Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Toa e muabetot, mozese da de odlozi na meseci, gidina, pet godini , rezultatot ke bese ist. Koga amerite 20 godini ne sozdale drzaven i voen aparat koj moze samostojno da opstoi, togas nikakvo odlaganje nema da pomignese.

Stareckiot inat na Bajden tuka e poln pogodok, istorijata ke go sudi pozitivno, iako sega zaradi toa mu paga rejtingot.

Neka gi povlece sega i preostanstite malku trupi i od Irak i istorijata ke go zapise kako pretsedatel koj gi zavrsil dvete najdolgi vojni na SAD.

Sent from my SM-A217F using Tapatalk

Чоече дали сваќаш дека талибанциве без око да им трепни камшикуват жени пример?Или за прељуба им следи каменување?Им забранија на жените да се школуваат.
Не гледам никaков проблем во првиве 2 работи, #realno.

Toa e muabetot, mozese da de odlozi na meseci, gidina, pet godini , rezultatot ke bese ist. Koga amerite 20 godini ne sozdale drzaven i voen aparat koj moze samostojno da opstoi, togas nikakvo odlaganje nema da pomignese.

Stareckiot inat na Bajden tuka e poln pogodok, istorijata ke go sudi pozitivno, iako sega zaradi toa mu paga rejtingot.

Neka gi povlece sega i preostanstite malku trupi i od Irak i istorijata ke go zapise kako pretsedatel koj gi zavrsil dvete najdolgi vojni na SAD.

Sent from my SM-A217F using Tapatalk
Тешко дека некој Амерички претседател во 21 век ќе остане запаметен како позитивна личност во историјата.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

Видеово каде што Бајден кажува дека црнците и латиносите не знаат како да се регистрираат за вакцина го барав секаде, ама не можам да го најдам во целост. На Гугл прво што ти искачаат се разни "факт чекери", каде што ја извртуваат приказната демек не кажал така заспаниов. Буквално има милион вакви расистички испади, каде што БЛМ и левичарите си ќутат и ништо не се кажува.

За разлика од портокаловиот човек каде што секоја реченица му ја извртуваа и го претставуваа како расист, чика Џо е буквално расист и никој не се замара со тоа.

jesse-lee-peterson-amazin.gif

АОЦ, можеби најголемиот идиот од Демократската партија, буквално изведе цела фотосесија како плаче покрај ограда позади која немаше никој. Го обвинуваше Трамп дека ставал деца во кафези, буквално истите тие кафези што Обама и Бајден ги направија и никој тогаш не се бунеше, за сега сите да го заборават ова и одеднаш наративот од kids in cages да се смени во overflow facilities. :pos:

Какви хипокрити и дволични говна се овие буквално им нема рамен.

Wait a minute... Нели ти беше либерал?
Зависи за кои работи ми одговара, за тие сум, за тоа што не ми одговара, не сум.
Не знам кај терам брат, хипокритичен сум/двојни аршини и слично ;\

или... светот е сив и не можеш така лесно да категоризираш црно/бело.

Режимот во Тексас идеолошки е поблиску до новата талибанска власт отколку до останатиот дел од САД и т.н Западен свет.

Шо викаш ти @Dumbledore , како ревносен конзервативец?

Режимот во Тексас идеолошки е поблиску до новата талибанска власт отколку до останатиот дел од САД и т.н Западен свет.

Калифорнија идеолошки е поблиску до СССР. Што сметаш ти, ревносен либералу, каде ја гледаш иднина на либералната доктрина? Дали под чизмата на комунизмот!?

Да бидеме искрени, 4 годишниот мандат е климав чамец пуштен низ брзите води. Не може да се воспостави стандардна надворешна политика и да се обезбеди внатрешен ред. Дури и Џо, центристот, привлекува отровни стрели од двете страни. Само не е центрист, туку многу брзо заплива во радикалните левичарски води. Така побитно му е диверзитет во војска, отколку план за повлекување од Авганистан.

Колку војници му загинаа? 13!? Нели никој нив, и онака, не ги чепка? :свиркам:

Велиш режим е тоа во Тексас, не е демократски избрана влада ?

Под итно шаренолики идиотски маршови да се организираат, нема правда = нема мир.

Велиш режим е тоа во Тексас, не е демократски избрана влада ?

Под итно шаренолики идиотски маршови да се организираат, нема правда = нема мир.

Види што означува режим прво, никаде тоа не значи недемократски избрана влада, о ти голем познавачу на историјата и геополитиката.

@Dumbledore, искрено пре би живеел во СССР режим отколку во талибанска евангелитичка теократија.

Инаку озбилно, ништо екстремно не е добро ниту носи резултати, ни од лево ни од десно, транџи со розе-зелена коса се исто опасно како религиозни реднеци кои сонуваат за амерички шеријат. Се треба умерено, јас „воук“ идеологијата и нејзините трендови не ги подржувам ни 30%, ама не може да сфатам дека има луѓе што подржуваат буквално средновековни закони.

Види што означува режим прво, никаде тоа не значи недемократски избрана влада, о ти голем познавачу на историјата и геополитиката.

@Dumbledore, искрено пре би живеел во СССР режим отколку во талибанска евангелитичка теократија.

Инаку озбилно, ништо екстремно не е добро ниту носи резултати, ни од лево ни од десно, транџи со розе-зелена коса се исто опасно како религиозни реднеци кои сонуваат за амерички шеријат. Се треба умерено, јас „воук“ идеологијата и нејзините трендови не ги подржувам ни 30%, ама не може да сфатам дека има луѓе што подржуваат буквално средновековни закони.

Хехе, значи власта во една држава кога ти одговара ја нарекуваш влада, а кога не ти одговара ја нарекуваш режим ?

Ептен двојни аршини практикуваш.

Зошто мислиш дека сите закони, од било која епоха, се лоши? Коренот од модерното право е од римското право (пред сѐ стварно и облигационо). Дел од законските решенија, секако видоизменети и преформулирани како правни начела или закони ги имаш и во најстарите закони и (Хамураби или Ур-Наму)!

Атеист сум, не верувам во Бог, богови и божества, ама не можам да го спорам правото ти или некој друг да верува. И нема допирна точка со воук културата. Во самото Христијанство имаш основа на моралот, а во воук културата имаш јасна намера за уништување на целата западна цивилизација и поставување нови општествени темели. Секако, и Христијанството има забегани фракции еднакво ретардирани како и воук прогресивците.

Револуцијата си ги јаде своите деца. Колку поддржувачи и на @metoo отидоа во заборавот? На крајот излегоа и предатори! Како се манифестираше BLM на американското општество? Може ли да се спореди ова движење со она од 60тите или повеќе наликува на она од 90тите, каде и официјална полицијата ја загуби контролата над улиците! Или Антифа, терористичка организација, која на секој протест е наоружана до заби?

Сега наративот се движи кон промена на Уставот. Уставот бил жива материја подложна на промени и не треба да важат правила воспоставени пред 100тици години! Не сфаќаат дека Уставот е општествен договор, дека е сламката која ги држи сите заедно сплотени. Дека е гарант на основните права и дека ја регулира улогата и значењето на државата. Ако се сведе Уставот да се менува кога и како на некој ќе му прдне, ќе имаме нов СССР. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom