Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Бате немаат салам студии, ете до кај сме. И тие што ги имаат не се peer reviewed.

Глупо е ова.

Искрено малце забега со последите релативизации за контаминирани вакцини. Стварно почна да споредуваш вакцини кои имаат на декларација жива и вакцини кои не би требало да ги има тие честички?

Мислиш дека се будали јапонците?
Ниедна од новиве не е пир ривјуд. Ете има челик ама нее опасен пишано во иста реченица. Јапонците не се глупи ама и не попаметни од сите други нации.

Ниедна од новиве не е пир ривјуд. Ете има челик ама нее опасен пишано во иста реченица. Јапонците не се глупи ама и не попаметни од сите други нации.
Др Kуглов епидемиолог од Харвард, коавтор на Барингтон декларацијата:
Од антиваксерите полоши се само вакциналните фанатици.

Забега и ти брат.

Тоа ќе да е некоја масонска симболика, нели имунитет на стадото, па затоа Мууууу. Подобро ќе беше Беее, ама изгледа тоа за следниот сој го чуваат. Секоја чест на кумот :cuc:
...не е тоа ,,Мууу,, , туку тоа е М - ,,Ми,, од грчката азбука.. после иде Н- ,,Ни,, а не Нууу , не се чита ,,Бета,, туку ,,Вита,, за буквта ,,Б,, се пишува ,,МП,, а се чита ,,Б,,..
ова е све грешка на Нет ...не се чита ,,Ета,, туку Ита...не се чита ,,Тау,, туку ,,Таф,,
не се превзема фонетски буквата туку како изгледа затоа се греши, ,,U,, се чита ,,И,,!!!

1630614087268.png 1630614782698.png

...сите мутации на коронавирусот името ги добиваат од грчката азбука, еве како би било звучно азбуката, не е лошо да се знае, нели?

Дечко, дај стварно прибери се малце. Секој втор пост е од тебе. ем си шуто, ем се правиш рогато. Не да не ја разбираш проблематиката, туку тотален дудук си.
Јапонците не се глупи, затоа и нашле тоа што нашле, глуп си ти што не капираш дека пишаното у иста реченица е од производителот, кој нормално се брани по секоја цена, сервирајќи на глупи ко тебе дека нема веза што дури 3 производни циклуси им се утка, а којзнае уште колку ги има.
Стварно сте бетер станале од наркомани, тие барем колку толку знаат што си шприцат, вие ем не знаете, ем гајле ви е, ама битно здраво е.
Ако си за тролање пошто нема што у таа германија друго да правиш после јаење, најди друга тема, не те бива за медицина.

Истакна дека евентуалното воведување задолжителна вакцинација во здравството би довело до отпуштање на 20 отсто на здравствените работници кои од некои причини не сакаат да се вакцинираат.

Тотално си небитна во приказната, не ми е јасно зашто се експонираш.
Приказната е ептен озбилна за некој имбецил да трола и омаловажува.
И јас сум озбилна. А да, имбецил ќе му речиш дома на маса на таа шо ти прај манџа, ако воопшто постои таква личност.
Автоматски споено мислење:

Го мана гиго паранојата в тиква не знај поќе кај тера, почна да вреѓа на све стране. Лоша е ова короната нек си еби матер, сите заминаја со мозокот, кој порано кој покасно :toe:

Dragan Danilovski

Одржување/урамнотежување на здрава цревна бактериска флора. Таа е регулатор („команда“) на имунолошкиот систем на организмот.

Урамнотежена флора значи урамнотежен имун одговор! А кај вирусна инфекција на ништо друго не можеме да се потпреме (најмалку на антибиотици), освен на сопствената одбрана. Урамнотежувањето се постигнува само со диететски режим, со акцент на ферментирани млечни продукти (за внес на пробиотици) и овошје (за внес на пребиотици - храна за цревните бактерии). Витамини и минерали да се внесуваат исклучиво од природни извори - не преку суплементи, кои непотребно ќе го оптеретуваат црниот дроб (кој секако е погоден од вирусот). И многу вода!

Што се постигна со некритичното давање антибиотици за ковид инфекции? Се уништуваше “командата” на нашата одбрана! Таа паѓаше на коленици, а вирусот беснееше како во “авлија без кучиња”. И дополнително се создаваа услови за накалемување на бактерии резистентни на антибиотици и други патогени микроорганизми... А тоа ја зголемува(ше) веројатноста за фатален исход...

Колку што гледам, за жал, таквата пракса продолжува…

-----------------------
Се повеќе сум сигурен да не знаеја матичните доктори дека има ковид ќе имавме три пати помалце мртви.

Др Kуглов епидемиолог од Харвард, коавтор на Барингтон декларацијата:
Од антиваксерите полоши се само вакциналните фанатици.

Забега и ти брат.
Оти друже?

Бувата за наводниот стерилитет се пушти многу пред вакцините воопшто да излезат и за жал, од сите буви, фати најдлабок корен кај девојчињата поготово.

Бувата за наводниот стерилитет се пушти многу пред вакцините воопшто да излезат и за жал, од сите буви, фати најдлабок корен кај девојчињата поготово.
За ова теренот беше подготвен уште пред да се појави ковидов, со старите вакцини.

За ова теренот беше подготвен уште пред да се појави ковидов, со старите вакцини.

Делта е B.1.617.2
Ми е B.1.621

Значи Ми е Делта+, а како што читав прележаните од Делта се отпорни на Делта+, па би требало и на Ми.

Не следам добро за ова, затоа не знам дали Ми е Делта+, но ако е така, тогаш најдобра работа за вакцинираните во моментов е да прележат Делта.

Подобар бустер нема да имаат :D

Dragan Danilovski

Одржување/урамнотежување на здрава цревна бактериска флора. Таа е регулатор („команда“) на имунолошкиот систем на организмот.

Урамнотежена флора значи урамнотежен имун одговор! А кај вирусна инфекција на ништо друго не можеме да се потпреме (најмалку на антибиотици), освен на сопствената одбрана. Урамнотежувањето се постигнува само со диететски режим, со акцент на ферментирани млечни продукти (за внес на пробиотици) и овошје (за внес на пребиотици - храна за цревните бактерии). Витамини и минерали да се внесуваат исклучиво од природни извори - не преку суплементи, кои непотребно ќе го оптеретуваат црниот дроб (кој секако е погоден од вирусот). И многу вода!

Што се постигна со некритичното давање антибиотици за ковид инфекции? Се уништуваше “командата” на нашата одбрана! Таа паѓаше на коленици, а вирусот беснееше како во “авлија без кучиња”. И дополнително се создаваа услови за накалемување на бактерии резистентни на антибиотици и други патогени микроорганизми... А тоа ја зголемува(ше) веројатноста за фатален исход...

Колку што гледам, за жал, таквата пракса продолжува…

-----------------------
Се повеќе сум сигурен да не знаеја матичните доктори дека има ковид ќе имавме три пати помалце мртви.
... не се криви матичните лекари, да не спомнувам имиња ден денешен сеуште има кои се бунат од дадените протоколи во лечење на пациентите болни од К19, даден готов алгоритам, епидемиолошка слика то и то, терапија то и то и нема мрдање,

сето тоа со инструкции и ,,амин,, дадени преку Лекарска комора, која зборче не кажа ниту се побуни, ниеден лекар што направил киксови кон пациенти со К19, да не спомнувам имиња, познати од новинарски информирања, не бил прогласен за крив, море органи извадени при породување, мајка преку смс до ќерката помош за килородна боца додека дежурниот се знаело каде бил и што вон медицински активност имал,

ееее сето тоа штом Лекарска комора ,,покрива,, и не зема иницијатива, најмалку матичните лекари се криви иако голем дел искористија да не ги примат пациентите ниту да им одговорат на телефонски повици на пациенти со хронични болест чија ситуација им се влошила, пак ќе кажам македонскиот народ брзо заборава, амнезија има за блиско минато..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom