Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
постојат популации кои не смеат дабидат вакцинирани и поради таквите се гледа да се стигне до што поголем % на вакцинирани дури и да е 100% зашитата.

Кои се тие популации и колку кои не смеат да бидат вакцинирани, кога од 7г па до 107г почнато е со вакцини.

Дури и ако штити 100% од тоа да добиеш тежок облик, не значи тоа дека не можеш да го пренесеш понатаму вирусот кај некој незаштитен кој потенцијално може да има посериозни последици.

Сам себе убијал со напишаново :confused:
Значи и вакциниран можеш да го пренесеш... тогаш тие популации кои не можат да се вакцинираат како тоа ќе ги заштитиш ако и вакциниран можеш да пренесеш... некако логиката и фантазијата не држи вода со желбите

4) Вирусот е високо пренослив и мутира доста брзо и затоа е важно што поголем дел од популацијата да има одредено ниво на заштита од преносување.

Во реалност, ова тврдење не ти е точно. Да беше така, ќе имавме сега 3-4 цифрени бројки.
Ако лесно брзо мутира, тогаш немаш гаранција сегашната вакцина дека ќе делува на новиот мутант.

Ова е глупост со не одговарање. Во Германија ковид-вакцините како сите други се одобрени и ако се деси нешто државата одговара, на пример. Упатство има како кај сите други вакцини и лекови. Туку дали бираш ако примиш вакцина против грип или друга болест? Демагогија.
...докажи!
Јас ќе кажам пак, сите антиковит вакцини се одобрени и авторизирани од ФДА и од ЕУ институции само за ИТНА примена поради загрозено здравје за време на пандемија, а не како другите обични вакцини, а тоа трае додека има пандемија за итна примена, не верувам дека се смени нешто овие денови!
... дали ти кога примаш антитетанус вакцина претходно пополнуваш образец?

...да, ама тогаш не потпишуваше образец за доброволно земање без да одговара производителот ако ти се случи нешто, за секој лек мора да има упатство што како, да се прочита дваесет пати ако треба, што содржи, интеракции, контраиндикации, па да се реши некој да го испие лекот, а не пак кога се работи за вакцина,
... нааа рака боцкај, ај на здравје...фалаа!
...а што се бира? дали воопшто некој знае?
Не потпишав ни сеа дека некој ослободувам од било каква одговорност. Едино дадов согласност да бидам вакциниран (со вакцина по мој избор.)

...докажи!
Јас ќе кажам пак, сите антиковит вакцини се одобрени и авторизирани од ФДА и од ЕУ институции само за ИТНА примена поради загрозено здравје за време на пандемија, а не како другите обични вакцини, а тоа трае додека има пандемија за итна примена, не верувам дека се смени нешто овие денови!
... дали ти кога примаш антитетанус вакцина претходно пополнуваш образец?
Што да докажам жити се, ти овде без докази работиш. Едино што сум потпишал за ковид-вакцина е тоа дека прочитав информативниот документ. Не ослободив никого од одговорност. https://www.rki.de/DE/Content/Infek...fklaerungsbogen-de.pdf?__blob=publicationFile кажи ако го најдиш делот каде сум ослободил некого од одговорност.

Што побрзо и повеќе се вакцинираме то побрзо ќе ја надминеме пандемијата. Едноставно е.
Воопшто не е едноставно !
Колку побрзо е доволно брзо и дали е тоа возможно во светски размери!?
Игорче, бидејќи гледам пратиш ситуација со ковидов и следиш статистички податоци, имаш ли информации колку прележани се реинфицирани?

Воопшто не е едноставно !
Колку побрзо е доволно брзо и дали е тоа возможно во светски размери!?
Игорче, бидејќи гледам пратиш ситуација со ковидов и следиш статистички податоци, имаш ли информации колку прележани се реинфицирани?
Немам, ваљда 0,00ххх%.

,,...However, Pfizer and Moderna did perform confirmation tests (to ensure the vaccines work) using fetal cell lines. And Johnson & Johnson uses fetal cell lines in vaccine development, confirmation and production.
But it's important to have the full context: Fetal cell lines are not the same as fetal tissue.
Fetal cell lines are cells that grow in a laboratory. They descend from cells taken from elective abortions in the 1970s and 1980s... ,
... пишувањето на скенираниот тест иде во друг правец не навлегувам во тоа , но факт дека се применува таква линија на клетки при изработка на вакцини не само на антиковид вакцини, туку и други вакцини за други болести,

Се вакцинирав со Модерна денес. Влегов таму и ми вика сестрата денес со Модерна вакцинираме, може?
Јас и викам сесро со која сакаш вакцинирај него дај тој документот за согласност да го потпишам пошо бијонс по сите теми вика дека на лична одговорност се вакцинирам. Па ко крена паника сестрата, абе три месеци вакцинираме вели, пола Шведска ја вакциниравме на никој не му текна задолжителниот документ да им го даде на пациентите. Значи сите сме ги вакцинирале без документот. Паники таму цела хала.
Ми рече здравје да имаш и да ја поздравиш бијонс шо не потсети, од утре ќе го давале.

Не потпишав ни сеа дека некој ослободувам од било каква одговорност. Едино дадов согласност да бидам вакциниран (со вакцина по мој избор.)
...дали ја даваш истата согласност да бидеш вакциниран кога примаш антитетанус и антирабиес вакцини?

...дали ја даваш истата согласност да бидеш вакциниран кога примаш антитетанус и антирабиес вакцини?
Да Bjons, вербален одговор даваш и во двата случаја. И во двата случаја можеш да им кажеш не. Исто и за било кој лек или процедура.

Единствено исклучок е било коа на лице требало да му се врши реанимација. Амапа тогаш друга е ситуацијата.

Се вакцинирав со Модерна денес. Влегов таму и ми вика сестрата денес со Модерна вакцинираме, може?
Јас и викам сесро со која сакаш вакцинирај него дај тој документот за согласност да го потпишам пошо бијонс по сите теми вика дека на лична одговорност се вакцинирам. Па ко крена паника сестрата, абе три месеци вакцинираме вели, пола Шведска ја вакциниравме на никој не му текна задолжителниот документ да им го даде на пациентите. Значи сите сме ги вакцинирале без документот. Паники таму цела хала.
Ми рече здравје да имаш и да ја поздравиш бијонс шо не потсети, од утре ќе го давале.
...емче, немаш појма колку сакам да биде добро и како треба, се трудам колку можам да докажам дека не иде баш така, многу пропусти, многу грешки...вакцинација не е играчка,
...вакцинација Да, ама не на ваков начин, да ја прашам таа сестра за Модерна вакцина да ми објасни состав, производство, несакани ефекти мислиш има појма, како се чуваат вакцините на вакви температури во шприц ли, додека дојде пациентот, мислиш Шведска има јако здравство?

Да Bjons, вербален одговор даваш и во двата случаја. И во двата случаја можеш да им кажеш не. Исто и за било кој лек или процедура.

Единствено исклучок е било коа на лице требало да му се врши реанимација. Амапа тогаш друга е ситуацијата.
...не те прашав за вербално одобрување, не ми врти муабет, те прашувам дали даваш написмено одобрение како при антиковид вакцини,
Да! или Не!

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom