- Член од
- 3 декември 2020
- Мислења
- 9
- Поени од реакции
- 3
Дали некој знае како се викаа едни лижалчиња што ги имаше порано, беа со свирче на долната страна на стапчето. Ги имаше со вкус од портокал, јаболко и јагода. Беа нешто како цилиндрична форма...
Сега.Кога се бере тутун ?
Што сум слушал од други, и од Рашче, и од бунари. Прочистена сигурно е, само има повеќе бигор, ништо страшно.Од каде иде водата за пиење во Аеродром и Кисела Вода? Дали и они земаат од Рашче или имаат споредни извори и ако е од Рашче дали имаат нешто дополниетлно ко прочистителни станици?
Poradi?Izbegni ja halk..
Откако дознав од тебе за ова нешто, прочитав и преслушав куп материјал и морам да признам дека веројатно мистеријата е конечно решена. Интересно е што местоположбата е сосема надвор од било која досегашна теорија а ги имало стотици.Ја не би табла, а со алкохол не многу. Али тоа сум ја.
Автоматски споено мислење:
Ја се интересирам за мистерии одкако знам за себе и низ деценииве ги пратам сите вести поврзани со тие теми (еден куп книги и тн.). Па така и за Атлантида.
Сите работи за Атлантида ги знаеме од Платон и неговите Тимиј и Критија. Он тие ствари ги земал од неговиот предок Солон (2 века пред Платон), кој бил грчки државник, философ и нетијазнам што. Он бил некое време у Египет и од високото свештенство таму, ги добил тие информации за Атлантида. Наводно.
Како и да е, у Критија и Тимиј прилично детално се опишува Атлантида: топографија (локална) - кај течат реки, кај има планини и сл., општествено уредување, милитаризам, историја, архитектура, димензии на географијата, архитектурата и многу други информации, според кои ние денес знаеме све што знаеме за Атлантида.
Досегашните теории (Азори, Бермуда, Куба, Санторини...) штиклираат по едно две квадратчиња од информациониот комплекс на Тимиј и Критија. Оваа теорија ги штиклира, па... сите скоро.
Тоа е теоријата за Окото на Сахара.
Еве поедноставено малку:
слика од Аполо IX
Три страни ќе ми треба за секоја карактеристика, која се поклопува, посебно да пишам. Ако некој го интересира нешто посебно, нека каже.
Тука паѓа во вода теоријата дека тоа е алегорија на Платон - измислил све, наводно требало да биде критика на атинското општество. Едино, ако измислил све, а како основа го земал Окото на Сахара.
Одма да ви кажам дека сум ги читал сите дебанкери за ова, ни еден не успева ни одблзу да дебанкира.
Не се наплаќа отворање сметка во било која банка, само пополнуваш формулар. А и провизијата за картичка се наплаќа само ако после една година не потрошиш одредена сума пари со неа, или пак во некои банки првата година е без провизија, каде како... После тоа се наплаќа само месечна провизија на сметка која е околу 40 денари. Халк се најдобри за картички зашто имаат можност за подигање готовина од било кој банкомат без провизија, што може да биде корисно. Плус каматните стапки им беа за нијанса поконкурентни од другиве поголеми банки ко што знам. Е сега, не сум плаќал со нив и немам сметка таму, и не знам колку се услужливи со клиенти, ама ако баш од некоја причина треба да отвориш таму сметка - отвори, не е некоја филозофија.Како свежо возрасен човек, немам порано извадено трансакциска и дебитна картичка. Ми треба да извадам на Halk банка. Дали некој знае која е процедурата и колку се плака?
Што би значело дека најквалитетна вода пие Ѓорче?Што сум слушал од други, и од Рашче, и од бунари. Прочистена сигурно е, само има повеќе бигор, ништо страшно.
Додека па за населбите од лева страна на Вардар, вклучително и фабриката Железара само од Рашче.
Не.Знае ли некој дали работи жичарата на Водно?
Се е можно со болни луѓе ко нив. Ја кога попунив формулар за тоа, само ми кажаа кога да дојдам да се сликам и толку(никакви мејлови и др. глупости).Овие мрзиве рамковни од МВР после резервиран термин за сликање за ЛК ставрно испраќаат мејл за потврдување на терминиот или тоа онака чисто по процедура ти искача на екран ?