Најекономично греење и ладење

Член од
11 јануари 2018
Мислења
497
Поени од реакции
1.132
I konecno mislam na ovie so lazen marketing im e staveno do znaenje deka veke nikoj nemozat da zamajuvaat na forumov sto citnal bar 20tina strani nanazad , bidejki se preteruva so lagi koi i samite izumuvaat sto treba da propagiraat ,pred samo dva tri dena nekogo ubeduvaa deka odreden model na vivaks ne bil ist so modelot od midea za koj rece clenot deka e ist so rebrendiraniot vivax, za sega da procitam deka odreden model od bergen bil ist so nekoj model od gree ,za ova ke bidi iskaran od negovite ama citatelite ovde gi imaat razotkrieno sitkaci monteri do taa mera so nema ni da im se replicira ,bidejki nivnoto mislenje e laga a ne pomos za idni korisnici na inverter uredi.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

D

Deleted member 12196

Гостин
A što misliš onda da bi tebi neko vjerovao to šta ti pričaš ?
Кај мене можеш да дојдеш со сите можни инструменти, па мери, сметај, пресметувај. Сведокот е тука. Кој не верува, напред. Можеме и облог илјадарка да ставиме.

На видеото можеш да ми прикажуваш ладење наместо греење или ватметарот е поставен на Daikin а ми прикажуваш внатрешна и надворешна на Gree.

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.187
Поени од реакции
13.822
Колку од вас немаат клима и се тука за да се информираат каква да купат? :)

Член од
6 мај 2021
Мислења
21
Поени од реакции
29
Еве сте сите монтери продавачи на клими на површина од еден пост излеговте,климата не била купена во државата и автоматски тука обвиненија за шверц, па уште кривични дела Lol. Толку од објектовноста форумска и дискусија за економичнп греење :)

Sent from my SM-A525F using Tapatalk
Vo moite minati postovi jas prasav za edna klima Mitsubishi i vednas eden od Gree mi se frli i pocna da mi vika da sum kupel Gree podobro bilo od Mitsubishi. Ama toa ne me predomisli jas sum odlucen da kupam Mitsubishi. Blagodaram na zlatko_ti412 i PticaSelica za dobriot sovet i sega ke gledam da kupam nekoj poskap Mitsubishi i ke gi razgledam specifikaciite na klimite pa ke vidime kako ke bide.
Автоматски споено мислење:

Jas imam edna stara. Sega mi se rasipa elektronikata na taa starata pa i taka e stara ne se isplati da ja popravam pa gledam da kupam nova

Член од
11 јануари 2018
Мислења
497
Поени од реакции
1.132
Imame po nekolku ,ama imame potreba za uste edna dve ,za kaj roditeli za po vikendici ,a se nadevam do kraj na godina ako gi prodadam moive gree gtech pa da kupam nesto podobro i ne e na odmet da se procita iskustvo plus od korisnik na odreden model.
I sekogas postoi moznost nekoj od postoeckive sto se po 10plus godini da se rasipi i da ne e isplatlivo za popravka pa mora da se ima orientacija za zamena .

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

DEVIN

Beautiful Womans in your city for night
Член од
30 јуни 2015
Мислења
178
Поени од реакции
51
MIDEA AG NORDIC MSAGBU-12HRFN8-QRD1GW(GA)/MOX230-12HFN8-QRD6GW KIT

MIDEA MB-12N8D6-I / MB-12N8D6-O

MIDEA ALL EASY PRO

(INVENTOR ARIA AR3VI32-12WF / AR3VO32-12)

TOSOT MUSE LCLH TWH12AFC-K6DNA5D

VIVAX ACP-12CH35AERI

Уште еднаш ќе прашам очекувајќи дека нема да почнете да се расправате за глупости..
Сакам да земам инвертер кој ќе грее минимум до -20, така да се откажав од Haier Tundra Green AS35TADHRA-CL или Hisense TG35VE00G.
Дали се добри моделиве погоре, како ви изгледаат? Искуства?
Дали има некоја од овие со подобар компресор кој нема да прави ON/OFF постојано...?

Член од
9 декември 2012
Мислења
1.038
Поени од реакции
1.121

MIDEA ALL EASY PRO

VIVAX ACP-12CH35AERI

Уште еднаш ќе прашам очекувајќи дека нема да почнете да се расправате за глупости..
Сакам да земам инвертер кој ќе грее минимум до -20, така да се откажав од Haier Tundra Green AS35TADHRA-CL или Hisense TG35VE00G.
Дали има некоја од овие со подобар компресор кој нема да прави ON/OFF постојано...?
MIDEA MB-12N8D6-I / MB-12N8D6-O За 25 квадрати.Има на самата клима потрошувачка.Спушта до 300 вати,и модулира.Е сега ако ја ставиш на 25, на дисплејот покажува собна температура 27-28,и тогаш модулира.Ретко исклучува.

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.534
Поени од реакции
2.834

MIDEA ALL EASY PRO

VIVAX ACP-12CH35AERI

Tuka imas 3 modela na Midea i eden model na Gree.
Prasaj po luge ili monteri saglam, koj ima Gree i koj ima Midea, ke dobies najdobar sovet.

Јас имам една, сакам да купам уште една, а и првата сакам да ја заменам со некоја подобра.
Podobra od taa sto ja imas cini min Eur 1500. Ti si znaes najdobro.

Midea se slednite brendovi, ST/Inventor/MDV/Vivax/Carrier ....i uste mnogu no name brendcinja.... taka da imas izbor

Последно уредено:
Член од
11 јули 2019
Мислења
298
Поени од реакции
435
Јас имам една, сакам да купам уште една, а и првата сакам да ја заменам со некоја подобра.
Strpi se još malo ,

Elon Musk considering making HVAC units for homes ,
“Oh man, home hvac that is super energy efficient, quiet & purifies the air would be great. We developed it for the car, but it can be scaled up for home use,"

Kajgana Shop

На врв Bottom