Кој куртон беда гнаса --
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не е.Uste potragicno e sto Makedonska reprezentacija pored Prespanskiot dogovor e sosema dozvoleno.
Part I, Article I, d).
Ја мислев дека е.Не е.
Абе хартија трпи се. Ама здрав разум и граматика, не баш. Именката е Северна Македонија, придавката е северномакедонски. Ако употребуваш придавка македонски, тогаш мислиш на Македонија, не на Северна Македонија. И тогаш Грците ќе реагираат, и затоа што станува збор за здрав разум, сите ќе бидат на нивна страна. Без разлика што пишува на глупаво парче хартија.Ја мислев дека е.
Грците си нашле оправдување со патоказите, со објаснување дека ставаат имиња на градови, а не на држави....
си не дупат кој како сака
... и кинезите не зборуваат на кинески јазик, па на никого не му е смешно!Она мене што ми е уште појако на табливе е тоа што Бугарија Грците ја пишуваат како Вулгарија.
Ова биџонс што го постирала на грчки се чита како Вулгарија. Next level shit се грциве нама што.
Замисли бе соседот да си го завикаш Вулгар.![]()
Патоказите од минатиот пост твој се патокази на кои има градови. Не може да ти пишат Северна Македонија на патоказ со Белград, Евзони... Скопје таму ќе пишат. Тоа е патоказ со населени места/градови.еве кружен тек и патоказ кон бугарска граница, зашто не пишува Софија?
...крај со тебе нема, овие не се мои фотнати табли, на Нет ниеден од вас кога идете на граница не ви се гледа тоа, туку само фри шоповите,Патоказите од минатиот пост твој се патокази на кои има градови. Не може да ти пишат Северна Македонија на патоказ со Белград, Евзони... Скопје таму ќе пишат. Тоа е патоказ со населени места/градови.
Овие пак патокази што сега покушаваш да ги протнеш, се патокази со држави. На нив нема градови.
На таков патоказ во Грција, со држави, можеш да бараш дали пишува или не - Северна Македонија. Но, да не се мачиш, ќе ти кажам - има таков патоказ (со држави) кај Солун и на него пишуваше Скопје, до сега. Но, го смениле и сега пишува Северна Македонија (што е исшкртано експресно со спреј и врз него пишува Скопје).
Верувам дека сеуште негде има низ Грција останат патоказ со држави, а таму да сме Скопје. Поентата ми е дека примерите ти се безвезе, како често што ти се.