Staufer
Драган Богдановски
- Член од
- 17 јануари 2008
- Мислења
- 16.739
- Поени од реакции
- 22.641
За споредба слика од тазе инфицирана не би било лошо.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нема студии али во Америка милиони пати е дадено на бремени. Нема долгорочни појави. Тие се појавуваат првите 6 месеци ете и 12 а не за 5 или 10 години. Корисна е за бремени иако ја само би дал ако е поткрепено со студии. Истото важи за деца иако тука повеќе е прашање дали има поголем бенефит него да прележат. Не сфаќам на пример оти да не се дава на деца по дифолт, пример ако има студии и научна подлога? Па и тие се луѓе оти да не се штитат. Има и доста деца кои се ризична група, оти да не им се даде за заштита?
Знам дека си. Сепак не знам на што се должи твојот став за бремени и деца. Ако има научна база што зборува против? Кај децата до некаде ризикот е сличен и многу мал ама кај бремени?Јас сум про ваксер. Не трчај со заклучоците и што кажале, затоа што знаеш и сам колку пати кажаа пу пу не важи.
Како ќе кажеш баце, нека бидат пост ковид компликациите многу-многу поверојатни.Ти па, со твојава препотентност можеш само пред кооперација да се правиш паметен.
Инаку за истиот Бафра правиме муабет кој сеуште нема посочено релевантни извори од кои ги црпи своите "факти" и ги формира своите антивакцерски ставови.
Како ќе кажеш баце, нека бидат пост ковид компликациите многу-многу поверојатни.
Еве, ти знаеш пошо ги слушна медиумите и експертите и пошо у глата ти стојат уште „не можат две скали да качат после ковид, срцева слабост, бели дробови 735% намалени“ итн.
Не седиме пред коперација, страв ни е од пост ковид компликации.
Бафра, моето барање е кратко и јасно и се однесува на вакцините.Аааа сестро, немој така ти се молам. Како да споделам со тебе, кога одма бегаш од дискусии и плачеш. Што повеќе да споделам, кога во 80% од постовите ставени се линкови од каде се информациите. Тоа што вие одма спуштате перде пред очите и ушите тоа е ваша одлика.
Еве темава е за Ковид. Моето тврдење дека смртноста е мала односно помала од 1%, е превземена од Фаучи, кој после испитување во Кина, има напишано колкава е смтрноста. Тебе после ова те снема.
Исто ти споделив мета-анализи дека маските НЕ штитат од корона вирусите. Тебе после ова те снема. Изгледа само вашите трудови се важат, од другиве научници и доктори пу пу не важат и одма со спинови дека дудинка сајтови.
Те заинтересира ли бар краток срч да направиш за ДДТ пестицидот и неговите штетни последици кај децата ... НЕ. Зашто да си мачиш главата, јасна ми е таа состојба, преку таквото ти е од читање, ама тогаш не скокај ко прле.
Фаучи јавно има изјавено дека никогаш во историја асимптоматски случаеви НЕ се предизвикуваат епидемија, туку исклучиво со симптоми. Ниту те заинтересирало да видиш што збори овој човек и зашто така збори.
Врска пРц тестови, споделив видео од самиот пронаоѓаш, кој добил нобелова награда, каде кажува дека од пцр тестовите ништо не можеш да заклучиш. Пази од самиот измумител, а ти и останати, мукла. Ај Ронче целофанчето толку му сече и слепо верува на авторитет, ама ти бар треба да се запрашаш.
После толку снемување сестро златна ти најде да пишуваш... после толку плачења и бегања од контрааргументи со кои ги побив твоите тврдења ти најде да пишуваш.Да имаше бар малку чесност во тебе и желба да си успешен професионалец, ќе продолжеше тогаш да дебатираш, а не да се повикуваш дека имаш диплома и твоето мислење е крајно. Гордоста твоја (полуоправдана) кога ќе ја скротиш, тогаш ќе бидеш среќна.
П.С. како човек да сподели информации кога немаш опција да ти се испрати порака
@Anon ти си познат по тоа што копаш по минатото, па зашто не го поткрепиш твоето тврдење за мене...
Еве да ти помогнам, на почетокот пренесов дека нема потреба од ширење паника, туркање по продавници и банки, неколку дневни затварања, блокирање на здравствениот систем (поретардирано не можеше, исто ко ќе има пожар во некоја шума да не функционира пожарната, кога во градот ќе се запали зграда, да не притреба за шумата ) зашто преносливоста е мала, а смртноста уште помала. После пренесов дека последиците од ширењето паника, страв, држење на луѓето затворени (посебно во период кој е природен циклус на чистење на организмот) ќе бидат причина за голем број заболени и смртни случаеви. Така и бидна.
Продолжете бидете понизни верници, не се плашете, системот и вакцините ве штитат, па остајте да си трескам глупости. Тоа што после одредено време стануваат реалност, а вие после кукате, небитно е, бидејќи касно е веќе тогаш .![]()
Слушај гнасно е многу информации и уште повеќе дезинформации има.За споредба слика од тазе инфицирана не би било лошо.
Се сеќавам кога се тешев и јас вака.Олабавете се, тие што ги прават вакцините се доктори, инженери, научници луѓе како мене и вас и никој не би правел нешто и би пуштил во употреба за да наштети или без да биде сосема сигурен дека е безбедно.
Прати и друго да видимеСлушај гнасно е многу информации и уште повеќе дезинформации има.
Ако коментирам нешто тогаш сум го читал или слушал од релевантен извор.
Не терај ме уште информации да вадам можи само паника да кренам.
Ова со мРНА и плодноста од почеток се дискутираше. Тврдеа дека нема опасност. Сега јапонската студија покажува колкава концентрација на мРНА липиди се концентрираат во матката и во сржта на коските.
Се сеќавам кога се тешев и јас вака.
Whatever floats your boat.
Не те прашав за да те демантирам туку од интерес.Слушај гнасно е многу информации и уште повеќе дезинформации има.
Ако коментирам нешто тогаш сум го читал или слушал од релевантен извор.
Не терај ме уште информации да вадам можи само паника да кренам.
Ова со мРНА и плодноста од почеток се дискутираше. Тврдеа дека нема опасност. Сега јапонската студија покажува колкава концентрација на мРНА липиди се концентрираат во матката и во сржта на коските.
Исто, барањето на „ДОКАЗИ“ од „релевантен извор“ за некое свое трвдрење кое ќе го донесиш со здрав разум.Najgolemata bitka vo ovaa pandemija se lazhnite vesti...
Хм, спајк протеинот на вакцината е поразличен од спајк протеинот на вирусот (т.е неговата природна форма)...единствената улога му е да го активира имуниот систем, а не да предизвика болест! Плус, концентрацијата во која се создава е околу 100 илјади пати помала отколку при инфекција со вирусот.