Политички случувања во Авганистан

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.488
Поени од реакции
43.383
Шетај мали, нас не немаше и без америте, како што не нема ни сега!
џабе дркате на русија, да не се американците тешко тука да има некоја стабилност на балканот.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.514
Поени од реакции
23.566
Разликата помеѓу американското присуство на Косово и тука, е во фактот дека огромниот Бонд Стил е на расклапање и за еден ден можат да го расклопат и да си идат од таму.
Амбасадана горе е уземљена и утврдена.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.324
Поени од реакции
15.500
Нема така лесно да им биди на талибанците откако ќе го освојат Кабул? Од што ќе живеат? Од организирано стопанство? Организирано земјоделство????

за брзо време ќе почни народот да гладува, а тоа значи отпор ...

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.861
Поени од реакции
8.772
џабе дркате на русија, да не се американците тешко тука да има некоја стабилност на балканот.
Абе дај мавни ми се, јас русија ја мразам повеќе од јуесеј! Какви сте црно-бели, ако некој напише нешто против твоите спонзори, одма заклучок дека е про раша!

Член од
21 септември 2011
Мислења
716
Поени од реакции
2.213
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.488
Поени од реакции
43.383
Абе дај мавни ми се, јас русија ја мразам повеќе од јуесеј! Какви сте црно-бели, ако некој напише нешто против твоите спонзори, одма заклучок дека е про раша!
не ми се спонзори, тоа е ралноста, а вас ви е тешко тоа да го прифатите. Да нема некој да ги влече конците, ќе има роварење како во деведесетите низ цела бивша ју. Американците ги држат кучињата врзани, да ги нема одма ќе почнат да лаат и да напаѓаат луѓе. Вас само моменталнава ситуација ве замајува и си вртите филмови што би било кога би било.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.861
Поени од реакции
8.772
не ми се спонзори, тоа е ралноста, а вас ви е тешко тоа да го прифатите. Да нема некој да ги влече конците, ќе има роварење како во деведесетите низ цела бивша ју. Американците ги држат кучињата врзани, да ги нема одма ќе почнат да лаат и да напаѓаат луѓе. Вас само моменталнава ситуација ве замајува и си вртите филмови што би било кога би било.
Ок

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.206
Поени од реакции
12.164
Нема така лесно да им биди на талибанците откако ќе го освојат Кабул? Од што ќе живеат? Од организирано стопанство? Организирано земјоделство????

за брзо време ќе почни народот да гладува, а тоа значи отпор ...
Халал опиум

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.514
Поени од реакции
23.566
Ова е од пред неколку дена кога ТБ го заземаа Кандахар. Ова е палатата на Маршал Достум, поранешниот заменик претседател на Афганистан и верен сојузник на САД кој храбро избега вчера во Узбекистан.

Инаку типот ја има убиено својата сопруга откако го фатила како силува 12 годишно девојче, таа вечер жена му случајно се самоубила со АК-47.

Skylake

proseCUTE
Член од
7 јули 2016
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.712
Не би рекол дека ги држат кучињата врзани, туку само го одложуваат неизбежното. БиХ, Косово, и Северенфиромистан, не се функционални држави, два протектората, и една воена база.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.803
Поени од реакции
3.910
Точно е тоа дека америте ги влечат конците на балканот. Ама тоа не е клучно. Клучното прашање е на чија штета.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Не би рекол дека ги држат кучињата врзани, туку само го одложуваат неизбежното. БиХ, Косово, и Северенфиромистан, не се функционални држави, два протектората, и една воена база.
Тоа е кога ќе ти дојде некој од 10 000км далечина и да ти објаснува што и како треба не сфаќајки дека не е во Пенсилванија и дека таа мешавина од народ таму и оваа овде не е исто и дека го нема тој систем и економија , а и историски гледано во секој момент спремни да се испотепат. Тотален фејл им е донасањето демократија што го продаваат. Ирак, Авганистан, Либија и Сирија се тотален хаос и рушевина. Виетнам за 20-30 години ќе е Скандинавија за овие земји, неможеш ти на закоравени муслимани од планина да им објаснуваш дека треба да се однесуваат како Американец од Њу Џерси.

Како и да е со новите неколку илјади авганистанци на Балканот ќе се збогати диверзитетот и ќе одиме напред. Познавајки ги нашите гзолизачи и комуњарски предавници верувам дека Зоки има веќе и испратено писмо дека ќе примат неколку стотина авганистанци само да добие поени и да го остават на власт.
Автоматски споено мислење:

Ова у Косово или Тетово е?
Кујзнае колку невини птици убија :(

Секоја сличност со одредена автохтона популација на овие простори е случајна. Српски тајни служви пробуваат да не натерат да мислиме дека овие нашите се иста сорта ко овие талибанци од Авганистан.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.488
Поени од реакции
43.383
Точно е тоа дека америте ги влечат конците на балканот. Ама тоа не е клучно. Клучното прашање е на чија штета.
Американците работат како им одговара, они не се емотивно поврзани со никого. Тоа што за нив е најразумно решение го спроведуваат. Нив од интерес им е моментално балканот поради стратешката локација и затоа се тука. Боље да сме им од интерес него да не им сме, боље е овој живот него да се оправам со блгари, шајкачи и балисти.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Американците работат како им одговара, они не се емотивно поврзани со никого. Тоа што за нив е најразумно решение го спроведуваат. Нив од интерес им е моментално балканот поради стратешката локација и затоа се тука. Боље да сме им од интерес него да не им сме, боље е овој живот него да се оправам со блгари, шајкачи и балисти.
Јас и ти не сме им од интерес. Други им се од интерес, така да кога интересот во другите ќе се смени благодарение на нивните послушници што ги поставија и оставија да краднат и да уринираат се што треба и не направија фукнционална држава пошто така им повеќе одговара на нашите стратешки партнери ќе биде интересно за мене, за тебе и другите македонски каури од амерканската творба северен фиром.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

Kajgana Shop

На врв Bottom