Од тие 2 што ги наведе првиот,вториот нема амортизер со заклучување а да сум на твое место ќе одам во Ниш и со иста опрема како првиот би зел Capriolo 9.3 за околу 27000 денари без поврат на ДДВ.За поврат треба да се распрашаш дали на враќање српските цариници се на нивен терминал а нашите на наш за евентуално ако те видат нашите дека правиш таму поврат да ти стават давачки.Ако се посебно имаш шанси но се случувало да има дојава од српските кај нашите дека некој пренесува точак па да евентуално платиш давачки.Доколку не одиш на таа варијанта односно само да го пренесеш преку граница само со возење немаш никакви проблеми.Доста долго гледам половни велосипеди ама поради почеток на сезона се доста скапи па си реков уште малку да доплатам да земам нов.
http://www.bikemarket.mk/index.php?route=product/product&path=59_66&product_id=1116
http://www.bikemarket.mk/index.php?route=product/product&path=59_66&product_id=1136
Овие ги меркам, ми рекоа дека наскоро ги добиваат на залиха. Имате некој предлог?
Што мислите за купување од соседниве држави? Имав во план од Ниш да отидам во planetbike.rs ако закаснат овие од кај нас.
Има ли начин без царина да се помине и дали се исплати целото тоа маткање?
Во сите продавници кои се дилери за Capriolo прават поврат на ддв.Минималната сума за поврат е 350 евра.Се зависи од кој град сакаш да купиш,инаку најблиску ти е Врање.Да не зимал некој од србија велосипед со поврат на данок? и која продавница и како иде процедура?
Купи си Alpina најдобро.Вака планирам да купам нов велосипед до 13.000 денари. За секојдневни употреби ми е до работа , до град Во велориз автокоманда разгледував и tми го препорачаа trinx и viiper. Бев загреан за Маx велосипедите, но ми рекоа никако само по сервиси же одиш најдобро е земи си trinx или viiper. Исто така бев и во велосипед мк гледав велосипеди и ми го препорачаа trinx за секојдневна употреба.
Што мислите за овој велосипед кој ми го препорачуваат велосипед мк и велориз?
Додај уште 1000 денари и земи го овој бидејки е алуминиумска рамка:https://velosiped.mk/produkt/trinx-m116-26/Вака планирам да купам нов велосипед до 13.000 денари. За секојдневни употреби ми е до работа , до град Во велориз автокоманда разгледував и tми го препорачаа trinx и viiper. Бев загреан за Маx велосипедите, но ми рекоа никако само по сервиси же одиш најдобро е земи си trinx или viiper. Исто така бев и во велосипед мк гледав велосипеди и ми го препорачаа trinx за секојдневна употреба.
Ти препорачаа бидејќи само тие ги продаваат. Реално се ново до таа цена е кинезарија, и со редовно возење трае околу година дена пред да почнат да откажуваат делови.Вака планирам да купам нов велосипед до 13.000 денари. За секојдневни употреби ми е до работа , до град Во велориз автокоманда разгледував и tми го препорачаа trinx и viiper. Бев загреан за Маx велосипедите, но ми рекоа никако само по сервиси же одиш најдобро е земи си trinx или viiper. Исто така бев и во велосипед мк гледав велосипеди и ми го препорачаа trinx за секојдневна употреба.
Мое мислење ДА , вреди. Ако стварно го дава за 270 евра земај го. За 200 евра само какви велосипеди продаваат - Катастрофа Viper и сл. Мислам дека за 70 евра плус што ќе дадеш ке земиш солиден, во случајов овој Cross. Овај е добар, ме бендисуваМислење, вреди ли за 270евра ?