Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.126

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Нека си направат своја цивилна унија, но деца нема да може да посвојуваат, ниту да си купуваат. Тоа не смее да е на маса.
И ова ќе го повторуваш по којзнае кој пат без никакви валидни причини?
Автоматски споено мислење:

... токму тоа го кажувам ФИНАСИРАНИ од Х фондови, медицински експерти во свои студии да докажат дека хомосексуалноста не е психолошко растројство на човекот, за мене не се релевантни ДОБРОВОЛНИ клинички научни студии, каде зборува парата не зборува вистината, тоа да ти е јасно, не Хипократова заклетва, не Библија, не Куран, не Буда ниту Мека, ниту честа и совесност ...ништо нема сила како милиони долари!
Не е ни потребна студија. Секој рационален ум кој може логички да размислува ќе дојде до заклучок дека хомосексуалноста не претставува никаква штета. Мене мислиш некоја студија ме убедила за ова? Не, сум научил да размислувам малце и сум го нашол бедно очигледниот одговор.

Аномалија е, да се вртите како дервиши во транс џабе е, по дефиниција е Аномалија, едноставен и несоборлив, непобитен факт, аномалија било, е и ќе остане, никој не може ништо околу тоа. Сакате Британика, сакате Мириам Вебстер, сакате Вујаклија, проверете си ако не верувате.

Нема ништо навредливо да се наречат работите со вистинските поими.
Таа "култура" на квичење која ја фураат "либералите" е само дел од цајтгајстот на новото време.
Не значи дека ако нешто е аномалија дека не треба да биде прифатено. И да си леворачен е аномалија, но сепак ги прифаќаме леворачните во нашето општество.

...премногу смешно прашањето, за да ти одговорам, извини!
Превод: не знам за што зборувам.

Последно уредено:
Член од
17 јуни 2021
Мислења
68
Поени од реакции
164
Небитно. Едно е професионалноста, а сосема друго е реализацијата на нивните барања... кои сега се сведени на пропаганда дека се дискриминирани! И Албанците играат на истата карта е денес уживаат позитивна дискриминација. Тоа е најмногу што ги иритира граѓаните. Сите немаат идентична почетна основа при вработувањето, одредени уживаат посебна заштита.
Ова изедначувањето на Албанците со нивното делување во Македонија од една страна, и хомосексуалците и нивното делување на светско ниво од друга страна, е ново, скоро недостижно ниво на глупост левел @bijons кога е во топ форма.

И плус звучиш како лоша верзија на Курир од времето на ДПМНЕ со тоа знаењето што и како мислат "граѓаните" и "народот".

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Ставро, оди лечи комплекси на друго место. Никаде не зборувам глобално, туку за Македонија и системот на позитивна дискриминација. Освртот ми беше за Македонија.

Два пати ме цитираш за глупости, бетер си од оној @Shakespear кој решил да се мажи, па се брза.

И да, ви се услади самоволието. Ќе видиме уште колку долго ќе трае.

Оди во спорт и зборувај за блескавата сезона на Погба, трансферот на Санчо и флоповите на Челси, додека не те банираат по 10ти пат. :)

Член од
17 јуни 2021
Мислења
68
Поени од реакции
164
Ставро, оди лечи комплекси на друго место. Никаде не зборувам глобално, туку за Македонија и системот на позитивна дискриминација. Освртот ми беше за Македонија.

Два пати ме цитираш за глупости, бетер си од оној @Shakespear кој решил да се мажи, па се брза.

И да, ви се услади самоволието. Ќе видиме уште колку долго ќе трае.

Оди во спорт и зборувај за блескавата сезона на Погба, трансферот на Санчо и флоповите на Челси, додека не те банираат по 10ти пат. :)
Глупостите што ги тресиш немаат никаква врска со бројот на моите акаунти. Каква врска имаат правата на хомосексуалците со Албанците во Македонија? Очигледно никаква, ама битно се најде на муабет и звучеше како да водиш дискусија.

Тресни зелена, потоа моите акаунти ти се криви.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Глупостите што ги тресиш немаат никаква врска со бројот на моита акаунти. Каква врска имаат правата на хомосексуалците со Албанците во Македонија? Очигледно никаква, ама битно се најде на муабет и звучење како да водиш дискусија.

Тресни зелена, потоа моите акаунти ти се криви.
Зборувам за принципот на позитивна дискриминација. Претстави се како жртва и потоа за да има одредено изедначување со правата, подлежиш на позитивна дискриминација. Тоа го имаш во САД. Го имаш и кај нас.

Гледај сѐ што бараат и гледај секаде каде сметаат дека се обесправдени и дискриминирани (мислам на хомосите). Имаат цела листа направено. Исти такви листи имаа и Албанците, каде беа непропорционално застапени во одредени институции. И каде сметаа дека им се ускратени уставни права!

Да знаеше да дебатираш немаше секој ден да правиш нов профил.

Член од
17 јуни 2021
Мислења
68
Поени од реакции
164
Зборувам за принципот на позитивна дискриминација. Претстави се како жртва и потоа за да има одредено изедначување со правата, подлежиш на позитивна дискриминација. Тоа го имаш во САД. Го имаш и кај нас.

Гледај сѐ што бараат и гледај секаде каде сметаат дека се обесправдени и дискриминирани (мислам на хомосите). Имаат цела листа направено. Исти такви листи имаа и Албанците, каде беа непропорционално застапени во одредени институции. И каде сметаа дека им се ускратени уставни права!

Да знаеше да дебатираш немаше секој ден да правиш нов профил.
Ајде најди ми пример на позитивна дискриминација на хомосексуалците било каде и направи паралела со Албанците во Македонија. Не листа на што бараат, туку пример на позитивна дискриминација.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.896
Поени од реакции
23.298
Како може да е неприродно тоа што го има во природата? Во фабрика да не се произведуваат хомосексуалците?
Prirodno i normalno ne e te edno te isto. Zosto po difolt zemate ako e prirodno po avtomatizam e i normalno. Sega skoro se oteli tele so dve glavi. Ete se slucva. I toa e spored tebe normalno.
Prirodata, evolucijata e ziva materija. Toa e nacinot na koj funkcionira evolucijata kaj site organizmi. Ako genetskata greska se pokaze kako polezna, taa ke se prenese na slednite pokolenija i greskata nema povekje da bidi greska tuku evolucija. Ako e nepolezna, bezpotrebna kako tele so dve glavi ili homoseksualcite na primer, nivnite geni nema da se prenesat i taa svoja greska prirodata dosta efektivno ke ja resi. Toa voopsto ne znaci deka vo idnina nema povekje da se rodat telinja so dve glavi ili homoseksualci. Bitnoto e vo cela prikazna deka ke zavrsat isto kako i prethodnite greski. Sega vo slucaj da ne ti e jasno kako funkcionira toa mozam i so drug primer. Zosto site polarni mecki se beli. Si se zaprasal? Sto ke se sluci ako utre poradi genetska greska se rodi crna polarna mecka ili ete belo grizli?

Не значи дека ако нешто е аномалија дека не треба да биде прифатено. И да си леворачен е аномалија, но сепак ги прифаќаме леворачните во нашето општество.
Gi prifakjame de, no ne go menuvame nacinot na pisuvanje specijalni radi niv. Ne znaci deka ako e levicar toj ke smee da pisuva od desno na levo. Ke si pisi kako i site drugi :toe:.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Prirodno i normalno ne e te edno te isto. Zosto po difolt zemate ako e prirodno po avtomatizam e i normalno. Sega skoro se oteli tele so dve glavi. Ete se slucva. I toa e spored tebe normalno.
Prirodata, evolucijata e ziva materija. Toa e nacinot na koj funkcionira evolucijata kaj site organizmi. Ako genetskata greska se pokaze kako polezna, taa ke se prenese na slednite pokolenija i greskata nema povekje da bidi greska tuku evolucija. Ako e nepolezna, bezpotrebna kako tele so dve glavi ili homoseksualcite na primer, nivnite geni nema da se prenesat i taa svoja greska prirodata dosta efektivno ke ja resi. Toa voopsto ne znaci deka vo idnina nema povekje da se rodat telinja so dve glavi ili homoseksualci. Bitnoto e vo cela prikazna deka ke zavrsat isto kako i prethodnite greski. Sega vo slucaj da ne ti e jasno kako funkcionira toa mozam i so drug primer. Zosto site polarni mecki se beli. Si se zaprasal? Sto ke se sluci ako utre poradi genetska greska se rodi crna polarna mecka ili ete belo grizli?

Gi prifakjame de, no ne go menuvame nacinot na pisuvanje specijalni radi niv. Ne znaci deka ako e levicar toj ke smee da pisuva od desno na levo. Ke si pisi kako i site drugi :toe:.
Човекот е тој што ја покорува природата, а не обратно. А ти зошто по дифолт земаш дека тоа што е ненормално е лошо? Целото човечко општество е ненормално во споредба со остатокот од природата, но затоа ние се наоѓаме на самиот апекс.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.293
Поени од реакции
7.650
Тој закон не постои за да се спречи брак помеѓу две жени, туку брак помеѓу повеќе од 2 лица. И да се легализираат истополови бракови, тој закон нема да се наруши.
Ама зашто да ме спречува, нели личен избор, на никого не правам штета, нема причина да има закон. Ти си себичен. Гајле ти е што постои закон кој го спречува мојот избор, ама трубиш тука за некакви права.
Затоа или за се и сешто нека има слобода или за ништо. Такви педерски работи не е убаво.

@Луси ниту ги мразиме, ниту ни сметаат, ниту ме интересира кој со кого и како си го исполнува својот сексуален живот, туку едноставно преку таквото ни е нивното промовирање, од трубењто дека педерлукот е ОК. Како што не сакам дацата да ми гледаат хорор филмови, не сакам насекаде да се промовира педерлукот дека е ок.

Ти со докторот или колегите, сигурно не трубиш секојдневно каков ти е сексуалниот живот, или колку си обесправена, што дома спремаш, чистиш, готвиш итн итн. Тој докторот, што ти го спасил детето:
- на паради учествува ли, расоблечен, играјќи и драпајќи ташаци.
- на работа, форсира ли сите да знаат дека е педер или К го боли, си тера животот.
- си го прашала ли за негово мислење за парадите, што мисли за медиумското форсирање за педерите.

Другарче, беа комшии со Кочо (кај парк додека живееше), кажуваше, не знаете какви се луѓето што му доаѓаат на неговите забави, не сте ни свесни каква содома и гомора е тоа.

@Dumbledore полека со Ставро, се спрема да лета преку големата бара, па сега мора да пишува про-гејовите. Не го провоцирајте, како тргнал со банирања, не дај боже и од таму да го банираат и вратат. :D

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Gi prifakjame de, no ne go menuvame na
cinot na pisuvanje specijalni radi niv. Ne znaci deka ako e levicar toj ke smee da pisuva od desno na levo. Ke si pisi kako i site drugi :toe:.
Лоша аналогија правиш. Ова што се случува сега е еквивалентно да не му дозволуваш на леворачен да пишува со лева рака бидејќи според тебе природно било со десна.

Ама зашто да ме спречува, нели личен избор, на никого не правам штета, нема причина да има закон. Ти си себичен. Гајле ти е што постои закон кој го спречува мојот избор, ама трубиш тука за некакви права.
Не би ми сметало да се отстрани и тој закон. Произлегува од чисто религиски причини.

@Луси ниту ги мразиме, ниту ни сметаат, ниту ме интересира кој со кого и како си го исполнува својот сексуален живот, туку едноставно преку таквото ни е нивното промовирање, од трубењто дека педерлукот е ОК. Како што не сакам дацата да ми гледаат хорор филмови, не сакам насекаде да се промовира педерлукот дека е ок.
Аха. И сигурно тогаш си за да биде противзаконско хорор филмови да се произведуваат или воопшто да се рекламираат? Ако нешто сметаш дека не е ок и дека не треба да се промовира, тогаш да, по дефиниција, ти сметаат.

Последно уредено:
Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.293
Поени од реакции
7.650
Не би ми сметало да се отстрани и тој закон. Произлегува од чисто религиски причини.
Аха. И сигурно тогаш си за да биде противзаконско хорор филмови да се произведуваат или воопшто да се рекламираат? Ако нешто сметаш дека не е ок и дека не треба да се промовира, тогаш да, по дефиниција, ти сметаат.
Јас што сакам, напишав, а ти со твоите законски барања на друго место:
Затоа или за се и сешто нека има слобода или за ништо.
Нека може слободно да се купува оружје, разни дроги, магични печурки, кој сака и што сака, нека рекламира на тв, на улични билборди или во градинки, пред школите да биде дозволено да се дрогираат луѓе. едноставно СЕ и СЕШТО нека е дозволено. Не може педерски работи да правиме, едно ќе промовираме, а другите ќе правиме дека не чинат.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Нека може слободно да се купува оружје, разни дроги, магични печурки, кој сака и што сака, нека рекламира на тв, на улични билборди или во градинки, пред школите да биде дозволено да се дрогираат луѓе. едноставно СЕ и СЕШТО нека е дозволено. Не може педерски работи да правиме, едно ќе промовираме, а другите ќе правиме дека не чинат.
Имаш некакво недоразбирање овде. Педерските работи не му штетат на никој. Затоа и се дозволени - не донеле сите најквалитетни држави одлука да ги поддржуваат ЛГБТ правата на ждребка.

Правото на брак и на посвојување не се позитивна дискриминација под никаков случај. Овие две права се нешто што хетеросексуалците ги имаат, а хомосексуалците ги немаат.

Последно уредено:
Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.293
Поени од реакции
7.650
Имаш некакво недоразбирање овде. Педерските работи не му штетат на никој. Затоа и се дозволени - не донеле сите најразвиени држави одлука да ги поддржуваат ЛГБТ правата на ждребка.
Штетат на мојот личен избор, како не штетат. Ако купам марихуана, ќе лежам ќорка, итн итн. Нема што да има закони со кои ќе се ограничува личниот избор. Ако веќе има, тогаш нека има закон и против вас.

Супер за тие најразвиени држави, се гледа кој правец го имаат фатено. Додека им расте сиромаштија, додека им умираат илјадници, а милиони луѓе немаат пристап за медицински третман (одложени се), ги држат затворени ко глувци, младината се поретардирана станува, најбитен проблем остана дека е правото на педерите да стапат во брак.
Ако ти сметаат религиските причини, тогаш кој К бараш да стапиш во брак... живејте си заедно, ставете си на вратата фамилија хххх, не трошите ресурси и време само за вашите себични и перверзни нагони.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.896
Поени од реакции
23.298
Човекот е тој што ја покорува природата, а не обратно. А ти зошто по дифолт земаш дека тоа што е ненормално е лошо? Целото човечко општество е ненормално во споредба со остатокот од природата, но затоа ние се наоѓаме на самиот апекс.
Toa sto nie sme na vrvot na sundjirot na ishrana ni oddaleku ne znaci deka za nas ne vazat zakonite na prirodata. Ete eden bezvezen virus ne ebava tolku vreme. Edna poseriozna klimatska promena, novo ledeno doba i tolku ke bidi od coveckata civilizacija koja sega ja znaeme, taka da ne si pravi filmovi deka nie imame sansi pri direktna konfrontacija so majka priroda. Ke ne snema kako vid duri da trepnis.
I ne zemam po difolt deka e loso tuku ubavo objasniv kako toa odi vo realnosta. Za da nenormalnosta stani evolucija, treba da bude dovolno polezna da edinkata kaj koja se javi taa nenormalnost uspee da gi prenese svoite geni na idnite pokolenija. Ako nenormalnosta, greskata e totalno bezpolezna ili tolku golema ednostavno ostanuva kako greska i taa greska ke umri zaedno so edinkata koja gi ima i nema da se prenesat ponatamu. Homoseksuslnosta e skolski primer za greska na prirodata, slepa ulica osven sekako ako znaes za primer kako dvajca pederi osnovale megju sebe svoe potomstvo koe ke gi nosi zaednickite geni od dvata bioloski roditeli homoseksualci. Eden ednistven primer kade peder natrudnil peder i ovoj rodil zdravo pravo bebce pederce. Ili dve lezbejki. Jas za takov primer neznam, ti mozebi znaes.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Штетат на мојот личен избор, како не штетат. Ако купам марихуана, ќе лежам ќорка, итн итн. Нема што да има закони со кои ќе се ограничува личниот избор. Ако веќе има, тогаш нека има закон и против вас.

Супер за тие најразвиени држави, се гледа кој правец го имаат фатено. Додека им расте сиромаштија, додека им умираат илјадници, а милиони луѓе немаат пристап за медицински третман (одложени се), ги држат затворени ко глувци, младината се поретардирана станува, најбитен проблем остана дека е правото на педерите да стапат во брак.
Ако ти сметаат религиските причини, тогаш кој К бараш да стапиш во брак... живејте си заедно, ставете си на вратата фамилија хххх, не трошите ресурси и време само за вашите себични и перверзни нагони.
Да, сигурно се кошмар најквалитетните држави. Затоа сите ни бегаат од тука - бидејќи сакаат да скапаат во сиромаштија...

Бракот како законска единка не постои само како религиски поим. Лицата во брак добиваат одредени законски и финансиски бенефити. Ич не ми е гајле дали некоја црква ќе им даде дозвола „религиски“ да им се признае бракот. Битно е законот тоа да го направи.

ija koja sega ja znaeme, taka da ne si pravi filmovi deka nie imame sansi pri direktna konfrontacija so majka priroda. Ke ne snema kako vid duri da trepnis.
I ne zemam po difolt deka e loso tuku ubavo objasniv kako toa odi vo realnosta. Za da nenormalnosta stani evolucija, treba da bude dovolno polezna da edinkata kaj koja se javi taa nenormalnost uspee da gi prenese svoite geni na idnite pokolenija. Ako nenormalnosta, greskata e totalno bezpolezna ili tolku golema ednostavno ostanuva kako greska i taa greska ke umri zaedno so edinkata koja gi ima i nema da se prenesat ponatamu. Homoseksuslnosta e skolski primer za greska na prirodata, slepa ulica osven sekako ako znaes za primer kako dvajca pederi osnovale megju sebe svoe potomstvo koe ke gi nosi zaednickite geni od dvata bioloski roditeli homoseksualci. Eden ednistven primer kade peder natrudnil peder i ovoj rodil zdravo pravo bebce pederce. Ili dve lezbejki. Jas za takov primer neznam, ti mozebi znaes.
Мислам дека забораваш дека најчесто две стрејт лица раѓаат геј лице. И дека постојат геј лица кои со вештачко оплодување си раѓаат деца. Самиот факт што преживеале волку долго покажува дека природата не ги смета за грешка.

Kajgana Shop

На врв Bottom