Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Нешто лично што приметив...после вакцинирањето со вакцина во Април(Спутњик).....многу послабо или воопшто не ми се јавуваат херпеси, а посебно афти во устата. Пред тоа афтите ми се јавуваа на околу 3-4 недели(многу страдам од овие)

незнам дали има врска ова....или е сосема случајна коинциденција...времето ќе кажи најдобро

Повоторно интересна логика.
Зашто грип нема - бидејќи се држи дистанца и се носат маски
Зашто има корона - бидејќи не се држи дистанца и не се носат маски. :pos:
:bravobe:

Ронче целофанче златно, не знам зашто воопшто си на темава. Вакциниран си, заштитен си, иди барај си смештај низ ЕУ државите, гледај каде слободно ќе шеташ.
Само нареден период, најмал проблем ќе е короната. Може да се случи во МКД да доаѓаат и смештај да бараат.

те прашав за зоте да имам малце претстава кој е бетер од вас..

Нешто лично што приметив...после вакцинирањето со вакцина во Април(Спутњик).....многу послабо или воопшто не ми се јавуваат херпеси, а посебно афти во устата. Пред тоа афтите ми се јавуваа на околу 3-4 недели(многу страдам од овие)

незнам дали има врска ова....или е сосема случајна коинциденција...времето ќе кажи најдобро
Јао, позитивен сајд ефект.

те прашав за зоте да имам малце претстава кој е бетер од вас..

Ма кај можеме ние со вашата логика и вашите научни факти. Нема теоретски шанси.
Јас па немав претстава како сте толку големи верници и слепи послушни на системот, кога со децении кажувате колку е корумпиран и К ги боли за нас.
Туку, направи ти список, кој од членовиве викаат нема да се вакцинираат и однеси му го на Филипче. Сигурен сум ќе се осеќаш гордо. Исто ко нацистите.

од кај да знам....можеби случајно периодов се погоди
Не, од вакцината е. Ти го подобрила имуниот систем не само анти ковид, туку и анти други видови вируси што предизвикуваат херпеси и внатрешни ранички.
Може тие внатрешни ранички ради некоја друга underlying illness ти се појавуваат па вакцината се погрижила и околу тоа.

... таман работа да една антиковид вакцина го подобри онака општо имуниот систем, се знае која вакцина на каков начин делува и на што конкретно создава одбранбена антитела за што е истата произведена,

одбранбена антитела за што е истата произведена,
Не, најсериозно треба да те банираат тебе, онака, за инает, пошо очигледно сакаш со сила да се праиш малоумна инаетчика.

Не, најсериозно треба да те банираат тебе, онака, за инает, пошо очигледно сакаш со сила да се праиш малоумна инаетчика.
...и? според тебе како да напишам? одбранбени антитела?

Ама ти го прочита ова?

Prema Švedskoj agenciji za javno zdravstvo, tehnologija PCR ne može razlikovati viruse koji mogu zaraziti stanice i viruse koje je imunološki sustav neutralizirao. Stoga se ovi testovi ne mogu koristiti za utvrđivanje je li osoba zarazna ili nije. Oni ističu ono što su mnogi drugi stručnjaci na tom području istaknuli tijekom pandemije, naime:

RNA iz virusa često se može otkriti tjednima (ponekad i mjesecima) nakon bolesti, ali to ne znači da ste još uvijek zarazni. Također postoji nekoliko znanstvenih studija koje sugeriraju da je zaraza COVID-19 najjača u vrijeme bolesti. “

Автоматски споено мислење:

Ова е најголемата превара. Не постои ниту една студија дека здрав човек носи вирус и шири зараза.
Ама ти го прочита ова?

Prema Švedskoj agenciji za javno zdravstvo, tehnologija PCR ne može razlikovati viruse koji mogu zaraziti stanice i viruse koje je imunološki sustav neutralizirao. Stoga se ovi testovi ne mogu koristiti za utvrđivanje je li osoba zarazna ili nije. Oni ističu ono što su mnogi drugi stručnjaci na tom području istaknuli tijekom pandemije, naime:

RNA iz virusa često se može otkriti tjednima (ponekad i mjesecima) nakon bolesti, ali to ne znači da ste još uvijek zarazni. Također postoji nekoliko znanstvenih studija koje sugeriraju da je zaraza COVID-19 najjača u vrijeme bolesti. “

Автоматски споено мислење:

Ова е најголемата превара. Не постои ниту една студија дека здрав човек носи вирус и шири зараза.

Јасно ми е дека тестот не е тест. Јасно е дека над 32 амплификации можеш све да најдеш. И тој што го измисли пцр тестот го постираа кажуваше дека пцр ако добро зумираш моеш све да најдеш шо бараш и дека може да се напраи перцепција дека сите се заразуваат околу нас. Ама па кој е тој да знае само пцр тест шо измислил и некој си ти нобелови ситна риба.

...чекам одговор, гледам повлече и други во тој контекс, дали треба иако е множина антитела да биде ,,одбранбена,, или ,,одбранбени,, во реченицата?
...како звучи подобро ,, одбранбена антитела во крвта,, или ,,одбранбени антитела во крвта,, ?
или
,,присутна антитела во крвта,, иако е множина антитела треба да напишам ,,присутни антитела во крвта,,?

...кога сте немоќни се фаќате за запирки, еднина, граматика, правопис, да ви направам ваш профил на граматички грешки?
...те цитирав што ми е се закачи? ќе ме банирале, а бе ај што седам тука, ајт....

у право е фаучи за ова, глупавоста на народот нема да дозволи вирусов да се елиминира. Додека фокс и слични како нив тука шират дезинформации ќе има ширење на вирусов.

нашето е небитно, за дамби и бафра е битно што фаучи рекол. Ако он рекол така, не може ние да измислуваме работи.
у право е фаучи за ова, глупавоста на народот нема да дозволи вирусов да се елиминира. Додека фокс и слични како нив тука шират дезинформации ќе има ширење на вирусов.
... нема потреба од коментар!

Zote, dali tocno go razbrav tekstot od linkot, deka Spike-Proteinot mozel od vakcinirani da "skokne" kaj nevakcinirani? Taka? Se soglasuvas so toa?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom