Lester Freamon
A man of focus, commitment, sheer will...
- Член од
- 14 јануари 2015
- Мислења
- 16.238
- Поени од реакции
- 36.511
Спрема тебе каде?Се знај во планина спрема Филипче и Караџоски.
Епа ете ти си се помирил оти си со 50 луѓе на работа, јас работам римоут од каде ќе ми прдне, и се гледам само со тесен круг на луѓе, роднини и другари, кои внимаваат повеќе и од мене. А најчесто и на отворен простор, дури и "свадбата" кај близок роднина беше на отворено со кетеринг и без ора и чешити.Идам на работа со 50 луѓе во затворен простор, сериозно ќе се замарам за 5 луѓе што седат со мене на маса на отворено. Уште па да рачунам кај имало поголеми шанси да се фати. Рачунај ти до утре ако сакаш, доволно е едно ливче да се фати лотото
Ја сум помирен уште од коа почна дека ќе го фатам кад тад, и еве со минимално пазење не сум фатил до сеа. Окулу мене глеам луѓе кој испофаќаа а се дојдени до рамки на побудалување, прскаа со алхохоли, сами се шишаат дома и тн.
Како што ми делува работата, да не сум ви во кожа. Вакцините не ви го дадоа ефектот, друго чаре нема у најава па сеа останува да го избегнуваш вирусот до.. крај на живот вајда.
Веројатноста да го фатам е минимална, не сум се замарал со алкохоли, само внимавам да носам маска кога сум во затворен простор и држам дистанца во ред (банки, маркети, и пред короната не сум стоел на метар и сега).
Дали се плашам од фаќање - не би рекол за себе воопшто, вакцината ја примив за да не седам во карантин ако Австралија ја отвори границата, од аспект на здравје повеќе се грижам за моите.