Yellow King
The king in yellow
- Член од
- 30 јуни 2021
- Мислења
- 10
- Поени од реакции
- 35
Nuke and start over.
За кој од рудниците на Трепча поточно зборите? Трепча не е рудник, туку претпријатие.
Тоа е ископот Стари Трг, и ако Косово се подели како финално решение, може да припадне и на Србите.
За кој од рудниците на Трепча поточно зборите? Трепча не е рудник, туку претпријатие.
Според мене меч со 2 острици е поделба на Косово бидејки ќе предизвика домино ефект во цела Европа а најкритично може да биде во Шпанија поради Каталонија и Баскија па Германија и Италија.Тоа е ископот Стари Трг, и ако Косово се подели како финално решение, може да припадне и на Србите.
Истиот муабет се вртеше и за независноста на Косово.Според мене меч со 2 острици е поделба на Косово бидејки ќе предизвика домино ефект во цела Европа а најкритично може да биде во Шпанија поради Каталонија и Баскија па Германија и Италија.
Но зошто во Албанија и сега поново и во Косово живеат по цивилизирани албанци? Што имаат тие разлика од овдешните?Со болдот во голема мера се согласувам
Најглупиот изговор на светот го имаш ти:Но зошто во Албанија и сега поново и во Косово живеат по цивилизирани албанци? Што имаат тие разлика од овдешните?
Имаш интервју од најголемиот албанолог на светот Каплан Буровиќ кога беше гостин кај Васко Ефтов и таму се е детално објаснето:https://www.youtube.com/watch?v=Luw9hgiHdQ4Но зошто во Албанија и сега поново и во Косово живеат по цивилизирани албанци? Што имаат тие разлика од овдешните?
И јас цело време викам тоа, ама никој не ме слуша, сум читал ептен за тоа, сум правел анализи во глава кога сум работел нешто трето, денеска прилично сум убеден дека еволуцијата на луѓето ќе оди поспоро затоа што сме многу, дури има опасност да се креираат различни суштества, дури затоа светските лидери сакаат да ја намалат бројката на луѓето на стотици милиони.Имаш интервју од најголемиот албанолог на светот Каплан Буровиќ кога беше гостин кај Васко Ефтов и таму се е детално објаснето:https://www.youtube.com/watch?v=Luw9hgiHdQ4
Многу се дрогирате затоа умирате. Нема ова врска со светските лидери.И јас цело време викам тоа, ама никој не ме слуша, сум читал ептен за тоа, сум правел анализи во глава кога сум работел нешто трето, денеска прилично сум убеден дека еволуцијата на луѓето ќе оди поспоро затоа што сме многу, дури има опасност да се креираат различни суштества, дури затоа светските лидери сакаат да ја намалат бројката на луѓето на стотици милиони.
Жив пример.Ако си одел од Скопје до Куманово по стариот пат преку Арачиново прво село е Умин дол па Ново село па Љубодраг и последно пред влез на Куманово е Черкези.Иако сите ние мислиме дека се Албанци во селото Черкези бидејки се зборува на албански јазик тие се уствари Черкези муслимани со потекло од Кавказ и тука се асимилирани од албанците.Затоа и селото го добило тоа име.Најпознат политичар од черкезите е Рамуш Харадинај:https://mk.wikipedia.org/wiki/ЧеркезиИ јас цело време викам тоа, ама никој не ме слуша, сум читал ептен за тоа, сум правел анализи во глава кога сум работел нешто трето, денеска прилично сум убеден дека еволуцијата на луѓето ќе оди поспоро затоа што сме многу, дури има опасност да се креираат различни суштества, дури затоа светските лидери сакаат да ја намалат бројката на луѓето на стотици милиони.
Жив пример.Ако си одел од Скопје до Куманово по стариот пат преку Арачиново прво село е Умин дол па Ново село па Љубодраг и последно пред влез на Куманово е Черкези.Иако сите ние мислиме дека се Албанци во селото Черкези бидејки се зборува на албански јазик тие се уствари Черкези муслимани со потекло од Кавказ и тука се асимилирани од албанците.Затоа и селото го добило тоа име.Најпознат политичар од черкезите е Рамуш Харадинај:https://mk.wikipedia.org/wiki/Черкези
Има некоја забуна тука, ние не се дрогираме, ние продаваме.Многу се дрогирате затоа умирате. Нема ова врска со светските лидери.
Геноцид сте им направиле на Черкезиве, сте ги избркале за Турција, и сте го населиле селото со Албанци.
Черкези (село) — Википедија
mk.wikipedia.org
Иронијата да е поголема јас сум од Черкези, па он нашол да соли прикаски.Геноцид сте им направиле на Черкезиве, сте ги избркале за Турција, и сте го населиле селото со Албанци.
Гарани (6 к.)
Ова е од 1965, иначе ова највероватно е моето семејство, мојот татко имал 2 години кога ги броеле.