Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Логиката е докторите стручни за оваа област да се договорат, па после да чиниме што ќе чиниме..., дотогаш навистина неможам да ја разберам расправата меѓу "стручњаците–лаици" кои пресигурно настапуваат со ставови што е патетично, правејќи ја целокупната состојба крајно апсурдна и хаотична на обесмислено, полудено човештво.

Епа пошизофрено од ова нема затоа и се одјавувам.
Да, сите граници ги преминаа откако ова го ставија да важи и за кладилниците. Тотално го сотреа народот.

Логиката е докторите стручни за оваа област да се договорат, па после да чиниме што ќе чиниме..., дотогаш навистина неможам да ја разберам расправата меѓу "стручњаците–лаици" кои пресигурно настапуваат со ставови што е патетично, правејќи ја целокупната состојба крајно апсурдна и хаотична на обесмислено, полудено човештво.

поделбите ги прават антиваксерите со нивната индиферентност и игнорантност во целата ситуација. Одбиваат да се адаптираат, се потпираат на природна селекција, но тоа кај и да е ќе им се удри од глава.

Moze nekoj da objasni koj imunitet e potraen i podobar onoj prirodniot posle prelezuvane ili ovoj posle vakcina?

Ima nekojnlink od istrazuvaci od nekoi zdravstveni organizaci ada ne bidat od nekoi kako nikob lab?

Што сакаш прај си бе брат ако си толку испаничен бустни се сигурно има некој слој на заштита. Нус ефектите ќе ги видиме за пар години. Всушност така било секогаш.

Никој од никој не е попаметен само различно ги апсорбира, анализира и обработува информациите што ги прима според негово искуство во животот.

И пак викаш теории на заговор. Па се што постирав се факти како може теорија на заговор да е факт кој на кого му е татко и мајка.

Жал ми е ако не веруваш во агенда 2030 тоа не е заговор тоа е агенда како да ти објаснам:
Прегледај го приврзокот 304295
Црпко си знае убаво кај дува ветрето ама тука...
(y)

Да, сите граници ги преминаа откако ова го ставија да важи и за кладилниците. Тотално го сотреа народот.

Овие како носење маска на отворено, келнери/ вработени во трговските центри не мора да се вакцинирани, ама само вакцинирани може да влезат и мерката (според една студија) дека прележан има поголема шанса повторно да е позитивен од вакциниран, се само продолжение на глупите, неефикасни и контрапродуктивни мерки од 2020.

Што поглупа мерка, толку поголема подршка има од @Ron Burgundy :P

Najnova vest sto ja procitav e deka zenite ne gi ostavale mazite da se vakcinirat za da ovie da nemozat da odat po kafani:D.

@pozdrav eden topol :cautious:

Зависи кои, некои жени насилно ги носеле мажите на вакцинација, само дома да не ги гледаат.

Moze nekoj da objasni koj imunitet e potraen i podobar onoj prirodniot posle prelezuvane ili ovoj posle vakcina?

Ima nekojnlink od istrazuvaci od nekoi zdravstveni organizaci ada ne bidat od nekoi kako nikob lab?
Министерот кажа нелиго слушаше рече вакцината е подобар имунитет долготраен и шанси за заболување со вакцина биле 0.07% џемс бонд а акоси прележан бил 1.28% така нешто така да вакцина е најдобро тоа единствениот спас да излеземе од оваа пандемија и да се вратиме во нормалата
ефикасно и проверено упатувам апел до сите граѓани да се вакцинираат тоа го кажува науката и сите здравствени релевантни организации

Природно стекнатиот имунитет секогаш е подобар од вештачкиот.

Но, кога прв пат доаѓаш во контакт со непознат вирус, вакцините се подобри затоа што организмот веќе знае како да се справи со вирусот, наспроти невакциниран каде може да настанат поголеми компликации.

Но, кога прв пат доаѓаш во контакт со непознат вирус, вакцините се подобри затоа што организмот веќе знае како да се справи со вирусот, наспроти невакциниран каде може да настанат поголеми компликации.
a nie sto go prelezavme asoptimatski, treba da se vakcinirame, i ako da, zosto?

треба и тоа уште после првите 10 дена нели го слушаше министерот
како зошто така викаат светските реномирани здравствени организации
и една до две студии

... па за разлика од тебе јас не мора да се информирам со читање по портали каде пишуваат тоа што ќе им се наложи, хоспитализирани има и невакцинирани и вакцинирани и тоа ги има со сите антиковид вакцини некои со само една доза, некои после две дози и пак ќе кажам хоспитализирани се сите со средно тешки и тешки симптоми кај кого им е потребна кислородна подршка, додека другите на кои не им треба кислородна подршка се лечат во домашни услови!
... до денес сеуште нема пациент хоспитализиран кој ја прележал порано инфекцијата со коронавирус, па сега повторно се заразил со средно тешки симптоми и со потреба од кислородна подршка,
така да, ако ова инфо не ти се допаѓа, не сум јас крива :toe:

Ааа значи ти од пазарски муабети се информираш а не од портали. Ок ќе ти веруваме. До сега се имаш покажано како сериозен и веродостоен лик.

Прашањето е дали воопшто си развил антитела. Ако имаш развиено тогаш можеби и нема потреба во зависност од годините и природниот имунитет.
Но ако немаш развиено антитела, што ако пцр тестот бил лажно позитивен?.
Нареден пат при контакт со вирус, вакцината ќе има предност.

Министерот кажа нелиго слушаше рече вакцината е подобар имунитет долготраен и шанси за заболување со вакцина биле 0.07% џемс бонд а акоси прележан бил 1.28% така нешто така да вакцина е најдобро тоа единствениот спас да излеземе од оваа пандемија и да се вратиме во нормалата
ефикасно и проверено упатувам апел до сите граѓани да се вакцинираат тоа го кажува науката и сите здравствени релевантни организации

Pa eve Hrvatska i Avstrija utvrdija i donesoa merka deka na vakciniranite posle 9 meseci nema da im se priznava kartonot za vakcinacija zosto antitelata posle 9 mesec gi snemuvalo od istite, dodeka svajcarija i svedska go prodolzile rokot na prelezuvanje od korona od 9 na 12 meseci, angliski doktor koj ucestvuval na pronaoganje na vakcinata tvrdel deka vakcinata nema da spreci i da ja unisti koronata yuku deka moze poveke da ja iskomplicira so doaganjeto na novi mutaci i sea sto pravime?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom