Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Е па прошетај низ Струга на пример, ќе видиш колку се носи маска, ќе видиш дали ќе ти побараат сертификат. Што значи дека донесените мерки се почитуваат селективно, кому како му се може. И после Lester Freamon и компанија ќе ми држат говори дека јас како невакцинирана единка треба да се вакцинирам за општото добро и за да ги пуштат границите за слободен проток на патници.
Фашистичките мерки никако нема да ја подобра ситуацијата. Не треба да постои таква поделба, ти си вакциниран можеш, јас сум не вакцинирана, не можам. Туку треба да стои „почитува мерки и не почитува мерки“.
Кога секоја нормална држава на сите можни начини се обидува да го заштити своето население, и за сите од надвор кои сакаат да влезат во нивната држава, им бараат сертификат за вакцинација или негативен тест или доказ за прележаност, „нашата земја со големо срце“ си дозволи да си влегува кој како ќе му текне. Па така ковид позитивни лица слободно ни се шетаа низ аеродромите, затоа што многу е тешко да поставиш контрола.
Дрита од Минхен слободно ќе парадира, позитивна на ковид, ама била вакцинирана, ќе ака по свадби од 500 луѓе во затворен простор и никому ништо, ВАКЦИНИРАНА Е.
А јас затоа што не сум вакцинирана, немам можност да седнам во ресторант САМА на отворено да се напијам едно кафе.
И Ти ќе го впериш прстот во мене, затоа што јас не сум вакцинирана. Алоооооооооооооооооооо, лудило од епски размери.
Абе не разбираат ова таканаречениве прогресивци, дека прават дискриминација од епски размери.

Мислам инсистирање дека го прават за општо добро, следниот автократ/диктатор дебело ќе го искористи, кога ќе почни да им ги лекува хомосексуалците, транџите, би и остали 'нездрави'.

Хмммм не знам дали те разбрав. Ај повтори ...

сакам да ти кажам дека ти и дамби немате никој зад вас освен некои амиши, јога инструктори и каноновци. Не знам на што се надевате, сите ќе се вакцинирате само прашање на време е.

сакам да ти кажам дека ти и дамби немате никој зад вас освен некои амиши, јога инструктори и каноновци. Не знам на што се надевате, сите ќе се вакцинирате само прашање на време е.

И после што ?

Прашањето за безбедноста на вакцините ќе се затвори кога, вакцинираните ќе се изложат на нова варијанта или некој друг поопасен вирус како инфлуенца.

Затоа што прашањето на АДЕ сеуште виси во воздух и е најнепријатното прашање за научниците. Едноставно незнаат. Секој сериозен научник ти вика, во моментов нема таков проблем. Но, не ти вели 100% се ЗДРАВИ, како што вели Заев :pos:

А иди тој момент, кога ќе букни епидемија од друг вирус и тогаш ќе се знае. Ако се безбедни супер ќе се вакцинираат 100%.

Ако не се, ќе останат само параноици и антиваксери на планетава :D

54% 5651654: Грција
42% 873601: Словенија
42% 1583703: Хрватска
40% 2784053: Србија
29% 175897: Црна Гора
25% 507443: Македонија
26% 5076144: Романија
21% 594050: Албанија
17% 1128101: Бугарија
na% 258445: Косово

Процент на вакцинирано население со две дози.Бројките се од надлежните министерства.

Читав вештачење за каснување од куче. Ако, нели, може да се лоцира и фати кучето, се става во 10 дневна изолација и се набљудува. Ако се воочи дека има беснило, кучето се ликвидира (потрага по лица и кучиња со кои било во контакт...). Но, според постоечкото законодавство во Македонија, лицето мора да прими вакцина против беснило затоа што станува збор за потенцијално смртоносна болест. Ако одбие, тоа ќе се изврши присилно, против неговата волја или против волјата на неговите родители/старатели!

Значи ете им ја влезната рана. :unsure:

Последно уредено:
E9ojkUaXIAUPThN

Тажно.

54% 5651654: Грција
42% 873601: Словенија
42% 1583703: Хрватска
40% 2784053: Србија
29% 175897: Црна Гора
25% 507443: Македонија
26% 5076144: Романија
21% 594050: Албанија
17% 1128101: Бугарија
na% 258445: Косово

Процент на вакцинирано население со две дози.Бројките се од надлежните министерства.
Далеку сме ние од 2 милиона. Како и да е има 200к со прва доза,уште 100к надвор од мкд вакцинирани. Далеку повисок процент.

Заклучокот во текстот имам фалинка затоа што споредбата е меѓу делта и алфа верзија на вирусот, но сепак 251 пати повеќе вирален лоад во носот на вакцинираните спрема невакцинираните е огромен црвен аларм. Мислам на CDC тоа му е јасно затоа Фаучи излезе и кажа вакцинираните мора да носат маска, ама направи огромно незадоволство.

Сега ова ставено во контекст на нашава ситуација, само покажува колку Комисијата за заразни болести не се води по наука.

после ќе видиме како ќе налага ситуацијата. Ако има пак зарази ќе има пак мерки, ако се стиши народот ќе си биде слободен.

Е што врска има дал ќе има пак зарази, нели вакцинирани ќе сме 99%, автоматски нема да има тешки случаеви, докторите и сестрите пак ќе си тераат по старо.

Ако има нови соеви, пак ли ќе прифатиш мерки, додека 99% да се вакцинираме со нови 2 дози, баш за тој сој. Па после за другиот сој итн итн.
Мислам имаш ли некоја граница до кога слепо ќе слушаш системот или ...

Ти ли се радуваше дека ФДА ја одобрила фајзер... излезе лажни вести споделуваш:
The FDA did not approve the vaccines but extended the Emergency Use of the vaccines. They are also trying very hard to have agencies force employers to compel everyone to vaccinate but at the same time leaving themselves as an escape clause who they can return to claiming they never approved the vaccines beyond emergency use.
:toe:

Кина: Вирусот избега од лабораторија? Тогаш не е од нашата, туку од нивната

Јасно како БЕЛ Д'Н... кинез од уса лабос го донел во ПРЦ за да го пушти тамо..
Патем, кога беше актуелен Птичји грип, неколку вработени од швицарска фармацевтска компанија носеле стаклена Епрувета со вирус, пази молим те со ВОЗ !!!!... во возот им се скрши епруветата, ѓоа случајно, па се испозаразија патници и паника по медиуми..

Далеку сме ние од 2 милиона. Како и да е има 200к со прва доза,уште 100к надвор од мкд вакцинирани. Далеку повисок процент.
Земени се во предвид последните бројки од последниот попис.
И како што стои веќе наведено со две дози.
Без разлика, бројките се многу ниски во споредба со други држави.

Земени се во предвид последните бројки од последниот попис.
И како што стои веќе наведено со две дози.
Без разлика, бројките се многу ниски во споредба со други држави.

Последна анкета што гледав 50% во Македонија, не сакаат да се вакцинираат.

Како и самата кампња.
Како и самата Влада.
Како и самиот министер.

Сè е тажно во оваа наша Северна Македонија.
Тажно и очајно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom