Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Кога ќе ви речат, абе не се сите исти, има и од нив добри, покажете им го видеово од козоебачов. Секој ебан албанец у државава го дели истото мислење како овој урдаров и никој не може да ме убеди во спротивното.
Умрите сите вика :LOL: Каков гад е, свака част. Него сеа ќе ги шернат по соц.мрежи ќе стане познат. Може некој ќе го препознае на улица.

Ни контекст глеаш нит ништо, заслепен од албанофобија...

Македончињата искомплексирани животот го поминаа во пишување графити и скандирање „мртов албанец - добар албанец“
ама не, овој еден фатил пцуе на ТикТок пошо е испровоциран - сите се такви.
Него, ти бе другар, кај живееш не си ми јасен? Секој пост ти го пратам увек имаш нешто да кажеш.

Која албанофобија бе и тебе на кур да те качам. Зошто на секоја објава ваква, ти имаш нешто да кажеш контра? И не ме терај да ти ги барам 200 постови ќе ти најдам.

Која ти е поентата, ама озбилно? Демек само ние имаме мржња, заслепени сме биле од албанофобија... Абе 90% од нив сакаат да те снема, не си им битен. Нормален ли си кажи ми? Или можда зелка си и ти, нема трето. Доста глумиш либерален, од такви ко тебе ние другите патиме. У која населба само кажи ми живееш што си толку разбран?

И ако почнеш да ми објаснуваш за некој соживот од пред 200 години као ние сите мирно живееме и да ми го дадеш дедо Перо на 80 години од Чаир како никој проблем не му прави, немој, молим ти се.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Која албанофобија бе и тебе на кур да те качам.
На кур ќе качуваш тоа по дома што ти шета.
Албанофобија има на форумов кристално јасна кај 5-6 заостанати искомплексирани ликови, всадена од детството.
Ткаено е тоа со години, па и децении, и егото сеа недозволува поразличен начин на размислување.
Ја има и кај десетина други неписмени шо само клавет лајкој ко ќе пише некој од заостанативе.
Ако ти тоа не можеш да го видиш, јебига, качувај на кур дома може ќе прогледаш боље.
од такви ко тебе ние другите патиме.
Знам, знам, ни кажа Берик.
Абе 90% од нив сакаат да те снема, не си им битен.
Со вакви размислувања треба да има нешто што автоматски ќе те одлогира а и да ти падне интернет троа да подрзамислиш убо.

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.799
Поени од реакции
8.551
Албанофобија има на форумов кристално јасна кај 5-6 заостанати искомплексирани ликови, всадена од детството.
Ткаено е тоа со години, па и децении, и егото сеа недозволува поразличен начин на размислување.
Ја има и кај десетина други неписмени шо само клавет лајкој ко ќе пише некој од заостанативе.
Ако ти тоа не можеш да го видиш,

Со вакви размислувања треба да има нешто што автоматски ќе те одлогира а и да ти падне интернет троа да подрзамислиш убо.

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Ако ти тоа не можеш да го видиш, јебига, качувај на кур дома може ќе прогледаш боље.

Знам, знам, ни кажа Берик.

Не мислев буквално да те качам, така иде уз муабет. Не си ми тип.

Користиш термин колку да се каже дека си пишал нешто. И само го верглаш у место. Башка те прашав нешто, не одговараш. А со „такви“ размислувања како ти што имаш, тие на крај најмногу го гутаат :sekc:

Албанофобијa... смешен си. Немам албанофобија, што и да ти значи тоа, него сум реален. А ти, незнам што си искрено. Одговори ми само у која населба живееш (или си израснал), чисто ме интересира зошто си толку либерален и отворен за нови предизвици.

А иначе, ќе ти пратам линк од нивни форум, шверцери и остала багра. Баш ме интересира кој термин би го искористил за таа ситуација.

И да, ќе заборавев. Кај заврши бе основно/средно жити се? Еве ти одговори, кажи твои видувања на тие времиња, па ја ќе ти кажам.
Албанофобија:tapp:

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Не мислев буквално да те качам, така иде уз муабет. Не си ми тип.

Користиш термин колку да се каже дека си пишал нешто. И само го верглаш у место. Башка те прашав нешто, не одговараш. А со „такви“ размислувања како ти што имаш, тие на крај најмногу го гутаат :sekc:

Албанофобијa... смешен си. Немам албанофобија, што и да ти значи тоа, него сум реален. А ти, незнам што си искрено. Одговори ми само у која населба живееш (или си израснал), чисто ме интересира зошто си толку либерален и отворен за нови предизвици.

А иначе, ќе ти пратам линк од нивни форум, шверцери и остала багра. Баш ме интересира кој термин би го искористил за таа ситуација.
Во Хром или Влае мислам дека има спомнато еднаш во една дискусија.

Де прати линк ако сакаш за ова.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Проблемот е во тоа што секој си живее во свој сопствен свет. Ајде така да се изразам каурите си живеат, се движат, се дружат исклучиво во својот каурски свет, муслиманите истото го прават во својот муслимански свет. Ромите па се ко некоја "трета" групација која исто така си живее во некој сопствен свет. Имам чувство дека Ромите иако се грото муслимани некако не се баш прифатени од нивните браќа по вера Албанци, Турци, Бошњаци... штознам, или пак можеби сум во грешка !

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Еве ти друга албанофобија > https://zase.mk/article/368983/svedochenje-na-ubiecot-na-sazdo-ne-sakav-da-go-ubijam-samo-da-vidam-zoshto-me-gleda-taka

Немав намера да го убијам, многу ми е жал за сето ова. Не го познавав по лик, го знаев само по име и презиме бидејќи ме има опцуено на Фејсбук. Јас не сум член на „Шверцери“ туку симпатизер.
На ден на прво судење, одма после убиството, доаѓаат со дуксери од шверцери. Да покажат муда, да се знае кој-кого тепа.. или во случајов, убива.

Со сета почит, после убиството, му се посраа на гробот. Сите вахабисти излегоа, сите можни инцеси на улица беа. И нормално, со знамиња со банери, со сите обележја. И тука, пак, да се знае чива држава е.

Затоа, не ми користи термини бидејќи се шема и звучат модерно. Прашај ги генерациите што имаат завршено у Гуц, Коце или Асуц. Прашај ги тие тие што се возеле у 19ка, 22ка, 2ка. Нив збори им за албанофобија.

presuda-za-sazdo3.jpg

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Еве ти друга албанофобија > https://zase.mk/article/368983/svedochenje-na-ubiecot-na-sazdo-ne-sakav-da-go-ubijam-samo-da-vidam-zoshto-me-gleda-taka

На ден на прво судење, одма после убиството, доаѓаат со дуксери од шверцери. Да покажат муда, да се знае кој-кого тепа.. или во случајов, убива.

Со сета почит, после убиството, му се посраа на гробот. Сите вахабисти излегоа, сите можни инцеси на улица беа. И нормално, со знамиња со банери, со сите обележја. И тука, пак, да се знае чива држава е.

Затоа, не ми користи термини бидејќи се шема и звучат модерно. Прашај ги генерациите што имаат завршено у Гуц, Коце или Асуц. Прашај ги тие тие што се возеле у 19ка, 22ка, 2ка. Нив збори им за албанофобија.

Прегледај го приврзокот 304558
Уствари го удрил пријателски за да се запознаат, ама овој нежен умрел o_O
Знаев дека се мирен и кроток народ, одлични комшии и сонародници, срам ми е што воопшто се посомневав :facepalm:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
кажи твои видувања на тие времиња, па ја ќе ти кажам.
Имам пишувано, барај, не би се повторувал.
Само кратко. Во Хром си живеа многу добро Албанци и Македонци (и до ден денес живеат), ама дебили Македонци влагаа во автобуси и тепаа Албанци пошо се Албанци.
А со исти такви типовиве се дружеа без никакви проблеми во маало.
Because fuck logic.
тие се бореле само за човекови права
А да не не се бореле?
Целата војна настана од курчови Македонци што не им даваа мир на Албанци.
имаат завршено у Гуц, Коце или Асуц. Прашај ги тие тие што се возеле у 19ка, 22ка, 2ка. Нив збори им за албанофобија.
Па не би ме интересирало многу за кецаши од Гуц, Коце или Асуц. Се знае какви ликови идат таму, фазон - „улицата ме научи на живот“.
Сум се возел и во 22 и 2, у 2 сум се плашел од ќотек и сум влагал само коа сум чувствувал храбар или со поќе другари, у 22 сум сведочел повеќе пати тоа најгоре шо го пишав.

Последно уредено:
D

Deleted member 53418

Гостин
Имам пишувано, барај, не би се повторувал.
Само кратко. Во Хром си живеа многу добро Албанци и Македонци (и до ден денес живеат), ама дебили Македонци влагаа во автобуси и тепаа Албанци пошо се Албанци.
А со исти такви типовиве се дружеа без никакви проблеми во маало.
Because fuck logic.

А да не не се бореле?

Па не би ме интересирало многу за кецаши од Гуц, Коце или Асуц. Се знае какви ликови идат таму, фазон - „улицата ме научи на живот“.
Сум се возел и во 22 и 2, у 2 сум се плашел од ќотек, у 22 сум сведочел повеќе пати тоа најгоре шо го пишав.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.944
Поени од реакции
41.098
А да не не се бореле?
Оххх сироти тие и угнетени мирни и цивилизирани Албанчиња. За да ги добиеа своите права мораа да мачат и убиваат Македонци.

Прашај ги фамилиите на загинатите бранители, на Мавровските работници и стотици Македонци киднапирани и измачувани од тие борци за човекови права.

Зборувај им на нив за албанофобија.

Мој близок роднина беше киднапиран од страна на учк, и три месеци не се знаеше дали е жив или мртов. Човекот низ пекол поминал таму, како се иживувале кротките учкари врз него само он си знае. Никад повеќе не беше иститот, почина од триста здравствени проблеми што му се јавија одкако после три месеци го ослободија.

А на тебе и на таквите разбудени граѓани што ширите соживот со орда и племе нецивилизирано, можам само среден прст да ви покажам, па ти како сакаш нарекувај ме.

На улица не би те плукнал, куртон еден искористен. Мрш

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Прашај ги фамилиите на загинатите бранители, на Мавровските работници и стотици Македонци киднапирани и измачувани од тие борци за човекови права.
Зборувај им на нив за албанофобија.
Мој близок роднина беше киднапиран од страна на учк, и три месеци не се знаеше дали е жив или мртов. Човекот низ пекол поминал таму, како се иживувале кротките учкари врз него само он си знае. Никад повеќе не беше иститот, почина од триста здравствени проблеми што му се јавија одкако после три месеци го ослободија.
Да, таа е единствената страна од приказната ;)
На улица не би те плукнал, куртон еден искористен. Мрш
За малце ќе се увредев од неизживеан комплексаш со ник кој веќе не важи, лол. Вардарски НМК. А со цел памет го изгласа Заев...
можам само среден прст да ви покажам
Па и реално капацитети за повеќе немаш.

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Сум се возел и во 22 и 2, у 2 сум се плашел од ќотек и сум влагал само коа сум чувствувал храбар или со поќе другари, у 22 сум сведочел повеќе пати тоа најгоре шо го пишав.
Колку си ти само уназаден и плиток, алал да ти е. Кецаши биле. ГУЦ и гимназија имаше и сеуште има. Нормално школо беше се додека не направија двојазична смена - паралелно. 3 убиства имаше од 2008 до 2014. И што дека биле кецаши, нека умрат кој ги ебе? Нека им е лесна земја не е убаво за мртви да зборам, ама само нивни се бодеа и правеа тепачки. Пошто се кецаши у Гуц, прашај некој од Карев од таа генерација. Еве они биле друга раја, школувани деца, татини мази. Сите доктори станаа денес, знаеш? Или најдобро, прашај Македонче у Моша како му било. Да чека 2ра смена бус на битпазар.

ПТТ и Хемиско исто беа нормални, се додека не акнаа нивни за директор и донесоа по 4 паралелки. Секој ден тепачки и понекогаш и бодење. Сите тие линии што ти ги набројав, ти си се возел 2 пати у месецот, јас секој ден. Јас не сум имал другари, од станица сам сум се возел додека не се качел некој па да седиме заедно. Немало ден а да нема некоја глупост. А со дивљаци, малце треба за да дојде до некој проблем па увек сум гледал да не се мешам. Ама затоа ти ќе дојдеш тука на форум и ќе потиш муда за албанофобија.

И забораваш која држава е ова. Изглеа сите забораваме, затоа сме кај што сме. Шлаим на балканот, кој стигне не јебе.

и пс: Сеа баш приметив, на слика од екипата горе што направија убиство, ти ставаш срце. На објавата на Вардарски дека негов роднина бил киднапиран и потоа починал ти ставаш „хаха“. До толку ли си отиден, нешто се докажуваш ли, не те разбирам?

Не ми реплицирај, болен си.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom