Отиде фудбалскиот великан Жоао Марио за безпари,односно нашле споразум да раскинат договор.
45 милиона буквално фрлени во вода и тоа у оние тешки времиња коа најјако и безмилосно се боревме со ФФП
Sent from my SM-G975U using Tapatalk
По се изгледа истото ќе се деси со Раџа (+ се збораше дека можда ќе треба да му платиме 700.000 за раскин на договорот)...
Како не успеаја барем некои помочани 10 милиони вкупно од двајцата да изват стварно не ми е јасно, или барем за Раџа некоја трампа со Каљари, сто сезони му играше на позајмица, клучен играч за опстанок, плус и Годин замина таму за муфте.
Стварно не сфаќам шо се дешава со излезниве трансфери, имам впечаток само ние дека го прајме ова со раскинвањето на договори со сите.
Иначе, дур сме кај несреќи шо ни се нашле во тимот, Далбер најверојатно во Трабзон позајмица со задолжителен откуп 7 милиони.
За овај па не ми е ич јасно зошто не го трампаја перманентно за Бираги во Фиорентина, имаше ок сезона тогаш таму, колку шо памтам задоволни беа, пиши ги 20 милиони двата и терај.
Бираги сосема пристојна сезона изигра кај нас, плус далеку полесно ќе беше да се отера во некое мидтејбл тимче отколку ова дрвото.
Сè нешто ми вели дека и со Лазаро слична сага ќе има.