Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Затоа во тоа едноуиме имаше само 35 починати со вирус многу појак од сегашниов смртност и до 30% - а сега со коронава доста послаб вирус веќе 5500 починати
Така е душо, но тогаш имаше само една вакцина, не како сега да бираш како во слаткарница да си, а и немаше толку реклами ударања, анализи и дискусии.

Така е душо, но тогаш имаше само една вакцина, не како сега да бираш како во слаткарница да си, а и немаше толку реклами ударања, анализи и дискусии.
Да, тоа дека денес можеш да бираш, тоа ја прави разликата.

Не ги слушам обично луѓето во бели мантили ама ми падна многу шизофрено излагањето на некој си ти даниловски што не кажа ништо повеќе од тука што се вергла. Ебати интелектуалата шо ја имаме. Пази го прашуваат зашо неаме сеа случаеви корона ..па као колективниот имунутет си ја заврши работата, а за делта сојот мора да се вакцинираат сите јер имунитет не постои за делта. Сам се сјеба у една реченица каков кластерфак ни праат.

...пандемијата не ја уништува економијата, туку тие што се на власт со погрешни проценки намерни или ненамерни,
... за време на пандемија се распределуваат многу пари, вакцини и донации кој знае каде завршуваат, перење пари и злоупотреба се во име на пандемјата, а не дека таа е крива за економски крах!
...штом за три месеци не можат да се справат смени цела постава, постави непартиска влада, веднаш коронавирусот ќе се победи и пандемјата ќе заврши, чиста сметка долга љубов и здравје!

Во случај на МКД не им треба пандемија на тие што се на власт да уништат све, они се и онака штеточини.

Јас сум повеќе загрижен за народот (не само во МКД) пошто очигледно во сиромашните држави немаат веќе економска сила да функционираат и да се издржуваат. Во Азија е се полошо а ме плаши дека во голема мера они се вкацинираа со Синовак. Се надевам дека ќе пратат што се случува во Тајланд, еве они сега објавија дека ревакцинација ќе биде со АЗ или Фајзер за секој што примил Синовак. Во Индонезија моментално е масакар, 1000 мртви дневно а и таму се со Синовак. Во Виетнам ко во Кина, почнаа да затвараат цели згради/влезови ако има некој болен...

на што личи ова:facepalm: Па овци вака во трло една до друга ги жигосуваат:confused::eek:
...барем да имаа до нив подвижно фрижидерче, вака на 40 степени, ихаааа под сенка, си играат здравство!

Во случај на МКД не им треба пандемија на тие што се на власт да уништат све, они се и онака штеточини.

Јас сум повеќе загрижен за народот (не само во МКД) пошто очигледно во сиромашните држави немаат веќе економска сила да функционираат и да се издржуваат. Во Азија е се полошо а ме плаши дека во голема мера они се вкацинираа со Синовак. Се надевам дека ќе пратат што се случува во Тајланд, еве они сега објавија дека ревакцинација ќе биде со АЗ или Фајзер за секој што примил Синовак. Во Индонезија моментално е масакар, 1000 мртви дневно а и таму се со Синовак. Во Виетнам ко во Кина, почнаа да затвараат цели згради/влезови ако има некој болен...
Индонезија е масакр затоа што е огромна држава. 270+ милиони се, вакцинирани само 5.5% од популацијата со 2 дози и до пред 1 месец релативно ниски бројки на случаи што значи дека колективниот имунитет им е на прилично ниско ниво.
Тајланд иста работа.

За Синовак многу попоразителни се искуствата од Сејшелите, Монголија и Чиле што се однесува до бројот на заразени. Сепак бројките на мртви не се лоши. Монголија на 2-3.000 случаи има по 10-20 мртви само, Чиле со рекордни бројки на заразени имаше тек благ порас на бројот на умрени и сл.

Олабави малце доброволно е примањето на вакцините, им испаднале во пресрет да пратат тимови во село да ги вакцинираат и ова е лошо според тебе ?

Читни како било 72 во Југославија за колку време вакцинирале 18 милиона народ, ама тогаш немало сакам нејкам антиваксери курци палци..
...ај да се вратиме со примери од камено доба со токмак по глава што се давало анестезија, вака е само играње здравство, се знаат протоколи што ако имат алергична реакција пациентот? ...што ќе речат, така било пишано?
Надвор на ветерче ги вакцинираат, 100 пати подобро отколку ова што се случува во цивилизиран Аеродром
... да се крсти човек, вакцинирањето ,,подобро на ветерче,, :facepalm:

Последно уредено:
Индонезија е масакр затоа што е огромна држава. 270+ милиони се, вакцинирани само 5.5% од популацијата со 2 дози и до пред 1 месец релативно ниски бројки на случаи што значи дека колективниот имунитет им е на прилично ниско ниво.
Тајланд иста работа.

За Синовак многу попоразителни се искуствата од Сејшелите, Монголија и Чиле што се однесува до бројот на заразени. Сепак бројките на мртви не се лоши. Монголија на 2-3.000 случаи има по 10-20 мртви само, Чиле со рекордни бројки на заразени имаше тек благ порас на бројот на умрени и сл.

indonezija e specificna malku zasto se 9000 ostrovi i mnogu od niv ne ni imale eden slucaj na covid do sega. masakarot e uglavno vo 30 miljonska dzakarta, kade se uglavno vakcinirani

Дали Синофарм е подобра вакцина од Синовак? Таква ми улета у комбинација па не знам што да правам.Се одлучив за кинезарија пошто го прележав.И знае ли некој дали ако помлад од 60 години запне за Астра Зенека,дали ке го вакцинираат со таква на сопствен ризик?

Dali ke bide problem za revakcinacija ako imam sore throat, ne se cuvstuvam nastinat i slicno samo imam sore throat i shlajm, na 14 treba da se revakciniram so Pfizer, ne znam sto da pravam..

Па таа е вашата логика бе другар.
Не е таа логиката, ако сончевите зраци се пренесуваат од човек на човек можеби ќе беше точна претпоставката. Вака сте само неписмени со лоша смисла за хумор.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom