVIDIA GeForce RTX 3060 6 GB; 4K Ultra HD touchscreen; Battery life: Up to 18 hourswww.currys.co.uk
Ne e konstanten video editing i za toa laptop po mi odgovara, a i bidejki go koristam istoto biro i za koga rabotam od doma, ne mi odgovara da go zafakjam so pc. Inace i ja bi odel na pc varijanta da imav povekje mestoАко ти е за видео едитиг никој лаптоп нема да ти заврши работа размисли си за склопување на куќиште и Трерипер процесор со 3070 минимум.
Автоматски споено мислење:
ПС 11 генерација на Интел се послаби од 10 генерација како што гледав.
5.500 денари ти е нов 24 инчен самсунг у анхоч. Не вреди да се замараш со овој.Дечки, колку пари чини поправка на монитор на класичен статичен компјутер?
Се работи за Самсунг монитор, и мониторот е прилично стар, 13 години....
Има една секунда слика и веднаш ја губи сликата кога го притискам она првото копче на мониторот.
Постојано така прави. Има ли сврха да носи на поправка мониторот? Или да се фрли мониторот? Молам искуства.
500 do 1000 denari ti e toj monitor kade i da go pravis ne se isplati.Дечки, колку пари чини поправка на монитор на класичен статичен компјутер?
Има една секунда слика и веднаш ја губи сликата кога го притискам она првото копче на мониторот.
Постојано така прави. Има ли сврха да носи на поправка мониторот? Или да се фрли мониторот? Молам искуства.
Нема сврха иди купи го најевтиниот или барај на старо очигледно не си при добра финансиска состојба ако сакаш да поправаш монитор стар 13 години.Дечки, колку пари чини поправка на монитор на класичен статичен компјутер?
Нема сврха иди купи го најевтиниот или барај на старо очигледно не си при добра финансиска состојба ако сакаш да поправаш монитор стар 13 години.
13 години.
13, години.
Боже.
За дома за постари лица, да разбереме. Ама фирма што не менува компјутери тринаесет години нека се затвори веднаш.