- Член од
- 19 ноември 2020
- Мислења
- 2.524
- Поени од реакции
- 9.405
смешен.си.цом.мкдудинка.цом.мк
смешен.си.цом.мкдудинка.цом.мк
Чекај, пост-ковид? Прележал корона?Пријател е таму на рехабилитација, тој е со пост ковид.
Toa e odlicno. Vo Kicevo vpolicija na primer ne nosat.Шириш лажни вести, јас работам во институција и носам маска и колегите итн
Има секакви трагедии...... па да му умре таткото на шеесет и некоја, мајка му исто тешко, а синот исто се борел за здив, не знам што да искоментирам на тоа што прочитав, одозгора биле вакцинирани, не би ми било смешно и да не е точно, тешко и горко на тоа семејство!
Да. Исто како @Диле Јоргачев. Помина лесно, ама после некој месец одвај глава спаси од пост ковид.Чекај, пост-ковид? Прележал корона?
Гарант е на Халкидики во приколката ...Каде е @TrendS?
nemam poimПретпоставувам пост ковид го пишаа?
da od tie cudnite sum, uste koga pocna koronata, jas uste togas imam mislenje deka povekje lugje ke umrat od vakcinite negoli od koronata po priroden pat, i deka ke dojde vreme koga od kantite za gjubre ke brkame korka leb da izvadime, eve i toa poleka ide, sigurno na Jeff Bezos mu treba uste nekoja milijarda.Site zboruvate za Anglija ova ona, a nekako Svedska ja zaboravivte,gledam pokolj e tamuЧуден сој сте, кога им препишуваа на луѓе дека умираа од корона се смеевте и викавте 'да бе корона од срцев удар умрел они одма корона ќе пишат'...
Сега ако примил втора вакцина и ако умре во сообраќајка од вакцината умрел...
ништо не разбирате бе, не ви фаќа акал и готово. Ги вакцинираат децата зошто го пренесуваат вирусот. Колку пати тоа треба да повториме. Помалце преносители помалце корона, логично нели?Еве една студија окулу опасност за деца, мислам дека во јавноста се пласираа премногу неточни информации.
На кратко, 25 деца имаат починато во Британија, од кој сите освен 5 биле со тешки хронички состојби, во година ипол пандемија. Не знам кој нормален дал дозвола да вакцинираат деца под 18 години при вакви бројки.Covid: Children's extremely low risk confirmed by study
The overall risk of death is around two in a million children, scientists looking at England's data estimate.www.bbc.com
Сакаш да кажеш, ако си вакциниран, нема да пренесеш на други корона ?ништо не разбирате бе, не ви фаќа акал и готово. Ги вакцинираат децата зошто го пренесуваат вирусот. Колку пати тоа треба да повториме. Помалце преносители помалце корона, логично нели?
Колку е безбедна е релативно со заштитата што ја нуди. Со оглед на тоа што опасноста за децата од корона е практично 0, треба вакцината да е со ризик 0. А глеаме дека не е, миокардити и тн.Едно е дозвола друго препорака. Ако е безбедна зошто да не се дозволи а дали треба да му се даде на своје дете е друг проблем.
Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk