Daj bože što pobrzo da se oslobodiš od ovaa što ja imaš , a ja digaše vo nebesici deka e neviden izbor, ja preporačuvaše sekomu i naednaš kvrc.
Da ti kaže čičko ti Zlatko nešto, ugledaj se na mene, dali si pročital nekogaš deka jas sum preporačal na nekoj nekoja klima, eve mojata od potpisot dali sum ja preporačal nekomu? Ne, nema da najdeš takva preporaka, samo sum prenel iskustva, pozitivni i negativni, sekoj može sam da si odbere.
Eve sega pak deliš preporaki praviš izbor za sebe, poveće od siguren sum deka će napraviš izbor ušte beter od ovoj koj sega naednaš ne ti čini. Ne postoi klima od 300 e što će raboti kako onaa od 500 e, kolku pari tolku muzika, se e veće izmereno.....
Ova za suvite defrosti, sekoja klima pa i skapite, ako se igraš so daljinskoto i menuvaš T gore dole dole pravi preventiven defrost do nekoi +4 C za da bide sigurna deka nema mraz na izmenuvačot pri prvoto vklučuvanje ili pokačuvanje na T koga e vo off.
Ako sakaš podobar izbor ne gledaj klimi poeftini od 30000 den, od tuka nagore može da se izbere nešto što će modulira nisko i dava toplina na -10 do -15C.