Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Ах бе ме реметите на одмор.
VAERS базата е за луѓе кои примиле вакцина и починале од било каква смрт, вклучително и сообраќајка, убиство итн.

Ах бе ме реметите на одмор.
VAERS базата е за луѓе кои примиле вакцина и починале од било каква смрт, вклучително и сообраќајка, убиство итн.

Ај сега и ти. Кате штубо си напиша илјадници жртви оштетени а го цитира ВАЕРС.

Тие 97 годишни кога ги тестираа позитивни со ПЦР тестот и после 3 недели испуштаа душа од било кои причини беа заведени на листата за ковид починати. Така е или не е точно. Тоа порано не ви сметаше, дури и сега се крстиш у тие бројки и нонстоп ги повторуваш ко многу јаки проценти на смртност.
А најжалосно у цела ситуација со ваквите старци беа потврдени статии кои експресно се бришеа кои наведуваа дека поради огромната паника во старечките домови и болници, смртноста е поради дехидратација и негрижа. Немало кој вода да им даде. Персоналот бегал и ги оставал да умрат. Во многу случаи беа потврдени и со обдукција, верувал или не, мада знам дека не ти се верува.
За праксата за постмортално тестирање па и да не зборувам. Тоа беше револуција над револуциите во откривање на причината на смрт. Нобелова награда треба да има за тој изум. Пародија на медицината во било која смисла. Кој само нареди да се прекине не ми е јасно кога толку убаво функционираше. Бројки до плафон.
Колку старци умреле во старечки домови од дехирдација? Колку поразлично се пресметува смрт од ковид од другите причинители? Сакаш да кажеш дека човек што се гуши и има тромбоза од Ковид умрел уствари од шеќерот?

Старечките домови секоја година имаат сезони на грип, па ниту една не била вака девастирачка. И дел да биде на почетокот од паника, луѓе продолжуваа да умираат и после првичниот бран.

Тоа срање со години илјадици луѓе го пиеа и го пијат уште. Знаеш колку други лекови имаат такви гадни нуспојави, па уште се во циркулација или со децении беа без никој око да му трепе?
И сега вакцината ве упрпа......

Кога кажува некој некаков исказ велиме дека тврди нешто. Со обично изговарање на зборови се прави тоа.
Берик, не трабуњај безвезе и не се прави умен...Постои ТЕСТ а потоа нека тврди колку сака.

Значи тоа го прашав, дали човекот се тестирал или Наќо му верува на лепе очи!?

Берик, не трабуњај безвезе и не се прави умен...Постои ТЕСТ а потоа нека тврди колку сака.

Значи тоа го прашав, дали човекот се тестирал или Наќо му верува на лепе очи!?
Мислам дека беспотребна ти е дилемава, доколку убаво го прочиташ неговиот пост ќе вдиш дека во него е одговорено на твојата дилема.

Јас мислев прашуваш како тоа тврди, во контекст на начинот.

Дали знаете дека СЗО ја смени дефиницијата за прогласување на пандемија? Порано беше поради смртните случаи, сега е според бројот на заболени.

Дали знаете дека изумителот на ПЦР тестот кажува дека тој не служи за детекција на вирус?

Што сакате повеќе од ова.

Дали знаете дека СЗО ја смени дефиницијата за прогласување на пандемија? Порано беше поради смртните случаи, сега е според бројот на заболени.

Дали знаете дека изумителот на ПЦР тестот кажува дека тој не служи за детекција на вирус?

Како поминавме последнава година без тебе на форумов. Фала за податоците.

Колку старци умреле во старечки домови од дехирдација? Колку поразлично се пресметува смрт од ковид од другите причинители? Сакаш да кажеш дека човек што се гуши и има тромбоза од Ковид умрел уствари од шеќерот?

Старечките домови секоја година имаат сезони на грип, па ниту една не била вака девастирачка. И дел да биде на почетокот од паника, луѓе продолжуваа да умираат и после првичниот бран.
Во првиот бран кога беше најголема паниката околу вирусот, многу западни земји како Белгија, Франција, Италија, Шпанија, Холандија, имаа огромен број на мртви токму во тие старечки домови. Во многу такви домови имаше ситуации да беа пронајдени 30-40 души оставени и напуштени без никој околу нив. Персоналот буквално поради страв и паника заминал и ги оставил. Во многу други домови персоналот бил драстично намален поради истите причини, па немало адекватна нега од давање на терапија па се до вода. Ако на сето тоа се додаде и стресот и паниката кај геријатријата, ефектот е тој што бил.
Грипот нормално дека носи жртви секоја година но ова е помор, масакр, намерно или ненамерно, но е. Не е исто да ловиш риби со трска и со динамит.
А околу умирањето отвори си еуромомо табели и ќе видиш кога, каде и колку бил поморот во европските земји.
Погледни и кажи ми зошто во земји како Грција, Малта,Израел,Унгарија, Германија, Финска,Норвешка,Данска и други нема никаков пик во март-април како што има во Белгија,Франција,Холандија,Шпанија,Италија.
Како може во некои земји да има толкав пик во тој период, а другите да мируваат. Ако е вистина вирусот толку смртоносен секаде ќе беше кривата зголемена во тој период.
Да не зборувам пак дека некои земји како Израел,Грција,Малта глумат лудило цело време а немаат никаква зголемена смртност.

Јас слушнав дека бил за детекција на кокаин, шо викаш ти, има вистина ова или ме маткаат? :D

Јас слушнав дека бил за детекција на кокаин, шо викаш ти, има вистина ова или ме маткаат? :D

Има и разумни доктори.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10222934723509478&id=1619941911
Автоматски споено мислење:

Сите осуммина со делтата се оздравени и нема нови, што привремено е добра вест.

Не е теорија на заговор дека имуниот систем е способен да си ја заврши својата работа. Тој е дизајниран за таква намена. Слободата над стравот

Attachments

• FB_IMG_1626617520326.jpg
    FB_IMG_1626617520326.jpg
    55,1 KB · Прегледи: 9
Последно уредено:
Има и разумни доктори.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10222934723509478&id=1619941911

Не е теорија на заговор дека имуниот систем е способен да си ја заврши својата работа. Тој е дизајниран за таква намена. Слободата над стравот
Имуниот систем видовме дека кај одредени луѓе забушава или нема време да се припреми, таквите ќе ги ставиме како колатерална штета?

Имуниот систем видовме дека кај одредени луѓе забушава или нема време да се припреми, таквите ќе ги ставиме како колатерална штета?
Тоа е затоа што не го чуваат. Преку храната со адитиви, газирани пијалоци, алкохол, без активности, загаден воздух стрес итн. На луѓето им паѓа имунитет.

Како поминавме последнава година без тебе на форумов. Фала за податоците.

Вистината секогаш излегува на виделина

Attachments

• FB_IMG_1626284629851.jpg
    FB_IMG_1626284629851.jpg
    80,5 KB · Прегледи: 22

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom