Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
MIDEA AG NORDIC MSAGBU-12HRFN8-QRD1GW(GA)/MOX230-12HFN8-QRD6GW KIT

MIDEA MB-12N8D6-I / MB-12N8D6-O

MIDEA ALL EASY PRO

(INVENTOR ARIA AR3VI32-12WF / AR3VO32-12)

TOSOT MUSE LCLH TWH12AFC-K6DNA5D

VIVAX ACP-12CH35AERI

Уште еднаш ќе прашам очекувајќи дека нема да почнете да се расправате за глупости..
Сакам да земам инвертер кој ќе грее минимум до -20, така да се откажав од Haier Tundra Green AS35TADHRA-CL или Hisense TG35VE00G.
Дали се добри моделиве погоре, како ви изгледаат? Искуства?
Дали има некоја од овие со подобар компресор кој нема да прави ON/OFF постојано...?

MIDEA ALL EASY PRO

VIVAX ACP-12CH35AERI

Уште еднаш ќе прашам очекувајќи дека нема да почнете да се расправате за глупости..
Сакам да земам инвертер кој ќе грее минимум до -20, така да се откажав од Haier Tundra Green AS35TADHRA-CL или Hisense TG35VE00G.
Дали има некоја од овие со подобар компресор кој нема да прави ON/OFF постојано...?
MIDEA MB-12N8D6-I / MB-12N8D6-O За 25 квадрати.Има на самата клима потрошувачка.Спушта до 300 вати,и модулира.Е сега ако ја ставиш на 25, на дисплејот покажува собна температура 27-28,и тогаш модулира.Ретко исклучува.

MIDEA ALL EASY PRO

VIVAX ACP-12CH35AERI

Tuka imas 3 modela na Midea i eden model na Gree.
Prasaj po luge ili monteri saglam, koj ima Gree i koj ima Midea, ke dobies najdobar sovet.
Автоматски споено мислење:

Јас имам една, сакам да купам уште една, а и првата сакам да ја заменам со некоја подобра.
Podobra od taa sto ja imas cini min Eur 1500. Ti si znaes najdobro.

Midea se slednite brendovi, ST/Inventor/MDV/Vivax/Carrier ....i uste mnogu no name brendcinja.... taka da imas izbor

Последно уредено:
Јас имам една, сакам да купам уште една, а и првата сакам да ја заменам со некоја подобра.

Strpi se još malo ,

Elon Musk considering making HVAC units for homes ,
“Oh man, home hvac that is super energy efficient, quiet & purifies the air would be great. We developed it for the car, but it can be scaled up for home use,"

Подобра од таа што ја имам чини 26-28 000 денари.
Уште подобра чини 40 000 со монтажа.

Ова е од искуства на корисници, не на продавачи.
Da ti dadam 20000 za taa sto ja imas?
Mislam deka e ok, em ke se ratisas, em jas sreken.... super klima za dzabe.

Tuka imas 3 modela na Midea i eden model na Gree.
Prasaj po luge ili monteri saglam, koj ima Gree i koj ima Midea, ke dobies najdobar sovet.

Podobra od taa sto ja imas cini min Eur 1500. Ti si znaes najdobro.

Midea se slednite brendovi, ST/Inventor/MDV/Vivax/Carrier ....i uste mnogu no name brendcinja.... taka da imas izbor
Дечкото праша тука,на форумот,дали има некој искуство со овие клими.Јас имам со оваква Мидеа,и од искуство тоа знам.Значи инвертер клима моделира,Грее клима манипулира.Панелката на Бош што ја имам подобро модулира, него ли Грее.

Дечкото праша тука,на форумот,дали има некој искуство со овие клими.Јас имам со оваква Мидеа,и од искуство тоа знам.Значи инвертер клима моделира,Грее клима манипулира.Панелката на Бош што ја имам подобро модулира, него ли Грее.
Taa na Bosch ti e super, a i taa sto modelira.... Hahahha.. Boze boze koj se dava sovet.
Moze edno ekspreso..... Hahahaha

Јас имам Gree Fairy од мината есен и ќе кажам дека лажно рекламират за некои ствари.
Ми кажаа дека не праве дефрост кое не тачно. Коа беше минус 10-15 на секој саат ипол дефростираше. Тоа е 5-6 мин само, и воопшто не е битно. За 5-6 мин нема да се изладе собата.
Битното е дека лажат. Иначе модулира ама и стално си праве он оф. Генерално е добра.
Ја сум задоволен, се покажа добра на -15 у соба од над 20 и кусур квадрата неизолирана.
И со wifi не успеав да ја поврзам на мобилен. Могуќе е и да нема у неа уградено. Тоа ќе ги прашам
монтерите на есен коа ке доаѓаат на годишно одржување.

Taa na Bosch ti e super, a i taa sto modelira.... Hahahha.. Boze boze koj se dava sovet.
Moze edno ekspreso..... Hahahaha
Не е совет . Искуство е. Забрането ли е да споделам искуство? Бошот е инвертер за Грее,2,5 киловати на минус 30 дава излезна топлина,а подобро модулира.

Јас имам Gree Fairy од мината есен и ќе кажам дека лажно рекламират за некои ствари.
Ми кажаа дека не праве дефрост кое не тачно. Коа беше минус 10-15 на секој саат ипол дефростираше. Тоа е 5-6 мин само, и воопшто не е битно. За 5-6 мин нема да се изладе собата.
Битното е дека лажат. Иначе модулира ама и стално си праве он оф. Генерално е добра.
Ја сум задоволен, се покажа добра на -15 у соба од над 20 и кусур квадрата неизолирана.
И со wifi не успеав да ја поврзам на мобилен. Могуќе е и да нема у неа уградено. Тоа ќе ги прашам
монтерите на есен коа ке доаѓаат на годишно одржување.
Stom te gree na - 15C vo neizoliran prostor super si e klimata.
Toa sto nemozes da go povrzes wi-fi to, ne e do klimata, do tebe t.e. ne si ja konektiral kako treba.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom