Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Ризикот и штетата од вакцината која точно,за многу кратко време е пуштена во употреба и недоволно испитана се помали од ризикот и штетата од Ковидот.Јасно ти е сега? Тука е и крај на дискусијата со тебе околу вакцините,не ме интересира дека на колешката твоја татко и умрел ден после вакцина,ни за на хигиеничарката од уво нос и грло втора братучетка од Пуста Брезница што и се слошило и после една недела умрела.Поздрав и терај си со рекла казала
Автоматски споено мислење:

Вашиот проблем е што толку лесно потпаѓате на рекла казала муабети,а ти како лекар е уште пострашно што се занимаваш со вакви работи

Рекла казала муабет e базата на ЕМА(European Medicines Agency) за пријавени негативни ефекти или VAERS базата на САД?

Базата на ЕМА, 665525 пријавени случаи на несакани ефекти, 17503 мртви, до 7-ми јули.

Summary-July-07-1536x355.jpg

Истото можеш сам да го верифицираш на нивната страна поединечно за секоја вакцина следејќи ги линковите:

COVID-19 MRNA VACCINE MODERNA (CX-024414)
COVID-19 MRNA VACCINE PFIZER-BIONTECH
COVID-19 VACCINE ASTRAZENECA (CHADOX1 NCOV-19)
COVID-19 VACCINE JANSSEN (AD26.COV2.S)

VAERS бележи за овие 7 месеци 10991 смртни случаи. Интересно е дека тоа е скоро дупло во споредба со 6255 смртни случаи за сите останати вакцини од постоењето на базата од 1990 година. Значи за 7 месеци скоро дупло смртни случаи од сите останати вакцини 30 години уназад.

Ковид генетски вакцини:
vaers now.jpg

Сите останати вакцини:
vaers up to.jpg

Рекла казала муабет e базата на ЕМА(European Medicines Agency) за пријавени негативни ефекти или VAERS базата на САД?

Базата на ЕМА, 665525 пријавени случаи на несакани ефекти, 17503 мртви, до 7-ми јули.

Прегледај го приврзокот 301710

Истото можеш сам да го верифицираш на нивната страна поединечно за секоја вакцина следејќи ги линковите:

VAERS бележи за овие 7 месеци 10991 смртни случаи. Интересно е дека тоа е скоро дупло во споредба со 6255 смртни случаи за сите останати вакцини од постоењето на базата од 1990 година. Значи за 7 месеци скоро дупло смртни случаи од сите останати вакцини 30 години уназад.

Ковид генетски вакцини:
Прегледај го приврзокот 301711

Сите останати вакцини:
Прегледај го приврзокот 301712
Ај сега провери колку имаат умрено од Ковидот,колку има трајно онеспособени како последица од Ковидот,колку има психички заболени,колку семејства се имаат на работ на егзистенција доведено,има луѓе дечињата што не можат да си ги прехранат и после цитирај ме поново.Ок?

Ne verujete teoretičarima zavera evo direktno sa Pfizerovog Twittera i njihovog website..

Pfizer vakcine NISU ODOBRENE NITI LICENCIRANE, imaju samo dozvolu za hitnu upotrebu.. Dozvola za hitnu upotrebu se izdaje samo u slučaju DA NE POSTOJI EFIKASAN LEK..

IVERMECTIN I HLOROKVIN su efikasni i bezbedni lekovi što poništava dozvolu za hitnu upotrebu..

Ni jedna vakcina nije odobrena niti licencirana, sve su u fazi ispitivanja a vi koji ih primate ste eksperimentalni pacovi..

Attachments

• FB_IMG_1626546627501.jpg
    FB_IMG_1626546627501.jpg
    58,5 KB · Прегледи: 12
  • FB_IMG_1626546625476.jpg
    FB_IMG_1626546625476.jpg
    63,6 KB · Прегледи: 15
  • FB_IMG_1626546623101.jpg
    FB_IMG_1626546623101.jpg
    55,2 KB · Прегледи: 14

Ковид генетски вакцини:

Сите останати вакцини:
ЕЕЗ има ~246 000 000 лица со примена бар една доза(181 000 000 со две). Оние 17 500 починати се 0.0071% од популацијата.
За ковид ти е 2-3%.

Zote се јави, the real OG, да знаете кои не знаете, зоте е најопасниот теоретичар на заговори на балканите, @Bafra може само вода да му носи. :misticen:

Ковид генетски вакцини:

Сите останати вакцини:

VAERS е систем каде што без докази може да се пратат информации. Значи тоа не се потврдени случаеви туку базираат на непроверени сомнежи.

There is no evidence that the deaths reported to VAERS after receiving the COVID-19 vaccine are caused by the vaccine. Healthcare providers are required to report any death after vaccination to VAERS.

Значи се враќаме на тоа дека починат во сообраќајка што ја примил вакцината пред некое време мора да се јави ваму. Не го спорувам ВАЕРС се покажа дека е добра алатка за откривање многу ретку несекани реакции ама не за броење починати.

... и ти такоџе си станала манекенка, се фрцкаш со тесни фармерки два броја помали! ;)
Така е, го умревме короната и заедно со Наќо станавме манекени :pos: ама јас не се вакцинирам

Ај сега провери колку имаат умрено од Ковидот,колку има трајно онеспособени како последица од Ковидот,колку има психички заболени,колку семејства се имаат на работ на егзистенција доведено,има луѓе дечињата што не можат да си ги прехранат и после цитирај ме поново.Ок?
Базата на ЕМА што е најјако вели самата дека собира само инфо без потврда дали се работи за било каква поврзаност со вакцината. Примил 97 годишник втора доза, после 3 недели пуштил душа поради сосем 20та причина оп на листата е веќе.

...јас сум за вакцинација, ги имам примено сите задолжителни, а да примам нешто што е во фаза на „не се знае“ не можам, се плашам од споредни реакции вие не сте запознати само со делот на интеракции,несакани ефекти, контраиндикации, несакани дејства, вие ја гледате само примената и толку, пак ќе кажам антиковид вакцините се одобрени за примена само како ИТНИ, не како другите класични вакцини,
ај вака,

не една, не две, не три, туку пет пуштени на пазар козметички препарати против УВ сончеви зраци со таму Х фактор, да за Х време се повлекуваат од пазар, со извинување дека ќе ги сносат последиците, тоа J & J повлекува пет козметички препарати за сончање поради дел од содржината што се докажа дека предизвикува рак на кожа... и сега? ајде кажи што понатаму со тие што се мачкале, што имаат последица од истите? зборуваме за крем за кожа за сончање со фактор, а истава фирма произведува и антиковид вакцина и сега? со кој памет јас ќе примам нивна вакцина? луда ли сум?
Дали пиеш или препишуваш/препорачуваш аналгин?

Последно уредено:
mRNK ? уште полошо, нема шанса генетски материјал да внесам, па макар ме врзале!
велиш со Фаааајјјјзееер?
,,..Записите на ФДА покажуваат дека повеќе серии ванкомицин хидрохлорид, лек инјектиран на болнички пациенти кои имаат инфекција резистентни на пеницилин, биле повлечени во 2016 и 2017 година..,,:(
Абе види, ако си примала вакцина до сеа, си примала и генетски материјал. Пошто баш тоа се вакцините. :D

Базата на ЕМА што е најјако вели самата дека собира само инфо без потврда дали се работи за било каква поврзаност со вакцината. Примил 97 годишник втора доза, после 3 недели пуштил душа поради сосем 20та причина оп на листата е веќе.

Дали пиеш или препишуваш/препорачуваш аналгин?
Тие 97 годишни кога ги тестираа позитивни со ПЦР тестот и после 3 недели испуштаа душа од било кои причини беа заведени на листата за ковид починати. Така е или не е точно. Тоа порано не ви сметаше, дури и сега се крстиш у тие бројки и нонстоп ги повторуваш ко многу јаки проценти на смртност.
А најжалосно у цела ситуација со ваквите старци беа потврдени статии кои експресно се бришеа кои наведуваа дека поради огромната паника во старечките домови и болници, смртноста е поради дехидратација и негрижа. Немало кој вода да им даде. Персоналот бегал и ги оставал да умрат. Во многу случаи беа потврдени и со обдукција, верувал или не, мада знам дека не ти се верува.
За праксата за постмортално тестирање па и да не зборувам. Тоа беше револуција над револуциите во откривање на причината на смрт. Нобелова награда треба да има за тој изум. Пародија на медицината во било која смисла. Кој само нареди да се прекине не ми е јасно кога толку убаво функционираше. Бројки до плафон.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom