Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Кластер Карлеуша.
Кластер Шерифович.
Кластер Грашо.
Кластер свадби.
Кластер антивакцинален протест.

Нека ни е со помин.
Кластер свадби за сега, поголем од другите заедно.

Ne znaci ama taka izgleda od dosega prikazanoto.
I sto imas ti napraveno a ne ti kazal Filipce. Ili nenapraveno dosega vekje koga sme kaj toa?
Za ostanatiot del sega osven ako si vidovit pa znaes so sigurnost ok inaku e cista spekulacija. A vidovit ne si posto kolku sto se sekjavam vie isto predviduvavte posnopica na globalno nivo ako covek na sekoj 30 sek ne se macka so toa gelovite i ne nosi maska n95 koja kr se menuva na 5 min. Pa ete tuka sme uste.
Владе беше на протестот ?

Тебе те чекам
:love:
Ako me sakas barem malce ke zaminis. Ti prostuvam, ne si klavaj skleti na dusata. Ne sakam radi mene tuka da zaglavis, skraja da e da se inficiras i nedaj boze taka mlada i nevina znaes vekje sto. Greoticka si.
Автоматски споено мислење:

Владе беше на протестот ?
Ne, bev vkafana ko coek duri smeam.
P. S oti i Bitola imase? Pojma nemav ama i da imav pak nemase da odam.

@Dumbledore znam znam, nemora da napisis nes jebat :(

Последно уредено:
:love:
Ako me sakas barem malce ke zaminis. Ti prostuvam, ne si klavaj skleti na dusata. Ne sakam radi mene tuka da zaglavis, skraja da e da se inficiras i nedaj boze taka mlada i nevina znaes vekje sto. Greoticka si.

Ne, bev vkafana ko coek duri smeam.
P. S oti i Bitola imase? Pojma nemav ama i da imav pak nemase da odam.
Оти да не одиш, ти тука како најголем хејтер за короната требаше прв бајракот да го водиш :ROFLMAO:
Инаку си заминав, мисли му ја сега ти со мерките, јас тука ќе си шетам по кафани, без маска плус :kezec:

Оти да не одиш, ти тука како најголем хејтер за короната требаше прв бајракот да го водиш :ROFLMAO:
Инаку си заминав, мисли му ја сега ти со мерките, јас тука ќе си шетам по кафани, без маска плус :kezec:
Kako zakluci deka sum najgolem hejter. Jas nemam niti eden post vo smisla deka e laga, deka ne postoi, deka ke ne cipirat, 5g ili nisto slicno na toa.
A i ne sum nekoj ljubitel na protesti.
P. S i redno bese, za pravo i se iznamaci tuka. Setaj kolku mozis ama cim stigna Island ke ve fati i Malta kaj da e. Ke te vidam togas koj avion ke go fakjas za tuka kako lani novopecenite bugari so placeja.

Ауу каква секта беа овие собраните денес. Фалеше само Бил Гејтс кукла забесена на импровизирана бесилка.

Просто да незнаеш кое е поголемо зло. Секташите со чип заговори, или самопрогласените доктори и научници.

Ne znaci ama taka izgleda od dosega prikazanoto.
I sto imas ti napraveno a ne ti kazal Filipce. Ili nenapraveno dosega vekje koga sme kaj toa?
Za ostanatiot del sega osven ako si vidovit pa znaes so sigurnost ok inaku e cista spekulacija. A vidovit ne si posto kolku sto se sekjavam vie isto predviduvavte posnopica na globalno nivo ako covek na sekoj 30 sek ne se macka so toa gelovite i ne nosi maska n95 koja kr se menuva na 5 min. Pa ete tuka sme uste.
Филипче мене не ми кажа да се вакцинирам. Јас доброволно го направив тоа пошто најубаво од прва рака знам колку е опасен вирусов. Јас лично и мајка ми едвај го прежиеавме и ден денес имаме последици од тоа. Мајка ми буквално на смртна постела беше а и ја не бев далеку. Така да не ми продавал глупи филозифии. И не мора си видовит за тие работи. Гледам кој све е на протестот и доста од нив лично ги знам па точно знам што луѓе се таму.

Филипче мене не ми кажа да се вакцинирам. Јас доброволно го направив тоа пошто најубаво од прва рака знам колку е опасен вирусов. Јас лично и мајка ми едвај го прежиеавме и ден денес имаме последици од тоа. Мајка ми буквално на смртна постела беше а и ја не бев далеку. Така да не ми продавал глупи филозифии. И не мора си видовит за тие работи. Гледам кој све е на протестот и доста од нив лично ги знам па точно знам што луѓе се таму.
Kolku e opasen virusot? Kolku e vo procenti smrtnosta na globalno nivo? Si pomislil li za moment deka si go imas poebano imuniot sistem pa sekoe viruvce i bakterija za tebe ke pretstavuva zivotozagrozuvacka sostojba?
I za kraj si go prelezal i pak si se vakciniral? Koja ti e logikata vo toa pa uste i dobrovolno ziti se?

Факт е дека со вакцините се спасени многу стари луѓе кои умирале како ништо кога фателе корона. По твој метод до 2025та ќе чекаа да се вакцинираат.
.... како може да се спасени многу стари ваквинирани луѓе пример во Крушево кога воопшто таму нема заразени, односно и сега постари вакцинирани со една, па и со две дози се инфицирале и починале токму овие денови, односно ете дедото од членот @ahil со 83 год го прележал К19, се вакцинираат стари луѓе кои живеат Бога иза леѓа, а не па да им дојде таму вирусот, не може така да се препише заслуга на антиковид вакцина каде воопшто нема инфицирани, за успешноста и спасение на старите луѓе во МКД ќе се знае таму после втора доза месец два да речеме крај на октомври кога би требало да се создаде антитела, а не во моментот на вакцинација се спасиле старите луѓе!

Kolku e opasen virusot? Kolku e vo procenti smrtnosta na globalno nivo? Si pomislil li za moment deka si go imas poebano imuniot sistem pa sekoe viruvce i bakterija za tebe ke pretstavuva zivotozagrozuvacka sostojba?
I za kraj si go prelezal i pak si se vakciniral? Koja ti e logikata vo toa pa uste i dobrovolno ziti se?
Екстремно опасен е вирусот. Не дај боже дома некој ти се разболи и да гледаш тоа ја што видов па јасно ќе ти стане што и како. Од прва рака ти кажувам и не не е до имунитетот и дека секоја вирувче и бактерија претставува тешка состојба. Плус направив и испитувања све што треба. Ама ако ти па верувај вирусот не постои и не е опасен. Ништо страшно мачја кашлица. Дојди тука те прошетам по инфкетивни клиники и сите ковид центри да видиш малце ситуација па ќе правиме муабет. Логиката е тоа што немав антитела после одреден период ете таа ти е логиката. Што друго не ти е јасно?

Екстремно опасен е вирусот. Не дај боже дома некој ти се разболи и да гледаш тоа ја што видов па јасно ќе ти стане што и како. Од прва рака ти кажувам и не не е до имунитетот и дека секоја вирувче и бактерија претставува тешка состојба. Плус направив и испитувања све што треба. Ама ако ти па верувај вирусот не постои и не е опасен. Ништо страшно мачја кашлица. Дојди тука те прошетам по инфкетивни клиники и сите ковид центри да видиш малце ситуација па ќе правиме муабет. Логиката е тоа што немав антитела после одреден период ете таа ти е логиката. Што друго не ти е јасно?
А која е логиката јас мртва болна а сопругот бутур му беше!?
Заедно спиевме, заедно јадевме, он ме негуваше...и он исто нејќе да се вакцинира.

А која е логиката јас мртва болна а сопругот бутур му беше!?
Заедно спиевме, заедно јадевме, он ме негуваше...и он исто нејќе да се вакцинира.
Не се сите организми исти. Не знам што не е јасно тука. И не се вакцинирајте никој со сила не може и не ни треба да ве натера.

До кај стасавме. Член кој се заразил и едвај глава крена сосе член од фамилијата, а сеуште имаат последици, мора да се брани што се вакцинирал против вирусот кој за малце ќе го кутнеше. Што не е во ред со вас?

Не се сите организми исти. Не знам што не е јасно тука. И не се вакцинирајте никој со сила не може и не ни треба да ве натера.
Прочитај се што си пишал погоре па ке ти стане јасно.
Се е до имунитетот, се.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom