НБА сезона 2020/2021

Кои тимови ке изборат плеј ин или плеј оф, покрај овие сигурните (ЛАЛ, ЛАК, ЈЏ, ДН, МБ, БС, МХ, БН)

• Вкупно гласачи
    101
Статус
Затворена за нови мислења.

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
Sezonata pred da se spojat Kawhi i PG, Dzordz ja igrase najakata sezona vo karierata vo Oklahoma 28 pts prosek, dobro se sekavam kakvo igraciste bese, kakov snajperista majko mila. Trojki pogoduvase kako da se slobodni frlanja.
Od koga dojde vo Klipersi toa ne e istiot igrac, ni od daleku. Dojde vreme da go ismejuvame za shutot, a pred 2 sezoni bese eden od najdobrite shuteri vo ligata.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.380
George najjakite partii gi imase protiv miami pred 7-8 god. koga indiana se drzea itekako so miami a i george so lebron.. da ne zaboravime ja imase edna od najstrasnite povredi sho sme gi videle taka da faktot sho se vrati posle to na all star nivo e golem uspeh.. sepak pregolemi se ocekuvanjata za nego.. nemoze sekoj da bidi prva opcija vo shampionski tim..

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
Пичка е брат. Гледај го 5/20 и 12/18 слободни. ПИЧКА.
Apsolutno. Poslednava utakmica ja izgubija samo poradi nego, a i Game 2 koga gi promasi dvete slobodni na kraj.

PAUL GEORGE BUKVALNO GI PRODADE KLIPERSI, A NA FENIKS IM POKLONI FINALE.

Feniks se vetar vo magla, nisto posebno, celava serija protiv Klipersi gi dobivaat utakmicite na srekja i poradi uzhasnata igra na pandemijata Dzordz. Fali uste da postanat shampioni, toa bi bilo vrv.
Do tolku e dojdena sezonava, veruvale ili ne, mizerijata Kris Pol ke igra finale. Stvarno neverojatno. Ova nema vrska so realnosta, N E V E R O J A T N O.
Edinstvenata ekipa na koja jas licno im ja priznavam titulata ako ja osvojat toa e Baks.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.361
Поени од реакции
11.818
George najjakite partii gi imase protiv miami pred 7-8 god. koga indiana se drzea itekako so miami a i george so lebron.. da ne zaboravime ja imase edna od najstrasnite povredi sho sme gi videle taka da faktot sho se vrati posle to na all star nivo e golem uspeh.. sepak pregolemi se ocekuvanjata za nego.. nemoze sekoj da bidi prva opcija vo shampionski tim..
Тоа што промаши 2/2 слободни во 2рата, и што шутира 12/18 ФТ вчера на пример, нема врска со повредата, туку со психата.

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
Тоа што промаши 2/2 слободни во 2рата, и што шутира 12/18 ФТ вчера на пример, нема врска со повредата, туку со психата.
12/18 slobodni ajde se jade nekako, ama 5 od 20 shutot ???? Podobro da mu dadea na Kazns 20 da shutne, 7-8 ke gi pogodese na nesakanje.

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
Eve koj e Kris Pol vo serijava protiv Klipersi, igrase 2 utakmici 2 propushti.
Na tie 2 utakmici shutirase 5 od 19, i 6 od 22. I pak ke si igra finale.
Da ne spomnuvam deka protiv Lakersi na niedna utakmica ne stavi 10 poeni.

20210627_173535.jpg

Kris Pol e igrac koj koga igraa zaedno vo Hjuston mu nosese voda na bradata.
2 sezoni igraa zaedno, 2017 i 2018.

Eve ja statistikata od Kris i od bradata za tie 2 sezoni vo Hjuston

Chris Paul
2017 18.6 poeni, 5.4 skoka, 7.9 asistencii
2018 15.6 poeni, 4.6 skoka, 8.2 ssistencii

James Harden
2017 30.4 poeni, 5.4 skoka, 8.8 asistencii
2018 36.1 poeni, 6.6 skoka, 7.5 asistencii

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.501
Поени од реакции
8.059
Eve koj e Kris Pol vo serijava protiv Klipersi, igrase 2 utakmici 2 propushti.
Na tie 2 utakmici shutirase 5 od 19, i 6 od 22. I pak ke si igra finale.
Da ne spomnuvam deka protiv Lakersi na niedna utakmica ne stavi 10 poeni.
Или преведено од македонски на македонски: Кошарката не е само бројки ;)

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
Kawhi letovo ke bide sloboden agent, 2 sezoni vekje mu propadnaa igrajki zaedno so pandemijata, dali mislite deka narednata sezona ke si dadat treta shansa ?
Jas ne bi prognoziral no bi sakal da si zamine od Klipersi.
Osven Kawhi slobodni agenti ke bidat i Cp3,Konli,Lowry,Derozan,Oladipo.
Cp3 jasno e deka ke ostane vo Feniks.

Член од
28 октомври 2019
Мислења
1.840
Поени од реакции
4.476
Kris Pol e igrac koj koga igraa zaedno vo Hjuston mu nosese voda na bradata.
2 sezoni igraa zaedno, 2017 i 2018.
И Харден тогаш беше најблиску до финале и титула од било која година у Хјустон, бш оти се повреди ЦП3 изгубија.

Плус моментално и он влече повреде на рамото и затоа не става толку поени и како шо ти кажаа погоре не е се у бројките.

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Kawhi letovo ke bide sloboden agent, 2 sezoni vekje mu propadnaa igrajki zaedno so pandemijata, dali mislite deka narednata sezona ke si dadat treta shansa ?
Jas ne bi prognoziral no bi sakal da si zamine od Klipersi.
Osven Kawhi slobodni agenti ke bidat i Cp3,Konli,Lowry,Derozan,Oladipo.
Cp3 jasno e deka ke ostane vo Feniks.
Има договор за уште една сезона но има опција и може да ја искористи да стане слободен играч а Клиперси сигурно ќе му понудат богата екстензија на договорот,каде ќе оди кога беше во Спурси се фолираше и глимеше повреден и бараше да биде трејдан во ЛА па затоа Поп го прати на Север.Лејкерси немаат кап спејс да го платат ќе остане во Клиперс.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom