Не, нема такво нешто кај мене
Автоматски споено мислење:
Дефинитивно многу поразлично функционира климата да речиме од Fairy/ G-Tech, дали е перфектна без никакви мани, не е, но за таа цена не е фер повеќе да очекуваме.
Од страна на маани, некогаш на вечер за спиење ја оставам на 19 степени, па сабајлето се разбудувам од жешко и гледам 21 степен, 2 степени загреала повеќе од тоа што треба што значи згрешила, не ја постигнала бараната температура туку повеќе ( ако сум сакал 21 степен, ќе сум наместел толку ).
Или па некогаш кога ќе исклучи, исто како и кај Fairy, чека температурата во собата да падне на 2 степени пониска од бараната за повторно да се уклучи.
Јас не барам перфектност во клима од 300 евра, да сум плател огромна сума, е тогаш ќе сум барал.
Ako misliš da bi i s klimom od 1000€ imao perfekciju u odrzavanju sobne , griješiš...
imaš hrpe komentara , korisnika daikina , mitsu ,fuji , tosiba gdje maši sobnu po 2° , ništa čudno... Ako mi ne vjeruješ pogledaj video od Mitsu od Zlate..
To mašenje zadane dosta ima veze s pozicioniranjem klime unutar sobe , veličine sobe , izolacije itd .
Meni recimo moj Gree Lomo Regular ( u Mkd se zove Fairy ) odrzava sobnu u 0.2° od zadane , bilo zima ili prelaz , nema da maši.. Drugi lomo isto tako , treći lomo maši za 2° , ali je montaža takva da je senzor mozda 10cm max od zida...
Ostale Gree Lomo Eco šaraju zavisno od vanjske , nekad talno odrzavaju nekad prebace za stepen..
P.S. Sobnu T mjerim na sobnim termometrima na nekih 1.5m visine od poda i udaljenim nekoliko metara od klime...