Ио, у Армата кај нас у фан клуб можда једини бев што цврсто стоеше позади Лукаку, после соопштениево не баш, ја ебал и он бајаги откако видел дека Челзи планира да го врати, инстантно почнал да работи на тоа да оди таму што всушност и го исцрта он самиот во ова соопштение, сон му било, и прилика која сеа ако не ја реализирал никад немал да ја реализира пак.
Доволно е да се види како клубот го испрати Хакими а како овој со соопштенијата низ нет, повеќе од очигледно е дека Марота и Аусилио биле категорично против ова, исто и Инзаги, ама апсолутно никогаш Интер во својата модерна историја не држел играч против неговите желби у тим, ова беше тренд уште од ерата на Морати. Жанговци кој ги ебе, толку е со нив и ја мислам, ама овде Лукаку самиот си кажуе како стоеле работите у неговата глава и тоа е тоа, иначе според сите изјави на Марота периодов дефинитивно им бил централна фигура у проектот и можда једини недоприлив тука.
Сеуште сум со ставот дека ако не он, Лаутаро ќе си одеше, требаше уште пари да влегуваат после Хакими у тимов затоа и излегоа муабетиве за Марота и Аусилио и дека го убедувале кинезов дека има друг начин како да се дојде до потребните пари, али од друга страна и продажбава после соопштениево на Лукаку дефакто била неизбежна.
Зашто сеа а не на почеток на лето, ваљда зашто на Челзи мета број 1 им бил Халанд, не овој, Лукаку им е план Б али нека го. Колку што Интер беа јаки со него, толку стана и он јак ради клубот у кој играше, нешто што и самиот го има потенцирано безброј пати, се враќа во лига каде што беше долг период тренд ко меме, прилично сум убеден дека направи кардинална грешка со оглед на тоа каков статус имаше тука и како играше али што е тука е, времето ќе покаже, на крај краева во моментов више не е битен така да сеедно.