Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Ако нема обавезна вакцинација, онда нека не се хоспитализира самоволно невакциниран пациент кој ги исполнувал сите предуслови за вакцинација, али ради прекрасниот моќен говор на Тајсон пред влада не го напраил тоа.
Dosega nieden prelezan sto ne se vakciniral ne zavrsil na respirator ;) taka da kuliraj si

Dosega nieden prelezan sto ne se vakciniral ne zavrsil na respirator ;) taka da kuliraj si

Тоа да, за прележаните и ја сум за да бидат третирани исто ко вакцинираните.

Ќе ми го пушат курот.
Иначе вирусот вакцинираниве го мутираат у позаебан, што ако се докаже тоа дека е така?
Ќе сносиш одговорност што си заразил луѓе со опасна варијанта на вирусот?

Еве ред се редат да ти го испушат.

А од кај инфово дека вакцинираните го мутираат у позаебан?

Ако нема обавезна вакцинација, онда нека не се хоспитализира самоволно невакциниран пациент кој ги исполнувал сите предуслови за вакцинација, али ради прекрасниот моќен говор на Тајсон пред влада не го напраил тоа.
Се согласувам но откако претходно фондот за здравствено осигурување ќе им направи пресметка за сите години колку средства двоеле и од тие колку реално потрошиле за лекување па да се раздолжи со враќање или наплата на пари и да ги избрише од листата на осигуреници а ако нема доволно пари за да ги покрива трошоците ќе си ги зголеми ставките на наплата на оние што сакаат да бидат осигурани во здравствениот фонд.Ако можеше КБ да отвори прво приватно пензиско друштво зошто тоа да не го направат клиники како Систина и Жан Митрев па кој каде сака ќе си биде здравствено осигуран.Дури тогаш ќе видиме колку сегашни осигуреници ќе останат да се лекуваат во државниот а колку во приватниот здравствен фонд.

Последно уредено:
А од кај инфово дека вакцинираните го мутираат у позаебан?
Дијалектика е тоа....вирус што убива домаќин е осуден на пропаст, затоа он ќе мутира секогаш во нешто не толку опасно за домаќинот. Ако ти спроведеш масовна вакцинација во сред пандемија онда веројатноста да мутира у нешто позаебано се зголемува со секој вакциниран на квадрат.

Глупости ваксеру!
Ете не потпишувам согласност. Согласност е израз на слободната волја, а тука, ако е задолжителна, ја нема! Прашањето му беше на место и ти не му го одговори. Да, треба државна гаранција, како што имало во Југославија (каде потајно сакате војската да спроведува ред). :)

Види ме како функционира Лекарската комора кога луѓе, по докторска грешка, ќе загубат бубрег и матка. Меѓусебно се штитат како бели мечки. Така ќе биде и сега.

Да, јас сум им го загрозувал здравјето. Затоа биле мерките! Јасно. Сега само вакцинирани си шетаат и повторно 20-30 починати на ден. :unsure:

Ќе ми го пушат курот.
Иначе вирусот вакцинираниве го мутираат у позаебан, што ако се докаже тоа дека е така?
Ќе сносиш одговорност што си заразил луѓе со опасна варијанта на вирусот?
Koja mutacija proizleze od vakciniranite? Sepak 5 milijardi dozi se dadeni dosega a 2 milijardi lugje celosno vakcinirani. Pred vakcinite imavme nekolku znacajni mutacii. Britanska, Indiska i Brazilska. Znaci dokaz za tvojata teza nemas.

In addition to his PhD, Filipče also studied for a year at The Ohio State University and Dayton Ohio in the field of neurosurgery.
И овој има докторат па се изнатреска глупости особено во последниов период.
И рана ми средуеше хирург со месеци без успех, а ми помогна маст од баба со 8 одделение.
In addition to his PhD, Filipče also studied for a year at The Ohio State University and Dayton Ohio in the field of neurosurgery.
И овој има докторат па се изнатреска глупости особено во последниов период.
И рана ми средуеше хирург со месеци без успех, а ми помогна маст од баба со 8 одделение.

Аман бе, Анон, те сметав за дотолку попрониклив што ќе претпоставев дека ќе сфатиш дека сум Весна, или what's-her-name, пасионираната поддржувачка на Филипче. Инаку, околу тоа само аn ointment extracted from an eye of a newt му е чарето.

Последно уредено:
Koja mutacija proizleze od vakciniranite? Sepak 5 milijardi dozi se dadeni dosega a 2 milijardi lugje celosno vakcinirani. Pred vakcinite imavme nekolku znacajni mutacii. Britanska, Indiska i Brazilska. Znaci dokaz za tvojata teza nemas.
Бришете ги постовиве со сила што ги пишува на латиница ИГОРЧЕМК ГЕРМАНЕЦОТ.
дека ќе сфатиш дека сум Весна
Лиде е таа а ти си само некој дупли акаунт.

Јас ќе чекам инфо, ако еве се докаже дека сум во право, дали ќе признаеш дека во обид да си го спасиш гзот си допринел во развој на уште позаебана варијанта од која ни твојата вакцина нема да има влијание понатака?
Можеш со да и со не, а јас букмарк ќе му направам на постов

Дијалектика е тоа....вирус што убива домаќин е осуден на пропаст, затоа он ќе мутира секогаш во нешто не толку опасно за домаќинот. Ако ти спроведеш масовна вакцинација во сред пандемија онда веројатноста да мутира у нешто позаебано се зголемува со секој вакциниран на квадрат.
Епа нема мака значи. Никој до сеа не е вакциниран на квадрат. На столче те седнуваат.

Ете не потпишувам согласност. Согласност е израз на слободната волја, а тука, ако е задолжителна, ја нема! Прашањето му беше на место и ти не му го одговори. Да, треба државна гаранција, како што имало во Југославија (каде потајно сакате војската да спроведува ред). :)

Види ме како функционира Лекарската комора кога луѓе, по докторска грешка, ќе загубат бубрег и матка. Меѓусебно се штитат како бели мечки. Така ќе биде и сега.

Да, јас сум им го загрозувал здравјето. Затоа биле мерките! Јасно. Сега само вакцинирани си шетаат и повторно 20-30 починати на ден. :unsure:

дамби, ради вас им се дешава егзодус на пензионериве моментално, млади невакцинирани шират корона наоколу невероватно, и нормално дека треба да ве стегнат и да ве пелцаат.

Не знам со кој памет мислат школство да почнат, тоа ќе биде масовен помор на пензионери и има голема можност овој бран да се појача од 5ти септември натака.

Ахм, тоа е проблем. Согласноста. Да не беше согласноста сè ќе си беше во ред со вакцината. :D
Согласил или не, ти ако ја примиш вакцината и развиеш несакани ефекти исто ти се фаќа. Само не разбирам, во случајот вакцинација без согласност, дали тоа значи дека присилно те вакцинирале?

Ја прашањето му го одговорив со таков одговор каков што заслужува прашањето. Секое прашање му го одговарам и пак на крај не ја погодив!

Ова за бубрезите и матките во некоја друга прилика би го дискутирала оф топик е.

А што се однесува до последново...врати се неколку страни наназад и ќе видиш како поединци се фалат како убаво и гостопримливо биле пречекани од некои угостители, а притоа немаат примено ниту една доза вакцина...ниту пак имаат прележано.

дамби, ради вас им се дешава егзодус на пензионериве моментално, млади невакцинирани шират корона наоколу невероватно, и нормално дека треба да ве стегнат и да ве пелцаат.

Не знам со кој памет мислат школство да почнат, тоа ќе биде масовен помор на пензионери и има голема можност овој бран да се појача од 5ти септември натака.
А ти што шириш? И пензионери умирале, велиш? :unsure:

Бришете ги постовиве со сила што ги пишува на латиница ИГОРЧЕМК ГЕРМАНЕЦОТ.

Лиде е таа а ти си само некој дупли акаунт.
Лиде, не Весна, си ги помешав лончињата. Мило ми е што ти си секогаш тука хируршки прецизно да ме коригираш околу моиве изнесени заблуди. :)

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom