Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
23 август 2010
Мислења
39.811
Поени од реакции
115.826
Брзо Меси го преболе Барса. Уште солзите не му беа исушени. Да речеше ај од ќеф ќе играм во некој клуб од љубов на фудбалот да докажам дека не е до парите. Па одлучи да оди во ПСЖ. Сигурно предизвик му е лигата.
Не е баш така али ајде. Има Ла Лига некое правило според кое и да се нафател Меси да игра без пари две сезони ќе требало летово да ослободат 100тина милиони евра така да немало логика во ниту еден случај да се деси тоа пошо ќе требало да играат со Меси и младинци. Ова е само затоа што договорот на Меси беше истечен и евентуално потпишување на нов ќе значело како да земаат нов играч. Ме чуди само како ваква работа им промалнала на управата на Барса, наместо да му го продолжат на време веќе постоечкиот договор тие оставија да му истече и го изгубија за без пари. Филе нешто објаснуваше на ФБ околу ова правило, ако не ме сконта моеш од таму да видиш подетално. Во секој случај очај од страна на Барса и сега им следи период каде ќе кубурат со титули и добри резултати и ќе го плаќаат цехот на претходната управа.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.858
Поени од реакции
67.360
Не е баш така али ајде. Има Ла Лига некое правило според кое и да се нафател Меси да игра без пари две сезони ќе требало летово да ослободат 100тина милиони евра така да немало логика во ниту еден случај да се деси тоа пошо ќе требало да играат со Меси и младинци. Ова е само затоа што договорот на Меси беше истечен и евентуално потпишување на нов ќе значело како да земаат нов играч. Ме чуди само како ваква работа им промалнала на управата на Барса, наместо да му го продолжат на време веќе постоечкиот договор тие оставија да му истече и го изгубија за без пари. Филе нешто објаснуваше на ФБ околу ова правило, ако не ме сконта моеш од таму да видиш подетално. Во секој случај очај од страна на Барса и сега им следи период каде ќе кубурат со титули и добри резултати и ќе го плаќаат цехот на претходната управа.
Не знам што те чуди оваа управа на Барселона. Овие пред Лапорта беа тотално одлепени. Им промакна некоја клаузула на Тиаго, за да може да остане со одреден број на утакмици, не го пуштија да ги изигра, па си отиде за смешни пари во Баерн Минхен. Го ликнаа договорот на Меси намерно, му го продадоа Суарез, истурија четврт милион за Кутињо и Дембеле. Ке биде смешка да не може сега Депај да го регистрираат.

:confused:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.212
Поени од реакции
46.466
Не знам што те чуди оваа управа на Барселона. Овие пред Лапорта беа тотално одлепени. Им промакна некоја клаузула на Тиаго, за да може да остане со одреден број на утакмици, не го пуштија да ги изигра, па си отиде за смешни пари во Баерн Минхен. Го ликнаа договорот на Меси намерно, му го продадоа Суарез, истурија четврт милион за Кутињо и Дембеле. Ке биде смешка да не може сега Депај да го регистрираат.

:confused:

Па голем дел од фан базата на Барса која се таложеше со години беа нешто од типот на оној за Леброн што е на форумов ( иронично е што и за барса навива типот ), така голем процент од нивната новоформирана фан база у меси ерава ќе си тера со тој мајндсет и сеа се селат у Париз.
Барса хаос доживува моментално, жално е тоа сеа вака од фудбалска перспектива да глеаме, не посакувам ниеден клуб вака да го јаде ради очајно работење на одредена индивидуа али што е тука е, ќе им треба време за да застанат на нозе после ваков нокаут, ова историски гледано за нив е една прилично голема црна дамка која ќе им остави последици во периодот што следи на многу полиња, не само на она што ќе се дешава на терен.

Секако ќе им се мава сеир бидејќи и хејт базата контра барселона е преголема, али жално е како заврши приказната Меси у Барселона, мизерен крај е ова кој ваква фудбалска величина дефинитивно не го заслужува, не ни имаше прилика да се прости од навивачите на терен и за последен пат ко играч на Барса да биде испратен со стоечки аплауз од 100 000 луѓе на трибини. Голем дел од нас тука му ја испратија цела негова кариера у Барса од број 1 до сеа, и еве ја што не сум нивни навивач па криво ми е што нештата добија ваков епилог кај нив, нефубалски, без поента.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Praviloto na La Liga e deka ne mozes ispod 50% namaluvanje na plata da mu dades na igrac koga potpisuva sleden dogovor.. taka da i da sakal ne moze bez pari d aigra za Barca..

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.942
Поени од реакции
23.422
According to reports in England, Inter still owe Manchester United circa €55m and a percentage of the transfer fee they’ll get from Chelsea for Romelu Lukaku.
Specifically, the Express, Sun Sport and Sportitalia maintain there’s still €55m outstanding.
On top of that, it’s claimed that Inter also owe Manchester United a percentage of the future transfer fee, believed to be around five per cent.

:pos::pos:

Ама Чаланоглу какви набацени ќе му пушта на Џеко, фантазија :icon_lol:

IssaAk

Novak Djokovic the GOAT
Член од
11 јули 2021
Мислења
267
Поени од реакции
424
Нека ни ги пушти парите Челси директно на нас. Да пребиеме.

Македонска компензација меѓу фирми, 1 on 1.
Пуштени се парите... пред едно пола саат. Директно на вас.

IssaAk

Novak Djokovic the GOAT
Член од
11 јули 2021
Мислења
267
Поени од реакции
424
Овој бе уште е жив после дешавкиве со Меси? :icon_mrgr:
Сто посто размислувал за самоубиство. :pos:

Мани ми го тој плачко. Нека плаче сеа по Меси, ебате свињата скапана.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Срцето ми се полни кога ги гледам Барселона кај шо пропаѓаат и дојдоа до ситуација да неможат да регистрираат играчи....уште Реал Мадрид некако да пропаднат ќе биди перфектно...да му ја видам гнасната фаца на онај сенилниот пензионер што влезе во Роки Балбоа филм "сам против сите".....со години на најподмолен начин прибираа играчи, купваа се и сешто, даваа астрономски плати, освоија трилион титули каде имаа енормна разлика во квалитет, најфорсирани клубој од судии,организации и се и сешто...за сега да ги жалиме што вака се разделиле.....нека цркнат....

Дај боже 15 години со ред Атлетико Мадрид да освојува.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Барселона се закотви како најлошо воден топ клуб во историјата последниве години. Тешко дека некој некогаш ќе успее да го надмине ова феноменално достигнување. Кога ќе помислиш што вистински се случувало, ниедна опција не е добра. Го однел Лапорта на ручек пред потпишување договор и му зборел дека се е спремно, се е ок. Или до последен момент поима немал во каква состојба е клубот, или си рекол ќе лажам до крај, ќе ги обвинам Ла Лига па може нема да се налути :pos:
Не можеше да му се случи на подобар клуб, а и фанови :love:

За Меси единствени опции беа Сити и ПСЖ, ама Сити отпадна после трансферот на Грилиш. Во двата би одел со истиот предизвик, да освои прва Лига на Шампиони во историјата на клубот.

Да одиме и до Италија.
07.07 - Inter manager Simone Inzaghi made clear again their intention to not sell any top player this summer - after losing Hakimi. Romelu Lukaku is staying as he’s happy at Inter, despite Premier League rumours.
25.07 - Inter CEO Marotta: “Romelu Lukaku is untouchable for us this summer, absolutely. He’s a key player for Inter”

Борусија Интер :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom