Политички случувања во Авганистан

Член од
17 март 2011
Мислења
140
Поени од реакции
135
Проблемот со тероризмот/криминалот и мигрантите во европа не е од 2015 навака. Тогаш само се разгоре јавноста, подучена од фактот дека претходните генерации мигранти не се интегрираа. Меѓутоа тие не беа бегалци, тоа беа економски мигранти најчесто од евроспките колонии, истите колонии кој беа пред тоа експлоатирани од европјаните. Значи погрешно се смета дека Европјаните сакале да помогнат и овие им вратиле со лошо. Не, тоа е само алчниот европски гз кој во втора половина на минатиот век мкнел арапи,црнци, турци, пакистанци и што уште не за да работат за евтино, без да мислат за последиците.
Тие, нивните деца и 3 генерации по тоа ги сочинуваат гетата во Малме, Марсеј и тн. Не се тоа никакви Сиријци.
Ми звучиш ко заостанатине либерали во Америка, што ја обвинуваат цела бела раса за се што се случува во светот. И како прават обратен-расизам кон белата раса и како тоа треба да биде прифатено. Ако некој седи во некоја држава и има три генерации до сега и до сега ништо нема направено и седат во гето, тоа е нивна вина а не вина на државата што ги прими. Исто ќе се деси и на моменталниве мигрантиве, не сакаат едуцирање,работа, оти си имаат своја цел.
Зошто мене би ме заседало сега што се случувало минатиот век? Ако си економски мигрант и имаш пари да одиш некаде, зошто не се почне некој свој бизнис или нешто да се работи? Овие ниту се еконоски мигранти, ниту едуцирани.Тука ќе се лупнат луѓе, што освен криминал друго незнаат ништо. За неколку години ќе има зони каде што ни полицијата може да им отиде, како што прават во Шведска и Германија.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.420
Поени од реакции
18.583
Ми звучиш ко заостанатине либерали во Америка, што ја обвинуваат цела бела раса за се што се случува во светот. И како прават обратен-расизам кон белата раса и како тоа треба да биде прифатено. Ако некој седи во некоја држава и има три генерации до сега и до сега ништо нема направено и седат во гето, тоа е нивна вина а не вина на државата што ги прими. Исто ќе се деси и на моменталниве мигрантиве, не сакаат едуцирање,работа, оти си имаат своја цел.
Зошто мене би ме заседало сега што се случувало минатиот век? Ако си економски мигрант и имаш пари да одиш некаде, зошто не се почне некој свој бизнис или нешто да се работи? Овие ниту се еконоски мигранти, ниту едуцирани.Тука ќе се лупнат луѓе, што освен криминал друго незнаат ништо. За неколку години ќе има зони каде што ни полицијата може да им отиде, како што прават во Шведска и Германија.
Не знам на што ти звучам, ама фактите се тие. Теористичките напади ги правеа мигранти од втора трета генерација а не сиријци.
Грешката е направена и за нив назад нема. Напраиле процена за краткорочна економска корист и си ги упропастиле државите. Имаш 7 милиони турци во германија кој се стравствени подржувачи на ердоган, иако се таму веќе 50 60 години. Ниту имало војна у турција ниту елементарна непогода, туку мислеле дека од турчин ќе направат германец.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Друга работа, ти сериозно мислиш дека Америте си отидоа од Виетнам и Афганистан зошто се исплашиле? :pos: Иначе мое мислење, нема да си идат од балканот, стратешки партнери се. Не и вртат они грб на Северна, на косоварите па ич, со нив се у брадр-уд :D.
Не би се кладел тука...

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.851
Поени од реакции
8.741
Не би се кладел тука...
Оти?
Они од таму си отидоа затоа што ги кошташе претерано, што во пари, што во загинати војници!
Овде не е таа ситуација, мал притисок и овдешниве влади ќе земат кредит да ги издржаваат нивните бази :toe: Што пак се однесува до војници едно одделение е доста за во секоја држава, овде све е посрано низ ногавици, далеку е од спротивставување.
Единствена причина заради која би си отишле е, ако им здосади!

Член од
1 април 2018
Мислења
2.126
Поени од реакции
4.135

До колку ќе стасаме до крајот на неделата? @VardarVoSrceto

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.538
Поени од реакции
9.438

До колку ќе стасаме до крајот на неделата? @VardarVoSrceto
AMA Micko ke gi izbrka, kaj se patriotive?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Оти?
Они од таму си отидоа затоа што ги кошташе претерано, што во пари, што во загинати војници!
Овде не е таа ситуација, мал притисок и овдешниве влади ќе земат кредит да ги издржаваат нивните бази :toe: Што пак се однесува до војници едно одделение е доста за во секоја држава, овде све е посрано низ ногавици, далеку е од спротивставување.
Единствена причина заради која би си отишле е, ако им здосади!
Па мислиш дека се проблем парите? Баш напротив, буџетските пари се уште поголема причина да останат. Во голема мера тие буџетски пари се слеваат во владеачките елтити од било која политичка ориентација. А истото што важи за овдешните влади, важи сигурно и за владата на тој што побегнал во папучи. На крајот на краиштата, биди сигурен дека оружјето за нивната армија не го добиле гратис.. Уствари гратис е само за Талибаните :) А како што ми мириса со знаење и амин на Американците...

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.485
Поени од реакции
31.027

Interesna statija.

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.134
Поени од реакции
9.577

More than 100 guards at the British embassy in Kabul have been told they are not eligible for UK government protection because they were hired through an outsourced contractor, the Guardian has learned.
Most of the 125-strong team of security personnel, employed by the global security firm GardaWorld, have been given informal notice that they no longer have jobs guarding the embassy, several said.

The guards, some of whom had been working for the UK embassy for over a decade, described feeling abandoned by British officials and their employer. Many have been forced into hiding, fearing for their lives.

Член од
12 јули 2018
Мислења
1.816
Поени од реакции
5.921
Македонските државјани евакуирани од Авганистан во ликот се поавганистанични од авганистанците кои ќе ги прима црпката муртинска.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.531
Поени од реакции
4.366
Македонските државјани евакуирани од Авганистан во ликот се поавганистанични од авганистанците кои ќе ги прима црпката муртинска.
Чекај да погодам. Религиозни, калашников, нејќат свинско и пијачка, кече носат...

Kajgana Shop

На врв Bottom