Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
filmovi kako Yesterday kade Beatles se brisat od postoenje a samo eden muzicar se sekava na niv
Од кога ти немам кажано дека си џубре? :D Сподели нешто, знаеш дека ништо не следам веќе. Прво ќе го гледам Yesterday дека ми е на нетфликс, останатите кога ќе можам.

• Љубов
Reactions: wot
Од кога ти немам кажано дека си џубре? :D Сподели нешто, знаеш дека ништо не следам веќе. Прво ќе го гледам Yesterday дека ми е на нетфликс, останатите кога ќе можам.
Sneak peak na Yesterday na Netflix ide vaka:
Tipot sviri Yesterday i prijatelite se fascinirani, kao koga ja napisa, preubava... Ovoj zaprepasten, beatles ja napisaa ne jas, kako ne ja znaete...

Ovie mu vrakjaat dosta be hipster, muzicar si i znaes underground bendovi sto drugite ne se ni cule, uredu e, ne se zanesuvaj sepak pesnata ne e fix you od coldplay

MORAV DA GO GLEDAM.

Drugite - starite verzii od Tarkovsky, da ne se zaletas po George Clooney. A toj od Lynch epten koga ke si za art, tezok e za sledenje zaradi frekfentno shiftanje.

Signs (2002) го гледав по кој знае кој пат. Многу ми се свиѓа тој филм.

Приметив една ситница, небитна можеби. Имено, у прва половина од филмот кога некој се конфронтира, или дискутира со друг, камерата е на ниво на очи, во онаа стандардна дијалог позиција - едниот свртен со грб, а другиот у позадина со лице. А почне да збори за чудните случки, одма камерата иде у жабја перспектива и гледа во ликот одоздола, а позади него небото (од каде и доаѓа заплетот у филмот). Со тоа доловува некаква атмосфера на неизвеснот и најавува надоаѓачка опасност од небото.

Еве еден добар предлог...

Чудно некој друг проблем ваков да има?
на мобиилната апп 4 сум изгледал на пц само 1 мхм
1630705248714.png
1630705264071.png

Thanks a lot @wot за Yesterday. :love:

Уживав во филмот иако да не ги сакав Битлси ќе му дадев 2/10 :D. Но филм со нивни песни не може да биде така лош, а свет без нив е бесконечно полош свет, да ја цитирам тетката во филмот.

Инаку филмски гледано според мене премногу промашувања, од главниот актер и неговите актерски способности, до прекрасната идеја со која можеа да направат далеку подобар филм. Сценаристот ми е еден од омилените, цар е во овој жанр (Love actually, The boat that Rocked, 4 Weddings and a Funeral, About time...) но романсата во филмот беше преслаба, немаше никаква хемија помеѓу Малик и Ели, претерано неубедливо но тоа е, Let him be, или Leave it be, сеедно :D

Секако за респект е тоа што филмот е сатира за денешната музичка сцена во која има малку талент а и тоа што има талент е убиено од продуцентските куќи кои диктираат се (Hey, Dude).

За уживање беше музиката, средбата со старецот (да не расипувам) при крајот и глумата на Ed Sheeran која критичарите ја оценија како „не најлоша“, со оглед на тоа дека истиот беше и во GoT. :D

Се на се, прекрасен лош филм, вредеше да се потроши време да се изгледа.

Другари напрајв и ја Letterboxd profile.
Аднав неколку од вас, дајте и другите да ве аднам пишете тука или у порака.

mr_nobodyz

Последно уредено:
Venice Film Festival :drk:

240852901_10160078884653949_4703029160403492003_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom