Invisible Force
Is with me
- Член од
- 29 јули 2021
- Мислења
- 5.444
- Поени од реакции
- 10.174
Во исто време и гравитацијата те држи да не одлеташ а и земјата се врти 1650км на час па уште и не го осеќаш тоа... Чудесии ова наукава1.Pa ako zememe deka zemjata rotira okolu oskata so 460 m/s, togash treba da se drzime za nesto inaku otidovme...
2.Plus zemjata rotira okolu sonceto so 30 km/sec...
Moze ramnozemjasive go osekjaat poveke ova dvizenje ... Im se vrtishe vo pametot, zatoa veruvaat vo tezive...

Автоматски споено мислење:
Ете ти како голем стручњак ќе ни одговориш зошто никој не чувствува дека се врти 1650км на час заедно со земјата ?Другата тема е затворена, не знам зошто. Тролејбус го сподели ова во корона темата, па да не тераме офтопик.
![]()
РАМНА ЗЕМЈА - Миленко Неделковски шоу, 27.11.2020 S16E14
14-та епизода од 16-тата сезона на Миленко Неделковски шоуwww.youtube.com
Дали е озбилен со прашањето зошто не го чувствуваме движењето на земјата? Calling all flat-earthers for check-in![]()

Автоматски споено мислење:
Да бе пред 10 илјади години знаеле што е вулкан посведочиле па се пренесувало од колено на колено... А па тие што го "измериле и потврдиле" тоа... Што напредна технологија ќе беше тоа? Имаш ли видено вулкан во живо? https://youtu.be/SR3o22L_6Wk...Да не скептичариме сега. А што е со бројните ерупции на вулканите? Тоа сонце е помало, па не може да постигне толкави експлозии кои би ја разнеле земјата. Помало сонце значи и помали форми на живот и ете вистина во приказните за џуџињата кои копаат рудници. И елфите (оние малите) и гоблините сигурно таму живеат и се поделени на царства и империи кои се борат за превласт.
И ете уште една теорија за размислување - ние го бараме Господ на небото, а тој у ствари да ти бил под земја и од таму ги делел земските од небесните води.
И мене тоа со дупките на половите ми е крајно сомнителна работа. Впрочем, и глобусот што го имам дома има баш такви дупки на истите тие места и тешко дека тоа е некаква случајност, ами е тајна порака за избраните и на тие што им е отворен мозокот.
Затоа да не избрзуваме. Техниката оди напрет и којзнае какви чуда ќе откриеме во иднината што следува од сега па натаму.
А што се однесува за https://youtu.be/if2LyRhPehY "свемирот"...
Последно уредено: