Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Шириш лажни вести, јас работам во институција и носам маска и колегите итн
:pos:
Идам у општина у Тетово да вадам документ, службеникот таму ми вика вади тоа маската не сме у болница. Гледај ме мене како правам така и ти прави.

Да се надоварзам на лажниве вести само.

Идам у општина у Тетово да вадам документ, службеникот таму ми вика вади тоа маската не сме у болница. Гледај ме мене како правам така и ти прави.

Да, само што ја работам во болница али јбг

да не си се сликал за лична карта ша мора да се вади маска ???
Автоматски споено мислење:

Кон: Ситуацијата со Ковид-19 во Србија се влошува- Ќе имаме повторно четирицифрени бројки на новозаразени

нема проблем, Охрид ве очекува, исто и делтоисани холангаани и сруги од бели свет

За сите што мислат дека вакцините се единствено решение, еве го и Исланд, трета во светот по вакцинација после Малта и ОАЕ.

85% од поулацијата над 16 години има две дози. 50% се вакцинирани со Фајзер, другите со Модерна, АЗ и J&J.

Еве како изгледа сега.

1627293626389.png

Воедно ги враќаат рестрикциите и од викендов до 13 август.

Со 85% вакцинирани пак рестрикции ова е веќе лудост
85% од популацијата над 16 години

Штом и вакцините не помагаат цел "живот" ќе го поминеме во рестрикции и полициски часови :(
Незнам за вас другари ама за мене тоа не е живот.
ќе се вакцинирате на секои 6 месеци

јас нема
ја ќе се изолирам на село
сега барам куќа да купам

За сите што мислат дека вакцините се единствено решение, еве го и Исланд, трета во светот по вакцинација после Малта и ОАЕ.

85% од поулацијата над 16 години има две дози. 50% се вакцинирани со Фајзер, другите со Модерна, АЗ и J&J.

Еве како изгледа сега.

Прегледај го приврзокот 302427

Воедно ги враќаат рестрикциите и од викендов до 13 август.

За тие што мислат дека вакцините не се решение, ете го Исланд со 1 починат од нова година наваму.

За тие што мислат дека вакцините не се решение, нека ја споредат смртноста во UK во јануари и сега.

За тие што мислат дека вакцините не се решение, нека прочитат уште еднаш што всушност значи вакцината.

Ние имаме многу посериозен проблем од вирусов изгледа.

А шо убо се заебаваа со Сејшели и Чиле пред два месеци, дека се вакцинирале со кинески вакцини, со маркетинг наслови излезени од USA Pharma т.е. Фајзер :D

За тие што мислат дека вакцините не се решение, ете го Исланд со 1 починат од нова година наваму.

За тие што мислат дека вакцините не се решение, нека ја споредат смртноста во UK во јануари и сега.

За тие што мислат дека вакцините не се решение, нека прочитат уште еднаш што всушност значи вакцината.

Прочитај уназад 6-7 страни за што се залагам.

85% од популацијата над 16 години

ќе се вакцинирате на секои 6 месеци

јас нема
ја ќе се изолирам на село
сега барам куќа да купам
Зашто би се вакцинирале коа не помагаат,односно пак ќе има рестрикции,полициски часови и сл?
И на 2 недели да се боцкаме џабе е. :(

Зашто воведуваат рестрикции тогаш? Рекордери се у вакцинација.
Мене ме интересира коа ќе го вратат светов во нормала. Моментално ако си од земја со многу корона случаи, не можеш да патуваш иако си вакциниран. Зашто е тоа така ако вакцината е решение.

...се поти Комисијата за заразни болести, но не од високите летни температури, туку од погрешната нејзина постапка за која е самата свесна, но принудена поради политички притисок да ги олабават мерките со дозвола за одржување на свадби на затворен простор поради дојденците од дијаспората,
...така да тоа олабавувањето си го прави своето, многу активни случаеви, инфицирани, а богами се зголеми и бројот на тие пациенти со потешки симптоми хоспитализирани поради ниска сатурација со кислород, а на тоа да ја додадам и непослушноста на вакцинираните т.е. непочитување од нивна страна на сеуште на сила важечка мерка за носење на заштитна маска во затворен простор и на други места доколку не може да се запази два метра дистанца,

...се поти Комисијата за заразни болести, но не од високите летни температури, туку од погрешната нејзина постапка за која е самата свесна, но принудена поради политички притисок да ги олабават мерките со дозвола за одржување на свадби на затворен простор поради дојденците од дијаспората,
...така да тоа олабавувањето си го прави своето, многу активни случаеви, инфицирани, а богами се зголеми и бројот на тие пациенти со потешки симптоми хоспитализирани поради ниска сатурација со кислород, а на тоа да ја додадам и непослушноста на вакцинираните т.е. непочитување од нивна страна на сеуште на сила важечка мерка за носење на заштитна маска во затворен простор и на други места доколку не може да се запази два метра дистанца,
За каде зборуваш?
Ако е муабетов за во СРМ во некоја паралелна димензија живееш најверојатно...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom