Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
Кои се колат и бесат? Пробај малтретирање до самоубиство.
А тоа реално е целта. Зошто да мачиш некој во рок од минути кога можеш споро по месеци. Ти што мислиш сега-детето ќе има нормален живот?
Исламисти колат и бесат тие се на вашата страна. Со нив занимавај се повеќе после со некоја што рекла за своето бебе.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.528
Поени од реакции
4.359
Исламисти колат и бесат тие се на вашата страна. Со нив занимавај се повеќе после со некоја што рекла за своето бебе.
A не друже..... :neetaka: :neetaka: :neetaka: :neetaka: :neetaka:
Ако зуцнам нешто против нив сум ИСЛАМОФОБ.
Има после и мене да ме кенслирате до сиромаштија и самоубиство. Тој дел изгледа го заборваи.....

Член од
14 август 2006
Мислења
45.354
Поени од реакции
84.577
Да не почнувам за Исламистите кој се дел од исто од вашата група.
така е, а сепак вашата група им го брише газот катадневно.

Тоа ми е една од најинтересните небулози на woke.Тоа пушење муслимански курови на ангро и замижување за сите патријархални, примитивни, шовинистички срања од таа страна.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
1. Хејт спич- има многи фино да те замолам да не го користиш тој термин. Хејр спич во во куси црти-е на пр смрт за евреи оти крадат пари дрн дрн дрн. Протектцијата доаѓа тука кога они се што не се согласува со нивната агенда го означуваат како хејт спич- на пр “транс жени не се вистински жени„- и ерго лицемеријата мисогиснист-трансфобици распуквање и тн.
2. Протекцијатта е реално поттик за насилството. Пошто кон една страна е покажано очигледен фаворизам, природно е другата страна да покаже фрустрација и горчина. Проектцијата и фрустрацијата се самоодржлива и самозасилувачка реакција(мисли експлозијата на реакторот во Чернобил на хбо) -постигнува критчна маса. И ова нормално е зголемено заради првата точка(дали перцепцијата или самиот ефект)
3. Поентите дали се прави или не -не може да се утвардат бидејќи протектираната страна едноставно не слуша и не прима контра аргументи(и се надоврзувам на првото) . Ова е и главниот проблем што води кон второто-инает раѓа инает, лицемерие раѓа лицемерие, омраза раѓа омраза. Бидејќи от како имаат стекнато популарност овие глупости секој контра аргумент го имаат сајдланирано како говор на омраза, а секое ненормално тврдење и делузија како госпела...па...сваќаш до каде е дојдено сега.
Се се сведува на сами се криви што ги мразат, ама не за причините кои што они тврдат.
Не е така. Говорот на омраза е дефиниран од Советот на Европа и инкорпориран во ЕСЧП. За тоа отворив и тема пред Х години. Денес неговото подрачје се шири и затоа е крајно недефиниран поим со единствена цел да се ограничи слободата на говор. Во Советот на Европа опфаќа само едно потесно подрачје на проблеми.

Кај говорот на омраза клучна е намерата која секогаш мора да се докажува. Од друга страна имаш и манифестирање на говор на омраза (како палење на знаме на одредена држава или група). Што за мене е групаво. Таа држава може да ми забрани влез и тоа е сѐ. Не може поради палење на знаме да се одговара кривично. Иако истиот акт може да предизвика нереди и протести, на пример. Затоа прво нека си го дефинираат, но мора да знаат дека цензурата е забранета.
Во одредени држави негирањето на геноцидот над Евреите во WWII е кривично дело! Ете јас го негирам. Зошто? Затоа што Конвенцијата за геноцид е по извршувањето на холокаустот (т.е. по WWII), така само политички (но не и правно) може да биде геноцид. Истото важи и за злосторството над Ерменците од страна на Турците. Или она што се случувало во НДХ врз Србите, Ромите и комунистите од Хрватска и Босна.
Истото се случува и за "геноцидот" во Сребреница во Црна Гора. И тој го негирам. Нема намера, има спонтаност и макс има воени злосторства. Тоа е друга тема.
Кај нас, такво барање имаа Албанците за некаков си нивен геноцид. Никаде и никогаш не ја споменале албанизацијата.

И да, сакаат посебна заштита е третман. Тука задираат во моите права затоа што моето право на мисла и говор не ги перцепира како жени оние кои самите сметаат дека се жени. Фактите се на мојата страна, зошто би изгубил евентуална парница? Само затоа што неговите чувства и перцепција се нарушени!? Тоа не ме интересира. А посебната заштита не може да дојде во предвид. Ако сме еднакви пред Уставот и законите, сите такви членови треба и мора да се укинат. Така, веќе нема да можам да кажам дека транџите треба да посетат, самоволно, психијатар затоа то нивното однесување не е нормално.

Општеството не ги прифаќа во целост затоа што живеат во меур.

пи.ес. Треска глупости со присилното лечење и гасните комори. Истиот аргумент можам да го земам за гулазите! Проблемот кај Стефус е во тоа што се претставуваше како десничар!
пи.ес. Дали свастиката е симбол на омразата? :D

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
A не друже..... :neetaka: :neetaka: :neetaka: :neetaka: :neetaka:
Ако зуцнам нешто против нив сум ИСЛАМОФОБ.
Има после и мене да ме кенслирате до сиромаштија и самоубиство. Тој дел изгледа го заборваи.....
Ти си имаш проблем со исламот очигледно па почна да се чешаш кај што ништо не те каснало. Поентата ми е и Исламистите се како вас конзервативни. На форумов има само една тема и тоа повеќе за Ердоган а 100 од другата страна и само пљукање и хејт спич. Дури и во таа за Ердоган повеќе е нервирање за тоа што направил со Аја Софија т.е. во пракса хејтање на Ислам т.е. исламофобија за друго иако Ердоган баш и не е најекстремен речиси и да нема ништо.
Само констатирам тоа што е очигледно... :X3:

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.528
Поени од реакции
4.359
и си имаш проблем со исламот очигледно па почна да се чешаш кај што ништо не те каснало. Поентата ми е и Исламистите се како вас конзервативни.
Ама тука доаѓа контрадикторноста на левичарите- хејтате конзервативци од сопствената земја за да прифаќате конзервативни култури од друга(кинези, јапонци, индијци итн). Не да зборам в.британија.И нормално автохтоните се хејтери.
И еве го вториот проблем- одма ме лупаш дека сум конзервативен. Малце лицемерно нели да претпоставуаш мојата политчка афилијација- ја сум атеист до даска и мислам дека релиозните организации треба да се третираат како бизниси. Подржувам пиратерија на интелктуална сопственост меѓу другото. Мојот спор со сегашната левица е заради блатантна претходно спомената контрадикторност и лицимерија. Не гледам око со око со ВАС оти до сега филофски сте недозреани.
И тоа е тоа. Не може да ми објасните зошто хомосексуалните бракови треба да постојат и да присвојуваат деца, не може да ми објасните зошто индивидуи заслужваат посебен третман оти им прднало да користат измислена лексика да се самоидентификуваат. Не може да ми објасните зошто лице кое извршило трилион операции и терапии да биде од жена во маж треба да го валидизам како маж И згора на тоа да добие бесплатна/спонзорирана операција(кога дефинивно има други кои повеќе им требаат тие пари). Проблемот е што нејќете фидбек и не давата контра фидбек.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
Не е така. Говорот на омраза е дефиниран од Советот на Европа и инкорпориран во ЕСЧП. За тоа отворив и тема пред Х години. Денес неговото подрачје се шири и затоа е крајно недефиниран поим со единствена цел да се ограничи слободата на говор. Во Советот на Европа опфаќа само едно потесно подрачје на проблеми.

Кај говорот на омраза клучна е намерата која секогаш мора да се докажува. Од друга страна имаш и манифестирање на говор на омраза (како палење на знаме на одредена држава или група). Што за мене е групаво. Таа држава може да ми забрани влез и тоа е сѐ. Не може поради палење на знаме да се одговара кривично. Иако истиот акт може да предизвика нереди и протести, на пример. Затоа прво нека си го дефинираат, но мора да знаат дека цензурата е забранета.
Во одредени држави негирањето на геноцидот над Евреите во WWII е кривично дело! Ете јас го негирам. Зошто? Затоа што Конвенцијата за геноцид е по извршувањето на холокаустот (т.е. по WWII), така само политички (но не и правно) може да биде геноцид. Истото важи и за злосторството над Ерменците од страна на Турците. Или она што се случувало во НДХ врз Србите, Ромите и комунистите од Хрватска и Босна.
Истото се случува и за "геноцидот" во Сребреница во Црна Гора. И тој го негирам. Нема намера, има спонтаност и макс има воени злосторства. Тоа е друга тема.
Кај нас, такво барање имаа Албанците за некаков си нивен геноцид. Никаде и никогаш не ја споменале албанизацијата.

И да, сакаат посебна заштита е третман. Тука задираат во моите права затоа што моето право на мисла и говор не ги перцепира како жени оние кои самите сметаат дека се жени. Фактите се на мојата страна, зошто би изгубил евентуална парница? Само затоа што неговите чувства и перцепција се нарушени!? Тоа не ме интересира. А посебната заштита не може да дојде во предвид. Ако сме еднакви пред Уставот и законите, сите такви членови треба и мора да се укинат. Така, веќе нема да можам да кажам дека транџите треба да посетат, самоволно, психијатар затоа то нивното однесување не е нормално.

Општеството не ги прифаќа во целост затоа што живеат во меур.

пи.ес. Треска глупости со присилното лечење и гасните комори. Истиот аргумент можам да го земам за гулазите! Проблемот кај Стефус е во тоа што се претставуваше како десничар!
пи.ес. Дали свастиката е симбол на омразата? :D
Јас не сум за цензурурање на говор на омраза само означување. Онака со црвен печат...И ИВЗ и многу фаци други го прават. А левичарите имаат една најекстремно омразена во Македонија и Западниот свет група и само за неа нема збор како се универзално хејта и плука по неа па и од опозицијата т.е. богатите и капиталистите. :D Очигледно не чуле за говор на омраза кон капиталистите...Така да речиси сите си имаат гревови.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Јас не сум за цензурурање на говор на омраза само означување. Онака со црвен печат...И ИВЗ и многу фаци други го прават. А левичарите имаат една најекстремно омразена во Македонија и Западниот свет група и само за неа нема збор како се универзално хејта и плука по неа па и од опозицијата т.е. богатите и капиталистите. :D Очигледно не чуле за говор на омраза кон капиталистите...Така да речиси сите си имаат гревови.
И што ако ми ставиш црвен печат? :unsure:

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
Ама тука доаѓа контрадикторноста на левичарите- хејтате конзервативци од сопствената земја за да прифаќате конзервативни култури од друга(кинези, јапонци, индијци итн). Не да зборам в.британија.И нормално автохтоните се хејтери.
И еве го вториот проблем- одма ме лупаш дека сум конзервативен. Малце лицемерно нели да претпоставуаш мојата политчка афилијација- ја сум атеист до даска и мислам дека релиозните организации треба да се третираат како бизниси. Подржувам пиратерија на интелктуална сопственост меѓу другото. Мојот спор со сегашната левица е заради блатантна претходно спомената контрадикторност и лицимерија. Не гледам око со око со ВАС оти до сега филофски сте недозреани.
И тоа е тоа. Не може да ми објасните зошто хомосексуалните бракови треба да постојат и да присвојуваат деца, не може да ми објасните зошто индивидуи заслужваат посебен третман оти им прднало да користат измислена лексика да се самоидентификуваат. Не може да ми објасните зошто лице кое извршило трилион операции и терапии да биде од жена во маж треба да го валидизам како маж И згора на тоа да добие бесплатна/спонзорирана операција(кога дефинивно има други кои повеќе им требаат тие пари). Проблемот е што нејќете фидбек и не давата контра фидбек.
Јас сум за права и на геј и на антички и на Индијанци и црнци за сите поеднакво. И не бирајте кој може а кој неможе да се хејта.
Автоматски споено мислење:

И што ако ми ставиш црвен печат? :unsure:
Да си се знае...како декларација на производ. Ако сакаш биди таков твоја одговорност.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.528
Поени од реакции
4.359
Јас сум за права и на геј и на антички и на Индијанци и црнци за сите поеднакво. И не бирајте кој може а кој неможе да се хејта.
Значи за тебе индијанци и црнци требаат да имаат исти права како нацисти?

Јас не сум за цензурурање на говор на омраза само означување.
“Нема да те силувам , ама има малце ептен да те ебам без твоја согласност„

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
Значи за тебе индијанци и црнци требаат да имаат исти права како нацисти?

“Нема да те силувам , ама има малце ептен да те ебам без твоја согласност„
Исто како геј, терористи и капиталисти. Да си се знае...на твоја одговорност.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Да си се знае...како декларација на производ. Ако сакаш биди таков твоја одговорност.
Со ова не се разликуваш од исламистите, од сегрегационистите и од нацистите. ;)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.354
Поени од реакции
84.577
Дури и во таа за Ердоган повеќе е нервирање за тоа што направил со Аја Софија т.е. во пракса хејтање на Ислам т.е. исламофобија за друго иако Ердоган баш и не е најекстремен речиси и да нема ништо.
Само констатирам тоа што е очигледно... :X3:
Има ептен екстремни (10/10) муслимани талибани кои седат у планините и не мрдаат.
Ете го Ердоган кој е 6/10 екстремен, но кој манипулира со изрази како паносманизам и панисламизам. Неговата за нијанса помала екстремност ништо не ми значи, бидејќи има ниет и можности да ја шири низ светов.

Kajgana Shop

На врв Bottom