... зашто јас сум дете за да знам за тетанус? ти самиот настапи со тетанус „исклучиво со индикација“, навистина не знам, зошто е таа нервоза кај тебе? јас нема што да мислам за антиковид вакцината, јас само следам внимателно што се случува и пишувам свое мислење, како што ти пишуваш твое мислење!
...јас никаде не реков дека овие антиковид вакцини се експериментални, јас пишувам секаде дека не се акредитирани и не се одобрени, авторизирани се САМО ЗА ИТНА употреба во време:
- (which continues after a vaccine has been approved by FDA or authorized for
emergency use. An Emergency Use Authorization (EUA) is a mechanism to facilitate the availability and use of medical countermeasures, including vaccines, during public health emergencies, such as the current COVID-19 pandemic)
- кога нема друг лек и итноста е поради голем број инфицирани и смртни случаеви, доколку нема пандемија и нема инфицирани ниту починати истите немаат акредитација и одобрение за примена, не знам зошто овој момент не ти е јасен, јас не го измислив!!?
FDA explains the Emergency Use Authorization for Vaccines
www.fda.gov
еве ги упатствата званични преведени и од нашите институции за антиковид вакцините, читај „...дадено условно одобрување, со дополнителни докази за нив“ нив кажи им да купат кишобран, због кише око Крагуевца, не мене!
Прегледај го приврзокот 304387
Прегледај го приврзокот 304383
Прегледај го приврзокот 304384
Прегледај го приврзокот 304385